• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Futbol ‘heyecanının’ neresindeyiz?

30 Ağustos 2014
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Süper, Avrupa, Şampiyonlar Ligi derken, futbol sever ve takımları yoğun bir gündem bekliyor. Bu sürecinen önemli ayağı, Avrupa maçları. Takımlarımız, ciddi bir hazırlık dönemi geçirmeden rakipleri karşısına çıkıyor... 

Önce Bursaspor, sonrasında ise Karabükspor ‘şansız’ denilecek bir şekilde Avrupa serüvenine nokta koydu. Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ne veda etmesi bu sürece bir başka örnek. Erken vedanın sebebi, hazırlıksız yakalanma....Peki, bu tür olumsuzlukları nasıl ortadan kaldırabiliriz? 

Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği ve Balıkesirspor-Akhisar maçlarıyla Süper Ligin 57 sezonuna dün akşam start verildi. Yani tam 104 gün aradan sonra... Bir önceki sezon ile yeni sezon arasındaki zaman diliminin uzaması, takımlarımızın Avrupa maçlarına ciddi bir hazırlık dönemi geçirmeden çıkması demek. Bu durumda ‘malumunuz’

Beklenmedik, şaşırtan durumların yaşanmaması için lig takviminin gözden geçirilmesi gerekiyor. Buna en canlı örnek, Süper Kupa finali. Final, Fenerbahçe ile Galatasaray takımlarının eksiklerininneler olduğunun görülmesini sağladı. 

Ligin Şampiyon adayı kim olacağı, Süper Ligin yeni takımları ve diğerlerinin neler yapabileceği her defasında merak konusu olmuştur. Bu merakın karşılığının ne olacağını siz değerli okuyucularımıza sorsak, ne dersiniz? Sorumuzun cevabını ‘yorumlarınıza’ bırakırken, Süper Ligin zirve yarışıyla ilgili görüşlerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Fenerbahçe Şampiyonluğun favorisi (Teknik Direktör İsmail Kartal takım yer alan oyuncuları kontrolünü ayarlayabilirse-Volkan’ın 3 maç ceza alması gibi..), Beşiktaş geçen sezona göre daha güçlü bir kadroya sahip (takımının rövanş maçını tribünden izleyen Biliç ve taraftarın ‘sabrı’önemli).

Trabzonspor kabuk değiştirirken, değişim sürecinin ‘meyveleri’ biraz da zamana bağlı. (Teknik Direktör Vahid Halilhodzic transfer kadar, takımının sahada ne yapması gerektiğine, performansına kafa yormalı), Galatasaray Süper Kupa gibi önemli bir ‘testten’ geçti. Takım içindeki eksiklerin bir an önce tamamlanması kaçınılmaz....

AVRUPA ARENASINDA NELER OLUYOR?

Avrupa Ligi Eleme Turu Play-Off ikinci turunda ülkemizi temsil eden Karabükspor, kazandığı maçın rövanşında Fransa’da Saint Etienne’ye penaltılar sonucunda elendi. 

UEFA’nın işgüzarlığından dolayı Sivas ve Eskişehir’in Avrupa’nın dışında kalıp, Bursaspor ve Karabükspor’un kendilerini bir anda bu yarışın içinde bulmaları...Kısacası, her iki ekipte hazırlıksız yakalandı. Beklenmedik durumun bedelini de ‘sürece-yarışa’ ayak uyduramayarak ödediler. Her iki ekibi ‘mücadelesinden’ dolayı kutlarız. Lige ayrı bir renk katacaklarını umut ediyor ve bekliyoruz...  

Trabzonspor, 2-0’ın rövanşında Rostov ile 0-0 berabere kalarak ‘turu’ geçen taraf oldu. İlk maçın skoruna baktığımızda (klasik futbol deyimiyle) temsilcimiz için Avrupa Ligi Gruplarının‘garantilemesi’ anlamı taşıyordu. Rusya ekibinin maç yayını için bir televizyon kanalıyla anlaşma sağlamaması, rövanşın ‘ciddiye’ alınmaması da bu tezimizi, sanırım doğruluyor. 

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligindeki rakipleri Arsenal, Dortmund ve Anderlecht. D Grubunda ilk iki sırayı alan takımlar turnuvada son 16’ya kalacak. Başkan Ünal Aysal ne diyor ‘Zor bir kura; ancak başa çıkarız’. Peki, bu nasıl olur? 

Süper Kupa’daki maça-takıma bak hizaya g l! Transfer döneminin bitmesine ve Anderlecht ile oynanacak ilk maça (16 Eylül Salı), şunun şurasında ne kaldı! Şimdi gözler, reçeteyi yazacak teknik direktör Prandelli ve onu uygulayacak sarı-kırmızılı yönetimde... 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23