• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Varol
Ahmet Varol
TÜM YAZILARI

Dedektörlerin yerine kameralar

27 Temmuz 2017
A


Ahmet Varol İletişim: [email protected]

İşgal yönetimi Mescidi Aksa’nın kapılarına yerleştirdiği elektronik kapı tipi dedektörleri kaldırdı. Fakat kapılara termal kameralar yerleştirdi. Bu kameraların yerleştirilebilmesi için de kapıların kenarlarına direkler dikti ve bazı ağaçları kesti, bazı tarihi taşları yerlerinden kaldırdı. Kudüslü Müslümanlar bunu da kabul etmediler ve kameraların gözetimi altında girmeyeceklerini bildirerek namazlarını yine genellikle Esbat kapısının önünde kılmaya devam ettiler. İşgal güçleri namaz için burada toplanan Müslümanlara saldırılarda bulunmaya devam etti ve saldırılarda yine cemaatten birçok kişi yaralandı. Mescidi Aksa’yla ilgilenen ilmî heyet, işgal rejiminin uygulamalarının hiçbirini kesinlikle kabul etmeyeceklerini ve Mescidi Aksa’nın girişlerinin 14 Temmuz’daki olaylardan önceki haline döndürülmediği sürece mücadeleye devam edeceklerini bildirdi. 

İşgal güçlerinin Mescidi Aksa çevresinde sıkı bir denetim oluşturmaya çalışmasının ve söz konusu kameraları yerleştirmesinin amacı bu kutsal mabedi sıkı bir polis kuşatmasına almak ve Müslümanların girişlerini zorlaştırmaktır. Bütün bu uygulamaların ucunda da Mescidi Aksa’yı Müslümanlarla yahudiler arasında paylaştırma planı var. O yüzden Müslümanlar kapılara ister dedektör cihazı ister kamera olsun hiçbir denetleme ve gözetleme âleti yerleştirilmesini istemiyorlar. Böyle bir şeyin önünün açılması bir sonraki aşamada başka uygulamalara başvurulması ve kademeli bir şekilde paylaştırma planının hayata geçirilmesi sonucunu doğuracaktır. 

İsrail’in Amman büyükelçiliğinde ne oldu?

23 Temmuz Pazar günü siyonist işgal rejiminin Ürdün’ün başkenti Amman’daki büyükelçiliğine bağlı binada bazı olaylar yaşandı. Bu olaylar Türkiye’deki medya organlarında bir Ürdünlünün bir İsrailliye bıçaklı saldırıda bulunması sonra öldürülmesi şeklinde yer aldı. Dolayısıyla Amman’daki İsrail büyükelçilik binasında görevli güvenlik elemanına saldırılması ve karşılık verilmesi şeklinde algılandı. Bu olayın biraz ayrıntılı olarak anlatılmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. 

Olay işgal rejiminin büyükelçiliğine bağlı bir binada eşyaların değiştirilmesi esnasında meydana geldi. Bir tartışma üzerine İsrail büyükelçiliğinde çalışan bir Ürdünlü, büyükelçiliğin güvenliğinde görevli İsrailli bir komiser yardımcısına bıçaklı saldırıda bulundu. Olayda saldırıya uğrayan komiser yardımcısının hafif yaralandığı ifade edildi. Ancak işgal rejiminin sefaret güvenlik görevlisi bıçaklı saldırıda bulunan kişiyi silahla öldürdü. Güvenlik elemanı olay yerinde bulunan ve kullanılan binanın sahibi olduğu ifade edilen ikinci kişiyi de yine silahlı saldırıyla öldürdü. Ürdünlü yetkililer bu iki kişinin öldürülmesinden sorumlu güvenlikçi hakkında soruşturma açmak istedi. Fakat işgal yönetimi buna izin vermedi. Bu arada işgal rejiminin başbakanı Netanyahu olaya doğrudan müdahalede bulunarak iki kişinin öldürülmesinden sorumlu güvenlik görevlisi de dâhil İsrail sefaret takımının Ürdün’den serbestçe çıkması ve Tel Aviv’e dönmesi sağlandı. Netanyahu’nun Amman’da iki kişiyi öldüren güvenlik görevlisiyle Tel Aviv’e dönüşünden sonra telefonla bizzat görüştüğü ifade edildi. 

Ürdün’ün sergilediği tutuma Ürdünlüler tepki gösterdiler ve Ürdün yönetiminin işgal rejimiyle pazarlık yapıp anlaştığı iddia edildi. Ürdün İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada herhangi bir pazarlık olmadığı iddia edildi. Fakat meselenin kapatılması ve iki kişiyi katleden işgalcinin herhangi bir sorgulamaya tabi tutulmadan Tel Aviv’e dönmesinin sağlanması için ABD’nin de devreye girdiği haberlerde dile getirildi. 

Öldürülen Ürdünlülerden birinin cenaze törenine toplanan kalabalık siyonist işgal rejiminin Amman’daki büyükelçiliğinin tamamen kapatılmasını isteyen sloganlar attı. Cenaze töreninde Ürdün hükümetinin tutumuna yönelik eleştiriler de oldu. 

Olay Ürdün parlamentosunda da şiddetli tartışmalara neden oldu ve parlamenterlerden bazıları işgalci güvenlik görevlisinin herhangi bir sorgulamaya tabi tutulmadan Tel Aviv’e dönmesine izin verilmesine tepki gösterdiler. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23