• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Süper ‘Osmanlı’ tokadı!

27 Ağustos 2015
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Süper Lig’in ikinci haftası sona erdi. Dün bir bugün iki derken, geride kalan 180 dakika, ilginç, bir o kadar sürpriz sayılacak maçlara sahne oldu. Geçtiğimiz haftayı hatırlayın! Sezonun özeti ‘manasına’ gelen bir yaklaşım-tespitte bulunmuştuk. Bu tespitin ne ‘abartılacak’ bir tarafı, ne de alınan sonuçların ‘sürpriz’ bir yanı var! Kısacası, bizim ligimiz dünün devamı niteliğinde.

Bir maçın sonucu için hakemin bitiş düdüğünü beklemek gibi, haftanın yorumu için son maçın 90 dakika sonucunu bekleyip, ‘yorum’ yapmak gerekiyor. Galatasaray, ligin yeni-mütevazı takımı Osmanlıspor’a 2-1 kaybetti. Sarı-kırmızılılar rakip kalede yakaladığı gol pozisyonlarını kaçırmakta ne kadar bonkör davrandı ise, Osmanlıspor, yakaladığı pozisyonları neticelendirmede o derece beceri doluydu. Mustafa Reşit Akçay’ın öğrencileri derslerine iyi çalışınca, Galatasaray sınavından kayıpsız geçmeyi başardılar.

Bu maçla ilgili yine göze çarpan aksaklıklar, kaleci Muslera’nın yediği goller. Osmanlıspor atak futbolu ne kadar beceri dolu olsa da, Galatasaray kalecisi, bu ataklarda adı ‘acemiliğe’ çıkan golleri yememeli. Bariz ‘hatadan’ kaynaklanan gollerin faturası, hedefi şampiyonluk olan takımın başını ağrıtacağı her halinden belli. Yenilenin kaybı, galip gelenin kazancı büyük olunca, ‘Süper Osmanlı tokadı!’ başlığı da yazımız için kaçınılmaz oluyor.

TRABZON'UN HAKLI GALİBİYETİ

Süper Lig’de yeni sezonun ilk ‘derbisi’ Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynandı. Yer Olimpiyat Stadı olunca, siyah-beyazlılar maça ‘acaba’ olarak yaklaşırken, geçen hafta Mersin’de elde edilen 5-2’lik farklı skor, Trabzonspor maçının oyun ve skor olarak beklentilerini artırdı...

Beklenti ‘büyük’ olunca, o beklentinin altında ezilmemek için sorumluk üstlenmek gerekiyor. Beşiktaş ekibi bu anlayışı sahaya yansıtamadığı için maçtan yenilgi ile ayrıldı. Quaresma’nın oyundan atılması, bu oyuncunun gidip-gelmesinin, takıma büyük bir kazanç sağlamayacağının ‘erken’ işaretidir. Geçtiğimiz haftanın yıldızı Cenk Tosun’un gol yollarındaki suskunluğu, yıldız oyuncu Gomez’in bu saatten sonra yedek soyunma döneminin geride kalması gerektiğinin önemli göstergesidir.

Beşiktaş karşısında ne zaman kapanıp ne zaman açılacağını iyi hesaba katan ve bu başarısını maçın sonucuna yansıtan Trabzonspor’un ‘hakkını’ teslim etmek gerekiyor...

RİZE DEPLASMANI DERSLE DOLU

Fenerbahçe için Çaykur Rize deplasmanı derslerle doluydu. Sarı-lacivertlilerin Van Persie ile yakaladığı erken gol, futbolseverleri heyecanlandırdı. Fakat devamını getiremedi. Nitekim 74. dakikada Kjaer’in kendi kalesine attığı gol, maçın skoru oldu. Teknik direktör Vitor Pereira maçtan sonraki ‘Bu lig kesinlikle kolay bir lig değil’ şeklindeki açıklamaları, kaybedilen 2 puanın nedenini adeta özetliyordu.

Rize’deki puan mücadelesinde en dikkat çeken husus, 32. dakikada Kadah’ın kaçırdığı penaltı oldu. Kazanılan penaltı, geçen haftayı hatırlatan türdendi...

24 golün atıldığı, 4 maçın ev sahibi, 3 maçın da deplasman takımlarının kazandığı haftayı Kasımpaşa lider tamamladı. Tıpkı geçen hafta olduğu gibi bu hafta da gol bölgelerinde öne çıkan isimler vardı. 3 golle geçen haftaya damgasını vuran Beşiktaşlı Cenk Tosun’dan bu hafta gol sesi çıkmazken, Eskişehir’in Sivasspor’u 4-2 yendiği maçta hat-trick yapan Gekas, gol krallığında Cenk Tosun ve Eto’nun yer aldığı yarışa ortak oldu.

Haftanın ilginç gelişmesi, Antalyaspor’a deplasmanda 3-1 yenilen Gençlerbirliği’nin hocası Stuart Baxter’in görevine son verilmesi oldu. Gaziantepspor’un 90+2’de attığı golle Bursa deplasmanından 3 puanla ayrılması da, haftanın ilgi çeken diğer bir sonucu olarak kayıtlara geçti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23