• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Fenerbahçe ve Koç, şike ve diğer süreçlerin neresinde?..

09 Temmuz 2021
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Futbolumuzda 2010-2011 sezonunda yaşanan şike davası geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Uzmanlık alanımız hukuk olmasa da, spor bilimcisi olarak süreçle ilgili kişisel kanaatlerimizi paylaşma, bazı ayrıntıları tekrardan gözden geçirme gereği duyuyoruz. Çünkü zaman ve olayların süreci değişse de, mahiyeti değişmiyor. ‘Dün dündür, bugün bugündür’ sözünün mahiyetini yitirdiğini tarihe düşülen notlarla daha net görmekteyiz…

SPOR HUKUKU HIZLI İŞLEMEYİNCE

TFF’NİN YAPAMADIĞINI UEFA YAPTI 

2014 yılında kaleme aldığımız yazımızda “Şike ve UEFA’ya çanak tutanlar!’ başlıklı yazımızda “…Fenerbahçe, Beşiktaş’ın şike konusunda aldığı cezalarda bunu gördük… Bitmeyen ceza tufanından şimdi de Eskişehir ve Sivaspor da üzerine düşeni aldı (!)...UEFA adeta trafik polisi gibi…” derken, aynı döneme denk gelen ‘Şike davası karara bağlanmalı’ başlıklı yazımızda şu ifadelere yer vermişiz; “Tabii tüm bunları söylerken kafalarda hep şu soru var; 2011 Temmuzunda başlayan süreçten bugüne ne değişti? İş yargı sürecinde olduğu için tabii ki sonucu beklemekte yarar var. Fakat verilecek karar ivedi olarak alınmalı ki ortaya net bir tablo çıksın…Şike konusunda geçen yargı sürecine baktığımızda hatırlayın UEFA yetkililerinin ülkemize gelip dosyaları inceleyip, bu yetmiyormuş gibi adı şike dosyasında geçen kulüp başkan, idareci ve oyuncuları ayaklarına kadar (yurtdışına) çağırıp saatlerce sorguladıklarına. Sonrasında ise adı şikeye karışan kulüplerin Avrupa’dan men cezası…Yargı da son aşamaya gelen süreçte, bizlerin söylemi sadece düşünce paylaşımı olarak değer taşır…” 

FENERBAHÇE İSMİ DÜN ŞİKEYE, BUGÜN

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNE KARIŞTIRILDI 

Bugünlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şikenin 10. Yılında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’a yazdığı mektup gündemde. Mektupta ‘FETÖ, tüm kurum ve kuruluşlarıyla devletimizi ele geçirme hedefi doğrultusunda 40 yıl boyunca sinsi bir şekilde çalışmış, bu süreçte sayısız ihanete, alçaklığa ve zulme imza atmıştır. Örgüt, özellikle yargı ve emniyet içinde yuvalanmış militanları vasıtasıyla, gerektiğinde en temel hukuk kaidelerini bile çiğneyerek, spordan siyasete, sivil toplumdan iş dünyasına kadar her alana müdahale etmiştir…’ şeklinde ifadeler de yer alıyor. Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım döneminde başlayan şike mahkeme sürecinin on yıl sonra sonuçlanması, mevcut başkan Ali Koç dönemine denk geldi. Dolayısıyla, Cumhurbaşkanımız mektubu Fenerbahçe makamına yazdığı için, kulübün mevcut başkanı Ali Koç da muhatap alınacak kişi konumuna düştü. Mektup içeriğinde Koç’un ismi geçtiği için, gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Sayın Ali Karahasanoğlu’nun, ‘Beklentim Koç’un pişmanlık beyanı’ başlıklı önemli bir yazı kaleme aldığını görmekteyiz. O yazıda haklı olarak bir hatırlatmada bulunan Sayın Karahasanoğlu ‘FB’ye yapılan soruşturmanın da, hepten dandik bir iddia değil, ama tıpkı Balyoz ve Ergenekon soruşturmalarında olduğu gibi, doğru iddialardan yola çıkarak, hedefi büyütmek için sulandırılmış bir operasyon olduğu kanaatindeyim…’ diyor. Ve devam ediyor; “…Hele hele.. Şike operasyonundan 2 yıl sonraki Türkçe Olimpiyatları’na, Koç Holding’in sponsor olmasını da dikkate alacak olursak. Ara dönemde ananas muhabbetleri ile neler olduğunu izah, Koç grubuna düşer. Bir de, artık herkesin kabul ettiği üzere, Gezi olaylarının arkasında, FETÖ’nün de olduğu bilgisi karşısında. Gezicilere Koç’un Divan Oteli’nin destek çıkması.. Koç Üniversitesi’nde öğrencilerin gezi isyanına gitmeleri için imtihanların bile ertelenmiş olması gerçekleri… Üzerinde uzun uzun araştırma yapılması ve soruşturulması gereken hususlar…”

Gündemdeki tüm bu ayrıntılar, bir kez daha ‘spor cephesi boş bırakılmamalı’ gerçeğiyle yüzleşmemizi sağladı. Dün şike, bugün ise Toplumsal Cinsiyet Eşitliği (TCE). Haklı olarak sormak gerek; ‘Benzer süreçlerde Koç isminin anılması, Fenerbahçe gibi büyük bir camianın bu tür süreçlere dahil edilme gayreti tesadüf olabilir mi?’

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bahçekapılı

Spor, toplumsal alkı oluşturmada en etkin alan. Alkıyı oluştururken fark etilmeksizin toplumu işler yeri geldiğinde gereğini yaparsınız. En fazla taraftarı olan üzerinden bu alkıyı daha iyi oluşturmanız en kolayı.

Alper Karakaya

Türkçe olimpiyatlarına Koç Holding sponsor olmuş. Doğrudur olmuştur.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23