• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Haramı sporla meşrulaştırma harekatı!.. (1)

21 Ağustos 2021
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Depremler, yangınlar, seller, savaşlar, akan kan ve gözyaşları. Dünya adeta ‘yörüngesinden’ çıkmış, meçhule doğru sürükleniyor. ‘Kendi sonunu kendisi hazırlamak’ anlayışını kabullenmek insanoğlunun işine gelmediği için, yaşananların sorumluluğunu dışarıya yükleme çabasında ‘debelenip’ duruyor. Bunun bir tek nedeni var, ‘aynanın karşısına’ geçmek yerine, işimize/menfaatimize nasıl geliyorsa öyle hareket etme takıntısı. Oysaki Allah (cc), Kur’an-ı Kerim’de buyuyor ki ‘Bilerek hakkı batıl ile karıştırmayın, hakkı gizlemeyin. Namazı kılın, zekâtı verin, rükû edenlerle beraber rükû edin” (Bakara Süresi). Allah’a kulluk görevimizi ‘askıya’ alıp, kapitalizmin (maddiyatın) girdabına sarıldığımız için, sonumuzu hazırlamaya tam gaz ilerliyoruz, Allah muhafaza. Bu süreçte spor da pek âlâ kullanılmaya devam ediliyor…

SPORU KULLANARAK 

GERİDE ENKAZ BIRAKMAK

Sporda, toplumsal tükenişin kapsamı alanına sokulmuş durumda. Tıpkı sel, deprem, yangın benzeri afetler gibi, sporunda ‘ayarlarıyla’ oynayıp, estetiğe’ büründürerek, maddi ve manevi tahribata koyuldular. Kaynağını batı menşeli olan ‘dinsiz’ ve ‘imansızların’ bu alanı seçmelerinin en önemli nedeni her kesime, elini kolunu sallayarak, rahat bir şekilde ulaşılabilme ‘özelliğine’ sahipler. Spor gibi, yeri geldiğinde sosyokültürel tahribatı oluşturacak büyük bir silaha sahip olamazsınız. Tehlikenin boyutu ve içler acısı durumu farkına vardığımızda, maalesef çoktan manevi yıkımın/enkazın altında kalmış oluyoruz. Bunun o kadar çok örnekleri var ki. Spordaki bu tahribat süreçlerinden en önemli aşamalarını kıyafet, karma eğitimler ve toplumsal cinsiyet eşitliği (TCE) oluşturmaktadır. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunucusu’ (TCES) Türkiye Temsilciliğine Türkiye A Milli Voleybol Takımı Baş Antrenörü Giovanni Guidetti’yi seçmesi ve o antrenörün halen görevinin başında olması sadece bir tanesi. Gün geçmiyor ki bu ‘rezalet’ halkasına bir yenisi eklenmesin. Dur denilmediğinde de toplumuzun milli ve manevi değerlerinin tahribat oluşturacak yeni tehlikelere zemin oluşturmayı sürdürecek. Bugün ise voleybol milli takım yer alan bayan sporcu Ebrar Karakurt’un, kız arkadaşıyla çektirdiği görüntülerin sosyal medyada gündem oluşturması, gelinen sürecin boyutunu gözler önüne seriyor…

‘İSLAM AHLAKININ ÖZÜ HAYÂDIR’ 

Peki, sporun araç olarak kullanılan, ülke insanının içine çekildiği bu durumun İslami değerlerimiz, yaşantımızla nasıl bağdaşır olduğunu bilmek gerek. ‘Müslüman olmamız konu hakkında neyi gerektirir’ diye araştırma yaptığımızda, devletin resmi kurumunun olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Hadislerle İslam Ansiklopedisi’ne okuyarak, edindiğimiz bilgiyi paylaşma gereği duyuyoruz. “Başkalarından utanan, tepkisinden çekindiği için onların hoşlanmadığı söz ve fiilleri yapmaktan rahatsızlık duyan insanın aynı şekilde Allah’a karşı da hâyâ göstermesi, rızasını kaybetmekten korktuğu için, O’nun sevmediği amelleri terk etmesini gerektirir. İhsan üzere, Allah’ı kendisini an be an gördüğü bilinciyle yaşayan kulun, Allah’tan hayâ etmesi, onun her zaman ve mekânda takva sahibi bir mümin olmasını sağlar ki, Rahman’ın kullarından talebi de budur. Nitekim “Ey Ademoğulları! Size avret yerlerini örtecek giysi ve süslenecek elbise verdik. Takva elbisesi var ya, işte o daha hayırlıdır” ayetindeki “takva elbisesi” tabiriyle, ‘hayânın’ kastedildiği belirtilmiştir. Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyuruyor. İman yetmiş kûsür parçadır. Hayâ da imandan bir parçadır.”

(Devam Edecek)

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sallama

MAALESEF ÇOK ÇNEMLİ BİR TESBİT. her konuyu kullanarak ahlaksızlık yaygınlaştırılmaya çalışıldığı gibi, spor bunun başında gelenleRden, GELEN FELAKEtLrEİN BU TÜR UMUMİ İŞLENEN VEYA GÖZ YUmULAN GÜNAHLARLA DA BAğLANTILI OLDUĞUNU HERKES BİLİR. AMAÇ SPOR DEĞİL. SANAT SPOR MÜZİK sinama KÖTÜ ELLERDE BUNLAR KULLANILARAK İNSANİ ve islami DEĞERLERe saldırılıp YOK EDİLİYOR. KAYNAŞLI belediye başkanı bunu güzel açıklamıştı. antrenörlerden öğrencisiyle kirli ilişkisi çıkan onlarca ahlaksız var. ateş ile barut, demir ile mıknatıs bir arada durmuyor. bir taşla iki kuş vuruluyor. HEM AHLAKSIZLIK YAYILIP İSLAM KÖTÜLENİP yayılması engellenip İNSANLAR ONDAN UZAKLAŞTIRILMYA ÇALIŞILIYOR. (bu hainlikler olmasa dünyanın çoğu bir anda müslüman olur.) HEMDE BU SAYEDE FELAKETLERİN MUSİBETLERİN GELMESİ SAĞLANIP BU YOLLADA YIPRATILMIŞ OLUYOR. Allah doğru yoldan sapanları cezalandıracağını bildiriyor.

ahmet

2011 yılında şike yapıldı. trabzonsporun hakkı gaspedildi. haramın büyüğünü de yazarsın umarım.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23