• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Milli sporcuların kıyafeti ve batının isyanı!..

23 Şubat 2018
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

2018 Kış Olimpiyatları devam ediyor. Türk sporcuların da yer aldığı organizasyonda, ülkeleri adına yarışmalara katılan sporcular, hünerlerini sergiliyor. Uluslararası basın, organizasyon tarihinde madalya sahibi olamayan sporcularımız için sesini çıkarmazken (sportif başarısızlığımız işlerine yarıyor demek), sporcularımızın giydiği kıyafetlerden rahatsız olmuş. Cnnturk.com’un haberinin başlığı; ‘Uluslararası basında Türk çiftin kıyafetlerine eleştiri’ şeklinde. Haber spotunda ise ‘...Çift bugün çıktıkları yarışı 147.18 puanlarıyla yarışmayı 19. olarak tamamladı. Ancak uluslararası basında konuşulan tek konu çiftin spordaki başarısı değil, seçtikleri kıyafetlerdi’ ifadeleri yer alıyor...

Artistik buz pateni buz dansı sporcularımız Alisa Agafonova ve Alper Uçar serbest programında 20 yarışmacı arasında, sondan ikinci oldu. Organizasyonda yer alan diğer sporcularımızın aldığı dereceleri (67.’lik, dereceye girmeme vs.) bizleri rahatsız ederken, Batının gözüne batan ise, buz dansı sporcuların giydiği kıyafetler. Birisi devşirme, Türk sporcuları neden bu kadar kapalı giyinmiş (miş). Uluslararası basının, isyan bayrağı açtığı konuyu araştırdığımızda, Türkiye’nin Kış Olimpiyat tarihinde, serbest programa yükselen ilk buz dansı çiftinin giydiği kıyafeti, bize göre de tam tersi, hiç de ‘kapalı’ değil. Her iki sporcumuzun müsabaka anında ki görüntüleri gördüğümüzde, kıyafetin kapalı serzenişi, tamamen haçlı anlayışın yansıması. Ülke olarak, bizim Artistik Bu Pateni Buz Dansında ne işimiz olabilir? Milli ve manevi değerlerimizle örtüşmeyen bu tür branş ve kıyafetlerin sonunu getirecek en kestirme ve kesin çözüm olan, bu kategoride yarışmalara katılmamak!..

 Toplumun ahlâkını bozan birçok yabancı site ‘Kış Olimpiyatları’nın en seksi sporcuları’ başlığı altında sergilerken, onların ülkemizdeki borazanlığını yapanlar da boş durmuyor. Organizasyona katılan sporcuların ‘müstehcen’ fotoğrafları albüm halinde yayınlanması, rezaletin boyutunu gözler önüne seriyor. Bu da demek oluyor ki, adamların işi ve uğraşısı, kişinin spor yapması, başarı veya başarısızlığı değil. Onlar için önem arz eden, bir toplumu dini inanç ve kültürünü  ‘spor’ adı altında nasıl yozlaştırabilir. Özellikle bayanların ön plana çıkarılmaya çalışılan jimnastik, atletizm, güreş ve diğerleri. Spor yaparken çekilen video veya fotoğrafınızın bugün kullanılması ve siz istemeseniz de, yıllar sonra kamuoyuna servis yapmasını nasıl izahı, telafisi olabilir ki?..

VAKIFBANK’IN BAYAN VOLEYBOLU

Vakıfbank ülkemizin ayakta kalan ve saygınlığı olan sayılı devlet, kamu bankalarımızdan. Bu bankanın bir de bayan / kadın voleybol takımı var. ‘Filenin Sultanları’ adı altında oynanan Voleybol Ligi Şampiyonluğundan daha da ileri giderek, yabancı oyuncuların yer aldığı takımın Avrupa’da da derece yapması, kimi, niçin sevindirir? Bayan elbette ki spor yapmalı ama, voleybol ve benzeri branşlarda giyilen ‘kıyafetin’, vücut hatlarının ortaya çıkarılmasının nasıl bir izahı olabilir? 

Şunu da hatırlatayım, kaynağı ülkenin öz sermayesi olan Vakıfbank’ın reklama ihtiyacı yok ki.. 

Dolayısı ile bu ‘bayan’ takım bence yanlış. Öncelik reklam ise, sporun her alanında ‘mali’ çöküş yaşayan federasyon ve kulüplere ‘reklam’ adı altında kaynak  sağlansa daha ‘yarar’ sağlanamaz mı?..

Bu vesileyle Cuma günümüz mübarek olsun inşallah... 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23