• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Uzman gözüyle otizm ve hareket eğitimi (1)

05 Nisan 2020
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Gazeteciliğin gerekliliğinden birisi de, bilginin doğru kaynaktan okuyucuya aktarımıdır. Hayatımızın önemli bir parçası haline gele otizmli bireyler için sporun, diğer bir ifadeyle hareket eğitiminin ne denli önem taşıdığına şahit oldukça, uzmanları aracığıyla sizlerle paylaşmak istedik. Mesleğine uzun yıllarını veren değerli arkadaşlarımızın görüşleri, gazetecilik mesleğinin bize yüklemiş olduğu sosyal sorumluluğunda bir yansıması olacak. Çalışmanın içerisinde yer alan herkesi tebrik ediyoruz. Paylaşımlarımızın da hayırlara vesile olmasını Allah (cc) niyaz ediyoruz…

ÇOCUK DA BİZDE MUTLU OLUYORUZ 

Muhammet Karabacak (Genel Koodinatör) - Çalıştıkça çocuktan geri dönüşler alıyorsunuz. Çocukların bakışları anlamlaşmaya başlıyor. Bir süre sonra size bağıran, çağıran tepki veren, etrafını rahatsız eden çocuktan, perde kalktığında çok daha güzellikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tebessüm ediyor, gülüyor. Hayatın içerisine sizinle birlikte katılıyor. Yani bir çocuğun hayata kazanılması noktasında onun desteği oluyorsunuz. Hareket eğitimini merkeze alıyoruz. Yürümekten koşmaya kadar, onun hayatını kolaylaştırıyorsunuz. Kaba motor becerilerinin yanı sıra, kalem tutmak gibi ince motor becerilerini çalıştığınız da bir harekete hakîm olabiliyor. Sadece bunları biraz denemesi ve tecrübe etmesi gerekiyor. Çocuk başarıp, hayat karşısında engelleri tek tek aştıkça öz güveni yerine geliyor. Öz güveni yerine geldikçe de, öğrenmeye karşı tepkisi biraz daha azalmaya başlıyor. Bir süre sonra, öğrenmekle ilgili kendisi çaba sarf etmeye başlıyor. Böylece çocuğun hayatına gerçek bir dokunuş yapmış oluyorsunuz…(Gelişim Otizm Akademisi; 0212 872 70 75)

YAŞAM BECERİLERİNE HAZIRLIYORUZ   

Ender Öztürk (Genel Koordinatör) Spor ve Oyun ile bu çocukların dünyasına girerek, kısmi kısmi yönlendirmemiz başlıyor. Bu esnada, liderlik vasfımız ortaya çıkıyor. Bir liderin de bütün konularda bilgi sahibi olması gerekiyor. Böylelikle biz, araştırmacı, yön veren, aynı zamanda uygulamayı yapan kişi unvanını alıyoruz. Hareket eğitimi çocuğun hayatında olmazsa olmaz bir eğitim şeklidir. Günlük hayattaki becerilerini kazanıyor. Çocukları ruhsal olarak da daha dikkatli hale getiriyor. Biz çocukları hareket eğitimiyle, yaşam becerilerine hazırlıyoruz. Küçük ve büyük kas gruplarını hareket eğitimi sayesinde aktif ediyoruz. Bu öğrenme sayesinde, günlük yaşam becerilerine bunları aktarıyorlar. Bu da yaşamlarını kolaylaştırıyor. Bu çocukların gelişimini gören ve mutlu olan ebebeynler bizim en büyük motive kaynağımız oluyor. Bu çocuklarla günü geçirmekten keyf alıyoruz. Spor, çocukların hayatına girilebilecek tek kanal. Sporu özelleştirerek, bu çocukların dünyasına rahatlıkla girebiliyoruz… (Everest Otizm Spor ve Yaşam Merkezi; 0216-3275420)  

SOSYAL UYUMSUZLUĞU SPORLA YENİYORUZ

Ömer Erkan (Hareket Eğitimi ve ABA Terapisti); Spor otizmli çocukların sosyal ortamlara girmesine, farklı insanlarla iletişim kurması ve kurallar çerçevesinde hareket etmesine imkân sağlamaktadır. Spor yapan otizmli çocukların doğayı ve çevreyi algılamalarının değişikliği ve farkındalıklarının arttığı saptanmıştır. Spor sayesinde hem bedensel hem ruhsal bir rahatlama sağlaması nedeniyle, otizmli çocuklarda sık görülen hiperaktivite ve uyku sorunları azalmaktadır. Sporla birlikte otizmli çocuklar; - Kasları güçlenmesi, el, göz ve denge koordinasyonunun artması ve gelişmesini sağlar. – Vücutlarını tanır – Beden dilini kullanmalarına katkı sağlar –Bireyin ihtiyacı olan uyarılarıyla merkezi sinir sistemine iter. – Kazandıkları becerisini geliştirir – Hayata bağlanmalarına yardımcı olur -Yaşam kalitelerini yükseltmekte rol oynar. Ayrıca, otizmli çocukların sportif eğitimlerde bağımsız olarak birtakım becerileri artmakta ve sosyal uyumsuzlukları çözebilmektedir. Bu yüzden çocuğun hareket eğitimi ve sporu hayatının bir parçası haline getirmeliyiz.’ (Mavi İlmek Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi; 0212-4510053)                             (Devam Edecek)

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Reşat Kaya

Eğer bir çocukta eksik bir şey görüyorsanız ona sevgi verin , onun tek ilacı sevgidir

Rasim

Otozim bir rahatsızlik degildir esasında toplum da çocuklara karsı bir ilgisizlik tv lere terk etme bilgisayara adapye etme daha dogrusu son 20 yılda teknoloji hayatımıza ne kadar girdiyse bu tür rahatsızlıklarda katlanarak artmistir çünku anne karnında hamile bayanların aşırı derecede tv telefonla bagı kuvvetliyse bebege o kadar zararlıdir. İSIN garibi hic bir kadın doktoru bayanları bu konularda uyarmamasıdır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23