• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Haçlının spor adı altındaki ‘oyununa dur’ diyebilmek!

09 Eylül 2022
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

 

Toplumumuzun değerleri çocuk ve genç bayanlarımız, İslam ile bağdaşmayan sportif etkinlik ve yarışmalara çekilmeye devam ediliyor. Bunun en son örneğini, Konya’da yapılan İslami Dayanışma Oyunlarında yaşadık. Organizasyonun açılışında yaşananlar, devamında sporcunun kıyafetinden dövmesine kadar birçok ayrıntısının, Müslüman kimliğimizle ters düşen bu tür etkinliklerin, Dünya’nın en genç nüfusu olan Türkiye’de, üstelik ‘İslam Dayanışması’ adı altında gerçekleştirmesi, oldukça kaygı verici bir durum. Bu ‘oyunda’ asıl kazanan kim olduğunu bir düşünün.

KADIN GÜREŞİ VE KERİMAN HALİS 

Bakın, biz bu yazımızı yazdığımız dakikada Ajanslardan ‘A Mili Kadın Güreş Takımı, Sırbistan’da tarih yazmayı hedefliyor’ başlıklı yazı geçiyordu.Neyin tarihi ise! Bu bağlamda 2017 tarihinde yine bu satırlarda paylaştığımız ‘Dünya Şampiyonu bayan güreş ve kraliçelerimiz!..’ başlıklı yazımızı Bu yetmezmiş gibi bağımsızlığın zafer ve simgesi olan ay-yıldız taşıyan kıyafetle çıkıp, minderde bayan bayana / kadın kadına güreştirilmesi. Sonrasında ise açık kıyafetle, şanlı Türk Bayrağıyla objektiflere poz verilmesi…’ni hatırladık. 

 Bayan güreşi ve benzeri branşlarda gelinen nokta da farksız değil! Cumhuriyet Gazetesinin tertiplediği yarışma sonrası Türkiye’de 1932 yılında (19 yaşında) dünya güzellik yarışması kazanarak kürsüye çıkan 1913 doğumlu Keriman Halis için jüri başkanının Sayın jüri üyeleri, bugün Avrupa’nın Hristiyanlığın zaferini kutluyoruz. 1400 senedir dünya üzerinde hakimiyetini sürdüren İslamiyet artık bitmiştir… Bir zamanlar sokağı bile, pencere arkasından seyredebilen Müslüman kadınların temsilcisi Türk güzeli Keriman, mayo ile aramızdadır. Bu kızı, zaferimizin tacı kabul edeceğiz, onu kraliçe seçeceğiz… Müslümanların geleceği böyle olması temennisiyle Türk güzelini dünya güzeli olarak seçiyoruz.Fakat kadehlerimizi Avrupa’nın zaferi için kaldıracağız.’Günümüzde kaç aile veya genç kızımız bu bilgilerden haberdar. Bundan tam 90 yıl önce gerçekleşen rezaletin benzerini ‘spor’ adı altında Müslüman Türk kızına / kadınına yaşatıyorlar. Okutun Milli Eğitim Tarih /Ders Kitaplarında, ülke insanımız bu konularda bilgi sahibi olsun. Bir sporcu ailesi ve velisi, küffarın oyunun bir benzerinin spor adı altında yapmaya çalıştığından haberdar olsun. Mütalaa etsin. Bu sürece seyirci kalınmasının en önemli nedeni ise ‘şan, şöhret, makam, para’ gibi, insanın nefsine hoş gelen ‘ihtiraslar’ maalesef. Tüm mesele ‘Ne olacak ki denildiği anda, kaybetmeye başlanması’ meselesi…

HAÇLININ MÜSLÜMAN MAHALLESİNDEKİ OYUNU

Yine adı geçen kadın güreşi haberinde içerikli ‘Sırbistan’da tarih yazmaya gidiyoruz’ başlıklı yazının içeriğinde geçen Bir önceki kampta Kazakistan ve Azerbaycan ile 5. İslami Dayanışma Oyunları’na hazırlandık, bu kampta da Azerbaycan, Moldova ve Bulgaristan ile çalışıyoruz...’ sözlerine dikkat kesiliyoruz. Sürecin maddi ve manevi kaybını tahmin edersiniz. Gelinen nokta sadece güreşte olmayıp hemen hemen tüm spor branşlarında olabilmektedir. Yarışmaların oyun kuralları (kıyafetinden-süresine kadar) uluslararası komiteler tarafından belirlendiğini bilmeyenimiz yok. 

Sonrasında mücadele, ardından kürsü çıkmak kalıyor. Böyle bir durumda Avrupalının kraliçe seçtiği Keriman Halis üzerinden oynanan ‘ideolojik’ oyunun bir benzeri günümüzde, çağdaş kurallara bürünmüş haliyle, İslami kaidelerle bağdaşmayan sportif organizasyon ve etkinlikler üzerinden gerçekleşmektedir. Bunu örneklendirirsek, İlahiyatçı hocalarımızın ‘İSLAMIN KIZI! Sen OYUN ALANLARININ değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin SULTANISIN. SEN ‘burnunu göstermekten utanan’ ANALARIN EVLADISIN’ sözleri, günümüz spor ‘arenasında’ki kıyafetlerle o kadar uyum sağlıyor ki! Daha iyi anlaşılması için soruyoruz; ‘Bir Müslüman olarak, bugün spor yapılan alanlarda giyilen kıyafeti, sokakta giyilse rahatsız olmaz mıyız?’ Cevap ‘evet’ ise, içine düştüğümüz bu duyarsızlık, dahası ahmaklık değil de ne! ‘Hayâ İmandandır’ buyuruyor Peygamber Efendimiz. Öyle ise, Müslüman olarak içine düştüğümüz bu gafletten ne zaman kurtulacağız acaba!.  Haçlıların, spor adı altında Müslüman ‘mahallesindeki’ bu ‘oyununa’ ne zaman ‘DUR’ diyeceğiz…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hasan

Bu büyük bir çığlık olarak bütün Türkiyeyi hatta dünyayı çınlatması lazım. Mesele çok mühim ve sürekli gündemde kalmalı

M.Fatih

Allah razı olsun. Kaleminize yüreğinize sağlık
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23