• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Süper Lig’de sona doğru...

17 Mayıs 2017
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Ligin 31. Haftası geride kalırken, sezonun son 3 haftasının beraberinde neler getireceği merak konusu. Beklentilerin, iyiden iyiye tetikleyicisi zirvenin iki gün arayla el değiştirmesi. Beşiktaş’ın Bursa deplasmanından, Medipol Başakşehir’in Gençlerbirliği karşısında elde ettiği üç puan, heyecanın sezonun son haftalarına taşınmasına neden oldu. Merakı her hafta artıran, biraz da ‘Sezon sonu Lig Şampiyonluğuna kimin uzanacağı?’ sorusu...

FİKSTÜR AVANTAJI 

BEŞİKTAŞ’TA...

Siyah-beyazlı ekibin en büyük avantajı, son üç maçında 16 gol yiyen Bursaspor’u sezonun en kötü gününde rakip olmasıydı. Kaç gömlek üstün olduğu hesabına girmeden, kadroya bağlı olarak istikrar zenginliği içerisinde olan Beşiktaş, maçın da favorisi olması, galibiyeti de beraberinde getirdi...

Başakşehir’in iki adım önünde hedefe kanat çırpan Kartal’a ‘fikstür’ de avantaj sağlıyor. Siyah-beyazlılar, sırasıyla sahasında Kasımpaşa, deplasmanda Gaziantep, son hafta saha ve seyircisi önünde oynanacak Osmanlı maçıyla (büyük bir aksilik olmadığı takdirde) şampiyonluk turuna çıkacak... Liderin yakın takipçisi Başakşehir’e gelince. Hafta sonu oynanacak olan Trabzonspor maçı, ligin dönüm maçı olarak görülebilir. Bu maçın sonucu mu? Günahımız zaten fazla, daha fazlasını taşımayız. Kısaca, iddaacılara (kumarbazlara) malzeme vermek gibi yeni bir vebal-günah yükünü kaldıramayız!.. 

BEŞİKTAŞ’IN ‘ŞIMARIK’ ÇOCUĞU 

Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran, Şampiyonluğa oynayan Beşiktaş’ın mevcut kadrosunda bir isim var ki, sahadaki hırçın davranışlarıyla takımına ‘zarar’ verme adına, tüm hünerini sergilemeye devam ediyor. Quaresma’nın futbolun dışına taşma adına, kendini sportmen dışı hareketleri gösterme çabası ne ilk, ne de son olacağa benziyor. Sergilediği, oyun/futbolla bağdaşmayan, kişiliğin yansıması olan sportmen dışı hareketlerinin hiçbir bir savunma tarafı olamaz!.. 

Her zaman sorulan aynı soru; ‘Maç kaybedilseydi, hakemin dışarı atmaya cesaret edemediği Quaresma, nasıl bir tepki ile karşılaşır, sportmen dışı hareketlerinin faturası ne olurdu?’ Yeri geldi kendi teknik direktörüyle dahi tartışan bir oyuncunun, sportmenlik dışı hareketleri olsa da, Beşiktaş’ın şampiyonluğuna futboluyla büyük katkısı oluyor diye, böyle bir isme göz yumuluyor ise, Türk futbolunun ‘kalitesizliği’ neden sıradan olarak değerlendirmemeli. Kısacası, camia kendi ektiğini biçiyor. Hatırlatmakta fayda var. Hani biz sporcunun yeteneği kadar, spor ahlakına sahip olmasından yanaydık.

Bu da bize gösteriyor ki, kendi kendimize verdiğimiz zarar, başkalarının verdiği zarardan daha fazla!..

‘BURSASPOR NEREYE?’ 

SORUSUNA CEVAP

Ev sahibi ekip, tarihinin en kötü günlerini geçirdiği Süper Lig’de dahi, tribünlerde 30 bin yeşil-beyazlı taraftar var. Tam bir futbol sevdalısı seyirci kitlesi. Beşiktaş maçının her dakikasında susmak bilmeyen Bursaspor taraftarına yakışır, seyir zevki üst düzey bir şehir takımı nasıl oluşur? Dahası, kötü gidişe kim ve ne zaman dur diyecek! Futbol otoritelerinin ortak düşüncesi, ‘Takım, ligin ilk yarısında bu puanları toplamasaydı ne olurdu?’ Sorunun cevabı gayet açık ve net ‘Küme düşerdi!’ Peki bu durumdan sıyrılma-çıkış yolu yok mu?.. 

Beşiktaş maçı öncesi, Bursaspor’un U19 takımının karşılaşma öncesinde taraftarlarını şampiyonluk kupasıyla selamlaması oldukça manidar. Siz gençlere güvenmiyorsunuz ama, onlar kendilerine güvenip şampiyon olabiliyor. Ne ilginçtir ki Hollanda da şimdi, Bursaspor alt yapısından yetişip Twente’de forma giyen ve 32 maçta 18 gol atıp 3 asist yapan genç oyuncu Enes Ünal’ı konuşuyor. 

Sonuç olarak; futbolumuzun kanayan yaradan çıkıp, kangrene dönüşen ‘yabancılaşmadan’ kurtulmadığı, altyapılarda yetişen ve harika maçlar çıkaran ‘gençler’ hatırlanmadığı sürece, kötü gidişin sonlandırmasına kimsenin gücü yetmeyecektir!..

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23