• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Cübbeli Ahmet Hoca’nın karşı çıktığı sporcu ‘kimliği’

03 Aralık 2021
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Sporun ‘modernleşme’ süreciyle birlikte başlayan ve birçok branşı etkisi altına alan ‘etkileşim’, hız kesmeden devam ediyor. Spordaki değişim, ülke nüfusunda önemli bir yere sahip (yaklaşık 25 milyon) çocuk ve gençler, bu değişimden olumsuz yönde etkilenmektedir. Bu etkileşim voleybol, güreş, jimnastik, halter, yüzme, atletizm, buz pateni gibi ‘modernlik’ yakıştırması yapılan birçok branş da kılık-kıyafet, karma idman (kadın-erkek birlikte), yarışma ve eğitimde görülmektedir. Hal böyle olunca da yarışmacı ve seyirci olarak sporun içinde yer alan kesim, milli ve manevi değerlerin ‘çöküntüye’ uğraması adına, üzerine düşen ‘payı’ fazlasıyla almaktadır. Sonra da, insan aklıyla alay edercesine ‘Toplum, gençlik neden bu halde?’ şeklinde bir soru geliyor. İşte sadece ‘sporun’, o çöküşte ki payı. Çözümü için geriye aynaya bakmamızdan, vicdanımızın sesini dinlemek başka bir seçenek kalmıyor… 

ÇOCUĞUNU SPORA GÖNDEREN 

AİLELER NEYE DİKKAT ETMELİ?  

Spora karşı olmadığımıza her defasında vurgu yaparken; spor üzerinden gerçekleştirilen ‘sapkınlıklara’ da evet diyecek durumunda değiliz elbette. Düşüncemizi yazıya aktarırken isimler üzerinden gitmenin herhangi bir yarar sağlamadığı, spor aracılığıyla oluşturulan sapmanın tamamen ‘ideolojik’ bir anlayış üzerine inşa edildiğini görmekteyiz. Spor adı altında,  geçmişten gelen ve günümüzde geçerliliğini koruyan bu uygulamalar karşısında ‘temkinli’ olunmaması halinde, ileriki süreçlerde manevi çöküşün devam edeceğini gördük, bu gidişle de örneklerini çoğaltmaya devam edeceğiz gibi gözüküyor. Değerli bir hocamız ile yaptığımız bir söyleşide aynen şu ifadeleri kullanmıştı; ‘Bir aile, başlangıç aşamasında çocuğunu hangi spor branşı yaptığına dikkat etmeli. Eğer çocuğunun ileri de o sporu yapmasına karar verirse, spor kıyafeti, antrenman ve maç ortamı ve arkadaş çevresini de kabullenmiş olur.’ Hocamızın düşüncesi, tecrübenin yansıması, tarafımıza aktarılan örnekleri de mevcut; “Mütedeyyin annenin güreş yapmak isteyen kızını kendi elleriyle spor salonuna getirmesi ve mayo/şort giyen çocuğunu tribünden izlemesi!’ Hal böyle olunca da ‘Bugünün genci, yarının büyüğü’ sözünün unutulması neticesinde, kültür değişimi/yozlaşmasını tohumlarının da atılması manasına gelmektedir…

SPORDAKİ AYRINTILARA 

İLAHİYATÇILAR NE DİYOR? 

Toplumumuzun en önemli değerleri çocuklarımız ve gençlerin, katıldıkları spor faaliyetleriyle gerekli ehemmiyet gösterilmezse, onları nasıl bir gelecek beklediği konusunda, ‘ilahiyatçıların’ görüşleri önem taşıyor. İlahiyatçı ve İslam Hukuku Uzmanı Akademisyen İhsan Şenocak Hocamızın, sosyal medya hesabından yaptığı ve bizim de bu satırlarda paylaştığımız görüşleri hatırlayalım; ‘Sen OYUN ALANLARININ değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayânın, edebin SULTANISIN. SEN ‘burnunu göstermekten utanan’ ANALARIN EVLADISIN… Alkışa değil, Allah’ın rızasına talibiz… Bir Müslüman İslam’ın hükmünü hatırlatsa YOBAZ diye saldırılır… Ekranlar şehvet tacirlerinin, YARINLAR İSLAMINDIR.” Kadın voleybolcuların giydikleri kıyafet konusunda, bu kez kamuoyundabbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de  mesajını sosyal medya hesabından paylaştı; ‘İşittiğime göre; Milli takımda oynayan bir voleybolcu lezbiyenliğini teşhir etmiş ve eli klavye tutan birçok kimse bunu müdâfea etmiş, bunca belâ yetmemiş olacak ki artık toplumdaki bazı kimseler yıkıcı bir umûmi belaya davetiye çıkarır hale gelmiş. Bu yüzden sessiz kalanlar başta olmak üzere kimse dünyâda belâdan, âhirette azaptan kurtulamaz…Toplumdaki Bazı Kimselerin Gayrimeşrû Fiilleri Meşrû Gösterme Çabalarına Karşı Yetkililer Âcil Müdâhalede Bulunmalıdır… Konumuz Milli takımda oynayarak genç kızlara örnek gösterilen bir kızın lezbiyenliği, üstelik cinsel tercihini gösteren resmini de sosyal medyaya koyarak bu günahı teşhir etmek suretiyle Müslüman gençliğe kötü örnek teşkil etmesi hususunda olduğu için büyük önem arz etmektedir…  Vesselam…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ne siporu?

Spor diye yapılan şey çoğu kez ebedi cehennemene gitmenin bu dünyadan dilekçesini vermekten ibarettir. (İşin kötüsü bizimkiler bu eylemleriyle de nal toplamakta, tüm müsabakalarda sondan birinci gelmekteler üstelik)

Ozcan Kara

Yakin zamana kadar o.ogretimde beden dersi kiz erlek ayri yapilirdi.Hocalari kendi cinsindendi .Simdi ders karma hocalar da tam tersi.Kiz ihl lerinin bede n eg. hocalRi erkek.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23