• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Kazanan Trabzonspor… Covid-19 puan siler mi?

25 Kasım 2020
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Trabzonspor, Teknik Direktör Abdullah Avcı’yla çıktığı ilk karşılaşmadan üç puanla ayrıldı. Avcı bu galibiyeti, geçiş dönemi için iyi bir sonuç olarak yorumladı. Yeni takımına bu bakış açısının en önemli nedenini, 5 haftadır kazanamayan ve her maçta gol yiyen, 57 gün sonrasında kazanılan bir mücadele. Bordo-mavili ekipte ilk maçına çıkan Abdullah Avcı, Aytemiz Alanya maçının 4 değişikliğe gitmesi, yabancı oyuncu kotenjanına takılan ve onların yerine forma şansı bulan genç oyuncular. Futbolsever, mücadelenin her iki yarısında farklı bir Trabzonspor izledi. Mehmet Özdilek yönetimindeki rakibi Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un dirençli bir oyun ortaya koydu. Kalesinde VAR’a takılan golün yanı sıra, bir kez daha kaleci Uğurcan’ın başarısı ön plana çıkması, bordo-mavili ekipte günü kurtarma, ne kadar önemli bir tespit. Bir takıma yeni teknik direktör geldiği vakit, rakibe karşı normalin üzerinde enerji-efor sergilemek, alışıla gelmiş bir anlayıştır. Erzurumspor karşısındaki bordo-mavili ekipte bunu görmedik.  Futbolcunun yapması gerekeni, teknik direktörden bekliyoruz! Hatırlayın hafta içi Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun “Konum itibariyle, teknik direktörlüğe getirilmesi gereken en iyi isim Abdullah Avcı’dır” sözü,  o nedenle burada önem taşıyor.  Başkana, Bordo-mavili ekibin menfaatleri için ‘Sezon başında neredeydiniz?’ sorusunu sormaktan ziyade, Trabzonspor’un çıkarları için, açıklamayı ‘güvenin karşılığı’ şeklinde  yorumlamak istiyoruz!..

COVİD-19 TAKIMLARIN PUANINI SİLER Mİ? 

Süper Lig takımları bir yandan rakipleriyle mücadele ederken, diğer taraftan çağın hastalığı yeni koronavirüs (Covid-19) fazla ‘muhatap’ olmamaya çalışıyorlar. Buna rağmen (her ne kadar sayısal değişkenlik gösterse de) ligde yer alan takımlarda, oyuncusu virüse yakalanmayan takım yok gibi. ‘Bana bir şey olmaz’ diyenlerin, salgın hastalık karşısında düştükleri durumun şahidi olarak, gerekli tedbirler alınacak, sonrasında ise kadere rıza gösterilmesi, kaçınılmaz bir durum. Virüse karşı en iyi sonuç veren ilaç, aşı olacaktır. O aşamanın çalışması da, ülkeler düzeyinde sürmektedir. Tüm bu bilgiler doğrultusunda, hayatı devam ettirme zorunluluğumuz var. İşleyen sürecin en az kayıpla geçilmesi, lig çarkının dönmesi için çözüm üretilmeli. Alınan kararlara uymak zorundasınız.  Bu konuda en yetkili makam Türkiye Futbol Federasyonu (TFF). Takımlar Covid-19’a yenik düşmemesi için, önce takım kadroları 30 kişiye çıkarıldı. Hastalığın sonu gelmediğinden, bir kadro içinde 14 kişi hasta olduğu vakit maçın ertelenmesi. En son, tartışma konusu olan karar ise oyuncu sayısı14’ün altına düşen takım hükmen yenik sayılması. Bu husus takımları mağduriyet yaşatacağından, oyuncu sayısı 30’dan 35-40’a kadar çıkarılması, konusu gündemde. Adı geçen mevzuyu, son olarak dillendiren isim Teknik Direktör Fatih Terim oldu. Ne diyor Terim, bu sayede 17-18 ve 19 yaşlarındaki oyuncuların formaya kavuşma şansı doğacak. Bu düşünce desteklenmeli! Belki o sayede yabancı oyuncu hayranlığıyla baltaladığımız futbolumuz, hastalık bahanesiyle altyapıya yönelme, Türk futboluna yeni yıldızların kazanılması yolu da açılmış olur. Sonuç itibariyle, Kulüpler Birliği ve TFF yetkileri bir araya gelip, ligin devre arası (transfer dönemi) gelip çatmadan, konuya netlik kazandırması gerekiyor. Temennimiz, bu süreçte ‘Yabancı oyuncu sayısı artırılsın!’ şeklinde, bir gaflete-yanlışa düşülmemesi…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23