• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Bayan güreşine ‘takılma’ zorunluluğu(muz!..)

15 Eylül 2017
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Cuma günümüz mübarek olsun. Allah (c.c) hikmet ve bereketine bizleri nail kılsın. İyi dilek ve temennilerimizle başladığımız yazımıza bayanların güreşmesini konu edinmek istemeyiz ama maalesef kirli amellerine ‘bayanları’ alet eden zihniyetin, bayanları / kadınları güreştirme uğraş ve çabası artarak devam ediyor. Hiç kimseyle kişisel hesaplaşma peşinde değiliz. Bayanların sadece milli ve manevi değerleri yok saymakla sınırlı olmayan aynı zamanda, performans sporuyla onların ‘hormon’ değişikliğini tetikleyen ‘anlayışa’ şiddetle karşıyız. İyi olmayan, batı kaynaklı anlayışın ürünü olan bayanı güreştirme projesiyle ‘neslimiz’, birilerinin ‘kirli’ amellerine alet ediliyor. Kendi insanımızı/gençliğimizi kendi elimizle adeta ‘ateşin’ içine atıyoruz. Tarihimizin hiçbir sürecinde yer alamamış böyle bir uygulamanın milli forma altında gerçekleşmesi, rezalette gelinen noktanın bir başka boyutu. Eğer yetkililer bu çirkinliklere ‘dur’ demediği sürece, ‘virüs’ gibi yayılmaya devam edecek. Durum bu kadar vahim ise, bayanların güreştirilmesine sessiz mi kalacağız, öyle mi? Böyle düşünenler akıllarını ya ‘batı’ anlayışı, Siyonistlere kiraya vermiş ya da, nefislerini makam/paraya teslim etmenin gafletine düşmüşlerdir. Durum bu kadar açık ve net iken halen ‘Niye tartışacağız?’ sorusu sağlam düşüncenin ürünü olamaz. Evet, bugün günlerden Cuma. Mübarek günde Allah (cc), bizleri gaflet uykusundan uyandırmaya nasip etsin inşallah. Amin.

AYKUT DEMİR SAKALINA TESLİM

Trabzonsporlu Aykut Demir Giresunspor’a transfer oldu. Teknik Direktör Ersun Yanal Trabzonspor’a geldikten kısa bir süre sonra Demir takımdan koparılarak, Osmanlıspor’a kiralık gitmişti. Giyimi kuşamıyla (saklıyla), İslami esaslara göre yaşamak isteyen oyuncu için çok geçmedi, kulübü Trabzonsporla bağlantısı/sözleşmesi tek taraflı feshedildi. Feshin gerekçeli nedeni ‘Kulüp içi disiplin yönetmeliğimize aykırı davranışı sebebiyle yönetimimiz tarafından…’şeklinde açıklandı. Alınan karar, futbolcunun manevi yaşantısıyla bağlantılı ise, bu durum, Trabzon ve Trabzonsporlulukla bağdaşmayan anlayışın, bordo-mavili yönetimin içerisine sızdığının göstergesi. 49 kez Milli formayı giymiş Karadeniz’in öz evladı Aykut Demir’e sahip çıkan Giresunspor yönetimini ‘ayrıca’ tebrik ederiz…

‘KAHRAMANIM 

HZ. MUHAMMED (S.A.V.)’

Hayatın hangi aşama/süreç/mevkiinde olursak olalım, bizi biz yapan olmazsa olmaz değerin, Allah’a olan bağlılığımız olacağını unutmamalıyız.Unutmamakla kalmayıp, yaşamalıyız. Galatasaraylı Younes Belhanda, 1 Avrupa ve 4 Süper Lig olmak üzere toplam 439 dakika takımının yanında yer aldı. Başarılı bir dönem geçirmeye namzet futbolcuyu izlerken, yeni transferin Galatasaray dergisine (169. Sayı) verdiği röportajı halen aklımızın bir köşesinde. Belhanda’ya yöneltilen ‘Bu hayattaki kahramanın kim?’ sorusuna Faslı oyuncunun ‘Bu hayattaki kahramanım Hz. Muhammed (s.a.v)’ cevabıyla gönülleri kazanmasına neden olmuştu. Bu röportaj yapılalı yaklaşık iki-üç hafta oldu. Bugün dillendirme nedenimiz, anlamlı/güzel olan her şeyin ‘zamana’ meydan okuması. Hatırlanmasını istediğimiz bir başka konu ise olayların birbiriyle kıyaslanması. Bayanı güreştiren ve sakalı nedeniyle oyuncusunun takımdan kesilmesi hadisesi, bu kıyaslamaya sadece iki örnek…

ŞENOL GÜNEŞ, 

ABDULLAH AVCI VE LUCESCU

Futbolun ‘kazanma/kaybetme’ gölgesinde kalan gerçeklere vurgu yaparken, Porto galibiyetiyle Beşiktaş’ın hakkını teslim etmek gerekiyor. Beşiktaş ve Medipol Başakşehir. Avrupa Ligindeki temsilcilerimizin başında teknik adam olarak görev alan Şenol Güneş ve Abdullah Avcı ismi. Basketbolda, Beşiktaş ve Milli Takımı aynı anda çalıştıran Ufuk Sarıca örneği ortada iken, yeni olmasına rağmen ‘söylem ve uygulamalarıyla tartışma zeminine oturan Lucescu’yu hatırlamayalım da ne yapalım? Şenol hoca ve Abdullah hocayı görmezden gelen anlayışa ‘mesaj/ders’ olsun.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23