• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Varol
Ahmet Varol
TÜM YAZILARI

Çağdaş Avrupa barbarlığının çocuk gaspı

13 Nisan 2017
A


Ahmet Varol İletişim: [email protected]

Avrupa’da Müslüman ailelerin çocukları bazen çok basit sebeplerle ellerinden alınarak sözde “koruyucu” ailelere teslim ediliyor. Koruyucu olduğu iddia edilen aileler ise genellikle hıristiyan veya dinsiz aileler oluyor. 

Bu uygulama çok sayıda aileyi perişan etmiştir. Çünkü bir insanın normalde canından kıymetli bildiği çocuğunun basit bir sebebe binaen elinden alınıp başka bir aileye teslim edilmesine tahammül etmesi mümkün değildir. 

Her anne babanın çocuklarına karşı zaman zaman bazı hataları olabilir. Çünkü çocuk büyütmek kolay değildir. Onun sıkıntıları, zorlukları doğmadan başlar. Ama çok az istisna dışında bir çocuğa hiçbir zaman kendi öz anne babası kadar yakınlık duyan kimse bulunamaz. Anne ve babası ona zaman zaman kızsa, sinirlense ve bağırsa da yine onu sever, bütün dertlerini, sıkıntılarını kendi dertlerinden ve sıkıntılarından önemli görür. 

Avrupa’nın çocukları ailelerinden zorla alarak başka ailelere teslim etme uygulamasında ne kadar basit gerekçeler kullandığının pek çok örneği var. Bu konu üzerinde raporlar hazırlandı ve değişik örnekler üzerinde duruldu. Biz sadece bir örneği zikrederek uygulamanın ne kadar aşırıya gittiğini gözler önüne sermek istiyoruz. Bir ailenin bir çocuğunun kulağındaki sulanmayı geç fark etmesi sebebiyle o ailenin üç çocuğuna birden el konuyor. Üstelik bu çocuklar üç ayrı koruyucu aileye dağıtılıyor. Böylece çocuklar hem kendi ailelerinden, anne babalarından ayrılmak hem de kardeşler birbirlerinden ayrılmak zorunda bırakılıyorlar. Üstelik bu çocukların alınması da polis şiddeti kullanılarak gerçekleştiriliyor. 

Böyle bir uygulama başlı başına barbarlıktır. Ama Avrupa bu uygulamayı dünya kamuoyuna çocuk kurtarma olarak lanse ediyor. Yani çocuklar kendi anne ve babalarından kurtarılıp başka ailelerin güya himayesine veriliyor. Asıl amaç ise bu çocukların basit gerekçelerle gasp edilmesidir. 

Bu şekilde basit gerekçelerle çocuk gasp etmenin değişik dünya ülkelerinde gerçekleştirilen çocuk eşkıyalığından ne farkı var? Herhangi bir ülkede eşkıyaların bir çocuğu kaçırıp başka bir ülkeye götürerek sattıklarını duyduğumuzda bütün nefret duygularımız harekete geçer. Ama Avrupa’nın çocukları kendi öz anne babalarından polis gücüyle alarak başkalarına teslim etmesini çocukların himayesi şeklinde yutturması normal gelebiliyor. Belki bazıları bunun ailelerin çocuklarına iyi bakmamaları, haksızlık etmeleri sebebiyle yapıldığını düşünebilirler. Böyle düşünenlerin kendilerine veya yakın çevrelerinde çocukları olan tanıdıklarına bakmaları gerekir. Çocuklarına karşı hiçbir kusur işlemeyen bir ailenin bulunduğunu söylemek mümkün müdür? İşte Avrupa ülkelerinde uygulanan bu çocuk gaspı sisteminde bazen çok basit kusurlar ailelerin çocuklarının ellerinden alınması için gerekçe olarak kullanılabiliyor. 

Avrupa ülkelerinde çocuklara zorla el konulmasında özellikle Müslüman ailelerin hedef seçilmesi ise düşündürücüdür. Çocuklara çoğunlukla Müslüman ailelerde mi haksızlık ediliyor? Aksine Müslüman aileler çocuklarına daha çok ilgi gösteriyorlar. Ama bazen Müslüman ailelerin yoksulluğunu, zor durumda olmalarından dolayı çocuklarının tüm isteklerini karşılama imkânına sahip olamamalarını bile onların çocuklarını zorla ellerinden almak için gerekçe olarak kullanıyorlar. Bir aile yoksul olabilir. Bu durumda onun çocuğunu zorla elinden alman değil eline çocuğunu daha iyi şartlarda beslemesi, eğitmesi için imkân vermen gerekir. Çocuğunu barbarlık yöntemiyle elinden alıp başkasına vereceğine ailenin eline gereken imkânları ver. Ama Müslüman ailelere karşı bunu yapmak yerine çocuklarını ellerinden almayı tercih ediyorlar. Bu aynı zamanda Avrupa’daki misyonerliğin vahşi bir yüzüdür. 

Avrupa’nın çocuk eşkıyalığının ve ailelere yaptığı zulmün konuşulması gerekir. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23