• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Teröre, ayrımcılığa karşı sportif duruş!

04 Ocak 2017
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Ülkemizde terör kol geziyor. Hain, kalleş saldırılar din, dil, ırk, zaman ve hedef gözetmeksizin gerçekleşiyor. Kimler tarafından ve niçin gerçekleştirildiği konusunu şahit olmayan ve bilmeyenimiz yoktur sanırım. Şer güçler, yaptıkları insanlık dışı saldırı sonrasında, birlik ve beraberliğimizin bir karşılığı olan sarsılmaz duruşumuzu gördükçe, adeta kuduruyorlar. İnşallah bu onların son çırpınışları olacak. Dilek ve temenni ile birlikte üstlenmemiz gereken konuların altını çizmek gerekiyor. Futbolun içinde gelişen ve ilerleyen süreçlerde ayrımcılığa neden olabilecek endişesiyle,  bizleri kaygılandıran futbol içindeki iki örneğe dikkat çekmek gerekiyor!..

KÂBE’DEN DÖNMEDEN, KADRO DIŞI KALDI! 

Galatasaray’ın yıldız oyuncusu Yasin Öztekin lige verilen arayı kutsal topraklarda geçirdi. Onun diğer futbolculardan farkı yeni yıla Kâbe’de girmesi. Çektirdiği fotoğrafın yanına ‘Yarına bırakma! Bakarsın, yarın olur da sen olmazsın’ paylaşımı, düşünce yapısı, sahip olunan inancın açık ve net olarak yansıması manasına geliyor. İnandığımız değerlere göre hayatımıza yön vermemiz gerekliliğinin önemi. Aksi takdirde yaşamak istediklerimiz için ‘yarın’ çok geç olabilir gerçeği. Haberin üzerinden fazla bir süre geçmeden yazılı ve görsel basında ‘Yasin kadro dışı...’ şeklinde yer aldı. 29 yaşındaki futbolcu ligin 9. hafta oynanan Adana maçından oyundan çıkarken teknik direktör Riekerink’e tepki göstermiş ve kulübeyi yumruklamıştı. Yasin bu olaydan sonra kadro dışı bırakılmış, daha sonra affedilmişti. Yasin’in bir kez daha kadro dışı kalmasına gerekçe Tuzla ile oynanan Kupa maçından gördüğü kırmızı kart. Geçen sezon devre arasında Umre’ye giden ‘Yasin’in, bu sezon yılbaşını Kâbe’de geçirmesinin kadro dışı kalmasını etkileyen, tetikleyen bir neden olabilir mi?’ gibisinden insan düşünmüyor değil! Sarı-kırmızılı camianın bu soru işaretine açıklama getirmesi gerekiyor. Yasin’in içinde yer aldığı süreç, kılık-kıyafetinden dolayı Trabzonspor’dan koparılan Osmanlıspor’un yeni oyuncusu Aykut Demir’i hatırlattı!..

AYKUT DEMİR’E İKİ CİHAN SAADETİ DİLERİZ

Ersun Yanal’ın Trabzonspor’un başına geldikten sonra takımda görmek istemediği isimdi Aykut Demir. Medyaya yansıyan haberlere göre, başarılı oyuncunun takımdan ayrılmasında en büyük etki, Yanal’ın takım oyuncuların sakal kesme isteğinin etkili olması. Bordo-mavili takımdan koparılan Osmanlısporlu futbolcunun Aykut Demir’in hafta sonu düğün merasimi vardı. Bonservisi Trabzonspor’da bulunan yıldız oyucunun düğün merasiminde, salona mehter takımı eşliğinde gelmesi ve ilahiler söylenmesi, kadın ve erkeklerin ayrı yerlerde oturması. Ülkemizin en büyük kulüpleri-camiaları içerisinde gelişen, gerek Yasin gerekse Aykut gibi değerli oyuncuların bir anda takımlarından uzaklaştırılması bize gösteriyor ki, insanların kendi dini inançları, milli ve manevi değerleri yüzünden sorgulanması, camialarından koparılma gibi bir durumla karşı karşıya kalıyorlar. Peki, futbolcu da olsa sıradan bir vatandaş da olsa, bu tablonun sonucu ayrımcılık olmasından başka bir manaya gelmiyor! Çözüm konusu, topluma mal olmuş böyle isimlere yönelik keyfi-kişisel kararlarlar alma, toplumsal değerleri hiçe saymanın savunulacak hiçbir yanının olmayacağı…

TERÖRE, AYRIMCILIĞA KARŞI TEK VÜCUT 

Dede Korkut’un ‘Kahpe içerden olursa, kapı kilit tutmaz oğul’ sözünü bugünlerde sık kullanmaya başladık. Nedeni ise, hain ve teröristlerin sadece ülke dışında olmadığı gerçeği 15 Temmuz o hainlerin finali oldu, Allah’ın yardımı ve halkın dirayeti ile o kanlı darbe girişimi, hakkın ve sağduyunun galip gelmesi ile bastırıldı, püskürtüldü. Dünya’ya bir bakın. İslam coğrafyası başta olmak üzere, Türkiye’den başka rahat ve güvende olan ülke yok. Kesin olan bir gerçek var ki, ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine karşı yapılan her bir saldırıda, Türk halkının daha fazla kenetlendiği, İslam coğrafyasının desteğini de alarak daha da güçlendiği gerçeği. Yeni Şafak gazetesi köşe yazarlarından Kemal Öztürk’ün ‘Teröre karşı sosyal politikamız var mı?’ başlığı altında sorusunu yöneltiyor; ‘Terörün önüne geçecek iletişim, kültür, eğitim, medya, psikolojik, sosyoloji v.b. alanları da kapsayan bir sosyal politika neden yok.’ Her alanda olduğu gibi, gerçekleri görüp ve mücadele etmemiz gerekiyor. Bu mücadele spor alanında da olmalı! Hep birlikte, topyekûn inşallah. Bugüne kadar spor bizim için bir amaç değil bir araç oldu. Teröre karşı verilecek mücadelede de önemli bir halka olacağı kanaatindeyiz. Kahpeleri bertaraf etmek, kapının kilit tutması, keyfi kararlarla ayrımcılığa çanak tutanlara karşı mazeret üretmeden mücadelemiz sürecek inşallah!..

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23