• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Trabzonsporlu Cemil Usta ve şampiyonluk!..

10 Temmuz 2019
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) anlamlı çalışmalarından biri, her sezona ‘efsane’ bir futbolcunun isminin verilmesi. Anlamlı uygulama 2014-2015 Sezonunda Süleyman Seba ismiyle başladı ve sırasıyla Hasan Doğan, Turgay Şeren, İlhan Cavcav ve Lefter Küçükdonyadis gibi futbol tarihinin ‘efsane’ isimleriyle oynandı. 2019-2020 sezonu da Trabzonsporlu usta oyuncu Cemil Usta ismiyle oynanacak. 2003 yılında ebediyete göçeden ve A Milli Takım ve Trabzonspor’un unutulmazlar arasına ismini yazdıran Cemil Usta, oyunculuğunun yanısıra beyefendiğiyle de futbol severin gönlünde yer etti ve günümüzde rahmetle hatırlanarak, TFF yönetiminin isabetli kararıyla sezona ismini yazdırdı. Aşık geleneğinin ülkemizdeki temsilcilerinden Halk Ozanı Aşık Veysel’in ‘Ben giderim adım kalır, dostlar beni hatırlasın…’ sözlerindeki gibi, sadece Trabzonsporlular değil Türk Futbol camiası bu sezon Cemil Usta’yı sıkça hatırlayacak. Dileriz bu sezon ligimiz, şiddet, küfür, şaibe gibi olumsuzluklardan arınmış, diğer yıllardan farklı olarak bordo-mavili oyuncunun ismine yakışır bir lig olur. Cemil Usta’yı bir kez daha rahmetle anarken, Trabzospor’a malolmuş oyuncunun ismini taşıyan bir sezonda ‘Bordo-Mavili takımın şampiyon olduğu bir sezon neden olmasın?’ şeklinde bir düşünce geçmiyor değil! Bunu başaracak bir güce sahip mi?’ sorusunu yöneltirken, görünen köy madem kılavuz istemez, çeyrek asra yaklaşan Trabzonspor’un şampiyonluk özlemininin nasıl sonlanacağını, yeni bir sürpriz yaşanmaması için, tutarlı/sağlam, ‘ayakları’ yere sağlam basan, bir ‘anlayışa’ dayandrımakta yarar var. Peki, bu düşüncenin ipuçları ne olabilir?..

KİMSE TRABZONSPOR’DAN 

ŞAMPİYONLUK BEKLEMESİN DERKEN… 

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu Başkan seçildikten sonra ilk açıklaması, Karadeniz camiasını, Trabzonspor’un Şampiyonluk yolunda gerçeklerle yüzleştimesi oldu. Finansal sorunların beraberinde getirdiği ‘transfer’ kıstlaması, buna bağlantılı olarak ilk beş yılda şampiyonluğun ‘hayal’ olacağı vurgusu. Sendeleyen birisinin (takımın), toplarlanmadan koşmasının (şampiyon) mümkün olmayacağına göre, gerçeklerle yüzleşmek gerekliliğini ortaya çıkardı. Kısa vadede ‘şampiyon’ olma ve her defasında UEFA’nın, Finansal Fair Play başlığı altında mali şartların yerine getirme şartı. Futbolun Uluslararası Komitesi önce transfer yasağı getirdi, sonrasında ise Avrupa maçlarına katılmama konusunda ‘sopa’ gösterdi. Gelinen son durum, Başkan Ağaoğlu tarafından ‘UEFA organizasyonlarına müsaade ediyor’ açıklaması. Bu açıklama, 2016 yaptığı Finansal Fair Play ihlalinden kaynaklı, bordo-mavili ekibin UEFA’nın bir taktiği/uyarısı sonrası olası iki yıl üst üste UEFA organizasyonlarına katılamaması süreci, ‘kazasız/kayıpsız’, ‘cezasız/yasaksız’ geçiş oldu. Böylelikle, transferde yapılan savurganlık sonrası ‘kemer sıkma’ taktiği sonuç vermiş oldu. ‘Peki, bundan sonra neler olacak?’ sorusunun karşılığı, milyonlarca taraftarın merakını da giderecektir… 

BORDO-MAVİLİ EKİBİN BUGÜNÜ KADAR 

GELECEĞİNİN DE ÖNEMİ… 

Trabzon’u düzlüğe çıkaran, finans politikaların en önemli malzemesi ‘transferler’. Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun göreve gelmesinden bugüne, altyapıdan yetişen genç ve yetenekli oyuncular, dış transferde ‘genç’ isimleri takıma kazandırıması. Kulübün alt yapıdan A Takıma kazandırılma ‘zincirinin’ son ‘halkası’ Muhammet Akpınar. Hollanda’dan transfer edilen ve bonservisi elinde olan 22 yaşındaki Kosovalı oyuncu Donis Avdijaj, Bosna Hersek’ten transfer edilen 22 yaşındaki Nemanja Andusic ve Werder Bremen’den transfer edilen 21 yaşındaki Ahmet Canmaz’ın transferi dikkat çekiyor. Ve pilot takımdan kadroya katılan dokuz futbolcu. Bugün Avrupa hesabını yaparken, transfer edilen genç oyuncularla, geleceğe yatırımın gerçeğini ortaya koyuyor. Sahi ‘Şampiyonluk mu?’ Akılllı ve sabırlı politikaların neticesinde ualaşılacaktır!! 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23