• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Beşiktaş’a Osmanlı şefkati

19 Ekim 2014
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Türk futbolunun 111 yıllık geçmişine sahip Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün futbol takımı bugün Sivasspor ile oynayacağı Süper Lig karşılaşmasını, tamamı ‘mecburiyetten’ Ankara’da oynayacak.

Ülkemizin en eski ve köklü İstanbul kulübünün kilometrelerce ötede, yani Ankara’da ne işi olabilir?

Söz futboldan açılıp, oyun ‘çimde’ oynandığından, karşımıza son zamanlarda sıkça gündemde olan ‘zemin’ çıkmakta.

Olimpiyat Stadı bakımda olduğundan koca Beşiktaş, İstanbul gibi bir şehirde futbol oynayacak ‘yer’ ve ‘zemin’ bulmadığından, Kartal için zorunlu göç kaçınılmaz oluyor…

Hal böyle olunca da insanın aklına ister istemez şu sorular geliyor;

1- Süper Lig başlayalı 5 hafta oldu. Çok uzun bir yaz dönemi geçmesine, fazla bir maç yoğunluğu olmamasına rağmen ne oldu da ‘futbol’ zemini ‘patates’ tarlasını andıran ve maç oynanmaz bir duruma geldi.

2- Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehirspor, Kasımpaşa… İsmini saydığımız-sıraladığımız bu takımların ‘Süper Lig ve İstanbul ekipleri olduğunu sanırım bilmeyenimiz yoktur! Üstelik tüm takımların ‘stadyum’ işletmeciliği de kendilerine ait.

Diğer bir ifade ile bu ekipler bir başka ‘takımı’ misafir ettiklerinde ‘izin’ diye bir sıkıntı ve dertleri yok. Öyle ise İstanbul’un köklü kulübü Beşiktaş’ın Ankara’da ne işi var!

İnsan düşünmüyor değil; yoksa Beşiktaş’ın ‘sürgün’ yemesindeki talihsizliği, ‘Süper Lig’in altıncı haftasına ‘Lider’ girmesinde mi?

İşte size yabancı diliyle ‘Fair-Play’, işte size Türkçe anlamıyla doğru, düzgün, örnek oyun-davranış. Dahası ‘misafirperverlik’… Ama maalesef bu ‘onurlu’ harekete kimse yanaşmadı. Yanaşanlar da, ne oldu ise sonradan ‘geri’ adım attılar...

Bu tablo ve kaçan tarihi fırsatı gördükten sonra, halen günümüz futbolun meyvesine ‘barış-kardeşlik’ deniliyor ise bunun adı ‘kandırmacadır’. Suçluları ise açık ve seçik olarak, kişisel kapris ve takıntılarını yenemeyen sporu yönetenlerden başkası değildir...

İstanbul ‘cephesinde’ bunlar yaşanırken, tarihi kulübün düştüğü bu durumda ‘şefkat’ kollarını açıp misafirperverliğini gösteren Ankara ekibi Osmanlıspor oldu.

Eski adı ile Ankaraspor yeni adı ile Osmanlıspor Kulüp yönetimi, Beşiktaş futbol takımına ‘stat’ konusunda kapılarını açınca, siyah-beyazlı ekip sıkıntısını atlatmış oldu.

İnsan düşünmüyor değil; adı futbol da olsa, yapılan yaklaşım-icraat, yardımlaşma ve insani boyuta emsal oldu.

Beşiktaş’ın zor gününde yanında olan ve misafirperverliğin en güzelini yine Anadolu takımı-insanının göstermesi ‘dikkat’, bir o kadar ‘takdir’ edilmesi gereken bir durum olsa gerek…

Böyle bir davranış, bana sorarsanız 2014 yılının Fair-Play ödülünü fazlasıyla hak ediyor. Neden?

Kulüpler arasında, kişisel hırs ve takıntı, tribünlerdeki kötü tezahürat ve olaylarının had safhaya ulaştığı bir dönemde Osmanlıspor’un yapmış olduğu bu davranış, sadece Beşiktaş’a değil, milyonlarca futbolseverin sempatisini kazanmasını sağladı. Her şeyden önce örnek oldu…

Karamsarlıktan değil, sadece meraktan soruyorum; Kulübün ‘Osmanlı’ ismini taşıması, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) her yıl düzenlediği Fair-Play’a aday gösterilmesinde etkili olur mu?

Dedik ya sadece merak!!!..

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23