• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Trabzonspor’un şampiyonluk yarışı ve Şenol Güneş…

15 Eylül 2021
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Trabzonspor’un geçtiğimiz sezondan ders almadığını, Galatasaray maçının karşılaşmasının ilk bölümünde anladık. Ders almalıydı, çünkü şampiyon olabilmek için sizinle yarışan takımlar karşısında kazanmak gibi bir zorunluluğunuz var. Geçmiş yılları bir hatırlayın. Başarı için üst üste maç kazanmanız, rakiplerinize yenilmemeniz bir yere kadar, şampiyon olabilmek için ‘derbi’ olarak isimlendirilen ‘Galatasaray’ gibi rakipler karşısında galip gelmeniz gerekiyor! Bordo-mavili ekip, rakip kalede ne kadar iyi ise, savunmada da o kadar açık veriyor. Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın, takımın başarısı için gereken önlemleri alması gerekiyor. Çünkü başarılı takımını şampiyon yapmak başka elinde bir seçenek kalmadı. Veda edilen Avrupa liginden sonra, bordo-mavili takım taraftarları yapılan transferleri görünce, lig şampiyonluğundan başka bir sonucun ‘teselli/netice’ vermeyeceği her halinden belli oluyor. Teknik Direktör Abdullah Avcı ne diyor; ‘Oyun olarak memnunum, skor olarak aynı şeyi söyleyemem.’ Galatasaray gibi savunmadan hızlı çıkan takımlara karşı gerekli tedbirleri almanız gerekiyor. Aksi takdirde, her kaçırdığınız puan ve puanlarla birlikte aynı bahane/temenniler tekrara düşersiniz. Bordo-mavililerin tek tesellisi 2-0 yenik duruma düştüğü maçı beraberlikle tamamlaması. Karadeniz gelecek haftaların kazanıma dönüştürebilmesi için, Galatasaray maçının kasetinin birkaç kez (futbol 45 dakika değil, doksan dakika oynanıyor) izlemesi, gerekli gerekli derslerin çıkarılması gerekiyor… 

ŞENOL GÜNEŞ’İN VEDASI VE YENİ İSİM!..

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) Şenol Güneş ile ilgili yapılan açıklamada, teknik adamla karşılıklı anlaşılarak, yolların ayrıldığı belirtildi. 2019 Mart ayında takımın başına getirilen 69 yaşındaki deneyimli teknik adam, milli takımla 82 maça çıkmış. Tarihe ikinci birliktelik olarak geçen ve 2,5 yıl süren bu süre zarfında, Güneş ile çıktığı 32 maçtan, 15 galibiyet, 7 mağlubiyet alırken, 10 maçta berberlikle sonuçlanmış. Form grafiğine baktığımızda, istikrar sağlanamayan inişli çıkışlı bir performans. Avrupa Şampiyonası’nda, Dünya Şampiyonası yolunda üst üste yaşanan hayâl kırıklıkları. Süreç böyle olunca da, Sayın Güneş’in ayrılık kaçınılmaz oldu. Hadi bugünü geçiştirirsin ama futbol sever geleceğe yönelik, uzun vadeli bir planı görmedi teknik adamda. Türk Telekom Stadı’nda 2019 Kasım ayında oynanan ve 0-0 tamamlanan İzlanda maçından sonra “Mart ayında yarışa başladık. Bugüne kadar 9 ay oldu. 9 doğurduk ama sonunda çocuk oldu. Avrupa Şampiyonası’na katılacağız. Mutluyuz ve sevinçliyiz…” Belki o maçta, Avrupa Şampiyonası’na katılmanın mutluluğu yaşandı. Aynı şekilde, Sayın Güneş’in bizzat kendisinin dillendirdiği ‘9 ayda 9 doğurduk’ sözüne ne demelisiniz! Futbolun yapısında var heyecan. O heyecanı siz, üstünlüğünüzü rakibe hissettirip, skora da yansıtırsanız, başarılı teknik adasınız. A Milli Futbol takımımız 2002’de Dünya 3.’lüğüne ulaştığında, teknik direktörlük koltuğunda Şenol Güneş vardı. Beşiktaş’ın üst üste şampiyonluğunda yine onun imzası vardı. O yıllarla birlikte, heyecanda geride kalmış olacak ki, Sayın Şenol Güneş’in gidişini konuşuyoruz. Milli Takım düzeyinde teknik direktör olarak Şenol Güneş olmayacak, skora bağlı olarak beklenen başarıyı gösteremedi ama Türk Futboluna verdiği emeklerden dolayı, iyi yönleriyle hatırlanacaktır. ‘Güneş’in koltuğunu kim doldurmalı?’ sorusunun cevabı aranıla dursun ‘Bizler yerli teknik adamdan yanayız’ sözümüzü tekrarlayalım. Denenmişi denemek gibi bir takıntısı olan TFF yönetimi Milli Takım için Hiddink’i düşünüyor ise, o önceki gün ‘emekli’ olduğunu açıkladı, Dinamo Kiev’i şampiyon yapan Lucescu ise 75. doğum gününü kutladı, hatırlatmak isteriz…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer

Trabzonspor yanlış kadro ile oynadı . A Avcı hatasından döndü ama iş işten geçti . Bakın hep söylüyorum . Türk antrenörler kesinlikle yetersiz kendilerini yetiştirmiyorlar. Ne taktik ne teknik ne de fizik takımlarımız Avrupa nın çok gerisinde. Yabancıları doldurup bekli geçici başarı gelir ama kalıcı olmaz . Altyapı çok önemli ama kimse önemsemiyor .

batuhan

trabzon sampiyon olamaz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23