• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Varol
Ahmet Varol
TÜM YAZILARI

Koronavirüsün insafa getiremedikleri

03 Nisan 2020
A


Ahmet Varol İletişim: [email protected]

Bu sıralarda tüm dünyanın koronavirüsle uğraşması sebebiyle neredeyse bütün herkeste merhamet ve acıma duyguları daha etkin bir hale gelmiş durumda. Herkes kendisinden uzak olmasını arzuladığı koronavirüsün tüm insanlıktan da uzak olmasını bütün insanlığın bu beladan kurtulmasını arzuluyor. Kendisi için arzuladığı sıhhat ve afiyeti başkaları için de arzuluyor. Her kim olursa olsun insanlara iyilik yapılmasını, zor durumda olanların yardımlarına koşulmasını takdir ediyor, destekliyor. 

Ama bu korkunç virüs felaketinin bile insafa getiremedikleri kimseler de var. İşte bunların başında da Filistin’i işgal altında tutan ve 14 yıldan fazla süredir Gazze’ye insanlık dışı abluka uygulayan, buraya sağlık malzemelerinin, ilaçların girmesini bile engelleyen işgalci siyonistler yer almaktadır. 

Bütün insanlık için büyük bir kriz oluşturan, herkeste endişeye ve sıkıntıya neden olan koronavirüs krizi doğal olarak Gazze’de de sıkıntıya ve endişeye neden oldu. Bu virüsün bölgeye yayılmasının önlenmesi için burada da muhtelif tedbirler alındı. Okullar kapatıldı, camilerde cemaatle namaz kılınmasına ara verildi. Bölgenin gerek 1948’de işgal edilmiş topraklarla irtibatını sağlayan kapıları gerekse dış dünyaya açılan Rafah sınır kapısı istisnai haller dışında geçişlere kapatıldı. İstisnai hallerde de geçişlerde sıkı kontrol yapılıyor ve dışarıdan gelenler mutlaka 14 günlük karantina uygulamasına tabi tutuluyor. Bu konuda yapılan sıkı kontroller bölgeye hastalığın girmesini bayağı geciktirdi. Ama tamamen de önleyemedi. Bir süre önce Rafah sınır kapısından geçiş yapan iki kişide hastalık tespit edildi. Daha sonra onlarla muamelede bulunan gümrük ve güvenlik görevlilerinden 7 kişiye hastalık bulaştığı belirlendi. Onlar da karantinaya alındı. Sonraki günlerde 3 kişide daha hastalık tespit edildi ve bu yazıyı yazmamızdan önce yapılan son açıklamada Gazze bölgesinde toplam 12 kişide koronavirüse rastlandığı belirtildi. 

Gazze bölgesindeki yetkililerin ve halkın bu konudaki endişelerinin en önemli sebeplerinden biri de ablukadan dolayı tıbbi cihaz, malzeme ve ilaçlarının son derece yetersiz olması. Bu yüzden Gazze’deki yetkililer ve insan hakları kuruluşları en azından şu koronavirüs tehdidinin her tarafı kuşattığı dönemde ablukanın gevşetilmesi ve tıbbi malzemelerin, ilaçların sokulmasına imkân tanınması; bunun için işgalci siyonist rejime baskı yapılması talebinde bulundular. Ama maalesef hâlâ bu konuda bir ilerleme sağlanabilmiş değil. 

Verilen haberlere göre işgal yönetimi Gazze’ye tıbbi malzeme ablukasının kaldırılması için Filistin direnişinin elindeki 2 İsrail askerinin kendilerine teslim edilmesini şart koşuyormuş. 

Filistin direnişinin elinde iki tane İsrailli esir varsa işgalci siyonistin zindanlarında da 6 bine yakın Filistinli esir var. Üstelik koronavirüs tehlikesi bu esirler için de ciddi bir tehdit oluşturuyor. Eğer ki işgal rejimi şu an koronavirüs tehlikesinden dolayı birinci derecede risk grubuna giren yaşlı ve hasta esirleri, ayrıca kadınları, çocukları, uzun süreden beridir zindanda tutulanları ve daha önceki esir takasında serbest bırakıldıktan sonra yeniden tutuklanmış olanları serbest bırakırsa Filistin direnişi de elindeki esirleri verecek. Filistinlileri katletmek için onların topraklarına girdikleri sırada esir edilen askerlerin bu kadar itibarı var da gece yarısı baskınlarında evlerinden alınan Filistinli esirlerin hiç mi itibarı, hayatlarının hiç mi değeri yok? İşgalci siyonist rejime etki yapabilecek konumda olanlar bunu neden görmek istemiyorlar? 

İşgal devleti koronavirüs tehdidi karşısında Filistinli esirlerin hayatlarının korunması için hiçbir tedbir almıyor. Muhtelif ülkeler bu tehlike sebebiyle cezaevlerini boşaltırken işgal rejimi esir takasına bile yanaşmak istemiyor. Esir takası anlaşmasına yanaşmamak için Gazze’ye uygulanan ablukanın hafifletilmesini esir askerlerinin bırakılması şartına bağlıyor. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

O.U.

Bu korona virüs Amerika'nın ve İngiltere'nin tezgahladığı küresel bir oyun Amentüye inandık iman ettik hastalıklara inanırım ama bu korona virüs hikayesine inanmıyorum nasıl inanayım ölenlerin büyük çoğunluğu 80 yaş üstü büyük çoğunluğu da 60 yaş üstü ne yani insanlar 200 yaşına kadarmı yaşıyorda ölen yaşlı insanları bile hemen korona virüsle ilişkilendiriyorlar demiyorlarki vade doldu öldü yahu korona virüs gelmeden önce ölüm yokmuydu tövbe hâşâ sanki insanları korona virüsten ölmezsen ölüm yok fikrine soktular yahu ölüm var hastalık var insanın yaştan dolayı eskimesi ve ölmesi var ne bu insanları paniğe sokmak dini imanı unutturmak inançlı kimse hastalığında ölümünde hâk olduğunu bilir doğduk ki öleceğiz hâkka hesap vereceğiz bırakın artık şu korona hikayesini köpürtmeyi Allaha hesap verebilecekmisiniz onu bilmem .

Alpiko

iktidarın ihale ve rant Çetesi insafa gelir mi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23