• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Korona’ya karşı futbolu nadasa bırakmak (mı?)

06 Ocak 2021
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Süper Lig maçları ardı ardına devam ediyor. Hafta sonu oynanan 16. hafta maçlarının ardından, 17. hafta karşılaşmaları dün oynanan üç karşılaşmayla başladı. Bir maç bitmeden, diğeri başlıyor. Koronavirüs salgını dolayısıyla seyircisiz de olsa, takımlar adeta ‘oynamak için oynama’ telaşında. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerinde dahi, bu yarış devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Sayın Nihat Özdemir ne diyor; ‘Ocak ayı itibariyle ertelenen maç kalmayacak.’ Lig öyle hızla devam ediyor ki, taraftar maçları kazanan ve kaybedeni takipte güçlük çekiyor. Bunun yanında sürpriz sonuçlarda ortaya çıkarıyor. Kulüplerin aldığı mağlubiyetlere bağlı olarak, sözde ligde tutunabilmek için alternatif değişimlere itiyor. Söylemler, cazalar, istifalar, ekonomik buhran, inadına transfer. Takımlar sadece rakipleriyle değil, salgın hastalık koronavirüsle de boğuşuyor. Bu koşuşturma Süper Lig takımlarıyla sınırlı olmamakla birlikte, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig için de geçerli. Bu tablo karşısında insan ister istemez, ‘Durun beyler bu telaşınız niye?’ diyesi geliyor. Çünkü görüntü felaketin de habercisi. Buna rağmen bir ses yükselir gibi; geçimini futboldan sağlayan oyuncular topluluğu, prim alamayacak, para kazanamayacaksa nasıl geçinecek? El-cevap; ‘Hani insan sağlığı her şeyin üzerindeydi!’ Bakın Beşiktaş Başkanı Sayın Ahmet Nur Çebi’nin Kovid-19 testi, ikinci kez pozitif çıktı. Yılmaz Vural hocamızın çektiği sıkıntıları medyadan takip ettik. Kendilerine ve tüm hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Hatırlatmadan edemiyoruz, siz futbolu Süper Lig olarak düşünmeyin. Bunu söylerken aklıma hemen, bugünlerde sosyal medyada dolaşan, havalimanında bilet kuyruğundaki yolcular arasındaki mesafe titizliği ve aynı yolcuların uçakta toplu halde seyahat ettikleri fotoğraf karesi geldi. Allah hiçbir vatandaşımıza göstermesin ama çok sıkı tedbirler için (maçların oynatılmaması, ligin tek devreli hale düşürülmesi gibi) mutlaka kişi veya kişilerin vefat etmesi mi gerekiyor? Bugün baktığımızda, koronavirüsle mücadele kapsamında, sokağa çıkma yasağı uygulaması nedeniyle hasta ve ölüm vaka sayılarında düşüşler yaşanıyor, elhamdülillah. İnsan düşünmüyor değil; verimini artırmak için, toprağın bile nadasa bırakıldığı günler oluyor. Varsın bir veya yarım sezon futbol oynanmasın. Milyon dolarlar kazanan oyuncu, sağlığını önemseyerek biraz kârdan zarar etsin. Her gün hangi takım ve oyuncusunda virüs hastalığı çıkacağı belli olmadığı için, böyle bir yarışta oyuncunun sahip olacağı psikolojiyi siz düşünün. Bu yaklaşım aynı zamanda ligin neden kalitesiz geçtiğinin de cevabı olsa gerek…  

TRANSFER SÜRECİNE DİKKAT!

Futbolda dün transfer sezonu başladı. Başkanından teknik direktörüne kadar, her takım şimdi transfer için kesenin ağzını açmaya hazırlanıyor. Geçmişte bunun örnekleri oldukça fazla olduğu için, yabancı futbolcu savurganlığının yer aldığı Süper Lig Kulüplerinin (buna diğer ligleri de ekleyebilirsiniz) harcama kalemlerine dikkat kesiliyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, 2020-2021 sezonu 2. transfer ve tescil dönemi lig takım harcama limitleri ilk sırada Galatasaray (434.336.995) var. Diğer takımlar da Fenerbahçe (356.433.786), Beşiktaş (294.195.196), Trabzonspor 178.678,204 şeklinde sıralanıyor. TFF, takımları düşünerek bu rakamlara % 15 sapma payı eklemiş. Bu da demek oluyor ki, bol kepçe bir harcama kalemi kulüpleri bekliyor. Tut tutabiliyorsan! Sonra ne deniyoruz; ‘Futbolumuz niçin iyi yönetilmiyor?’ Sorumuz soruyla karşılık bulsun; ‘Sahi, kim kimin aklıyla dalga geçiyor’

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İnadına futbolbol, inadına güney ammarika

Otubüs beklerken arada futbol oynamalıyız. Bankada sıra beklerken boş durmamalı futbol oynamalıyız. Yemek aralarından arda kalan zamanı demiyorum, o anı zaten futbolbol oynayarak değerlendiriyoruz. Oturmak zorunda olduğumuz yerlerde mutlaka futbolu okumalı, hakem hatalarını değerlendirmeli, içimizden sövmeliyiz. Yapmıyoruz ha! o halde olmaz ve de çağdaşlıyı yakalayamayız.

Alp

Bu korona bahanesi ve vesilesiyle İngilizlerin gençlerin ve insanların Zaman'ını aklını ve parasını vb... ziyan ettirip ahiretini kaybettiren aynı Zaman'da beynlerini boş ve faydasız bilgilerle dolduran futbol denilen beladan tüm insanlar özellikle müslümanlar kurtulmalıdır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23