• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Başakşehir Ampute Futbol Takımı (3)

04 Ekim 2020
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Meslek hayatımızda geride bıraktığımız yıllar,sporun sadece futbol, futbolunda  yalnızca yarışmak, yenmek ve yenilmekten ibaret olmadığı öğretti bizlere. Sporu anlamanın yolu, reçetesinde yazılanları iyi okumaktan geçiyor. İşte o reçetede yazan ampute futbolla insanımız üzerinde nasıl bir etki yaptığını hep birlikte,Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya ikinciliğiyle yaşadık ve gördük. Elbette ki başarı süreçleri bir takım veya kulüple sınırlı kalmadan devamlılığını sağlamak,örnek çalışmaları kamuoyunun her kesiminin haberdar olmasını sağlayarak, toplumsal bilinç oluşmasını sağlamak. O nedenle bugün Başakşehir Ampute Futbol Takımı için yazdıklarımız, adeta bir yazı dizisine dönüştü. İyi niyet taşınarak çıkılan yolculukta, her bir futbolcunun belgesel olacak, ders niteliğinde ki hayat hikâyesinde isteme-azmetme-başarma gibi, önemi başlık ve ayrıntılarıvar. Dileriz bizlerde, anlatılanlardan dolayı kardeşlerimizi sadece alkışlamakla kalmayıp, onları takdir edenler ve ders alanlardan oluruz. İşte, Başakşehir Ampute Futbol Takımda yer alan futbolcularla yaptığımız sohbet içeriklerden bazıları; 

Cemal Selçik (Ampute Futbolcusu);  “10 yıldır Ampute futbol oynuyorum. Benim ayağım, 4 aylıkken yanlış iğneden dolayı felç oldu. Spor yapınca daha hareketli oluyoruz. Amacımız, spor aracılığıyla gençleri topluma kazandırmak. Engelli arkadaşlarla bir arada olunca hayat daha güzel oluyor. Sorunlarımız ortak olduğu için daha güzel anlaşıyoruz. Bu benim üçüncü transfer olduğum takım. Diğer takımlarda Şampiyon yaparak buraya geldik. İnşallah Başakşehir’deşampiyon takımımız olacak…”

Hasan Hamatoğlu (Ampute Futbolcusu);“Ampute futboluyla Coşkun Bey’in aracılığıyla tanıştık. Başakşehir’e görüşmeye geldiğimde, başkanın açıklamaları dikkatimi çekti. Süper Lig’de yabancı hayranlığı var. Bize söylediği; ‘Biz yabancı oyuncu düşünmüyoruz. Yenilecekse de, yenile yenile yenmesini öğreniriz.’  Başakşehir’e gelmek için, başkanın bu sözlerinden etkilendim. Aileler, çocuklarını evlerde tutmasınlar, bu tür oluşumlara katılım sağlasınlar. Aynı takımda oynadığımız İlyas Başkanımızın bir sözü var; ‘Engelli güldüğünde, herkes güler’…”

Metin Kaplan (Ampute Futbolcusu); “1992 yılında iş kazasından dolayı ayağımı kaybettim. Ayağım kesildikten sonra beni ortopediye gönderdiler. Provaya gittim oradaki profesör doktor dedi ki ‘Metin, ben sana bir protez yapacağım. Kalkıp yürüyeceksin. Artı koşacaksın, top oynayacaksın’. O zaman 18 yaşındaydım. Allah’a şükürler olsun şuanda, yapamayacağım hiçbir şey yok. Kesinlikle, ben kendimi engelli olarak görmüyorum. Bütün arkadaşlarında böyle olmasını diliyorum. Başakşehir’de ki sistemi daha oturmuş görüyorum. 15-16 senedir bu işin içindeyim, ilk defa sistemli bir takımda, nasip olursa oynayacağız. Allah’ın izniyle Şampiyon olacağız…”

Mahmut Kaya (Ampute Futbolcusu) ;“30 yaşındaydım. 2012 trafik kazası geçirdim, sol diz altını kaybettim. 14 gün yoğun bakımda kaldım. Gözümü açtığımda etrafımda perdeler vardı. Ayağımın olmadığını hissettim. Bu çok kötü bir duyguydu. Ayak yok, yaşamanın bir anlamı yok, diye düşündüm. Aradan iki saat geçtikten sonra etrafımda ki perdeleri kaldırdılar. Yoğun bakımdaki insanları gördüğüm vakit, 2 saat önceki isyanım ve pisikolojim komple değişti. Çünkü benden daha kötü durumdaydılar. Yaşım şuan 38, ampute futbol oynuyorum.Pendik ve transfer olduğum Bursa, sonrasında Esenyurt’ta şampiyonluklar yaşadım. İnşallah, şampiyon olup Başakşehir’i Birinci lige çıkaracağız...”

Kenan Satıcı (Ampute Futbolcusu);“3 yaşında geçirdiğim trafik kazasından sonra ayağım diz altından kesildi. 18 yaşında ilk protezimi kullanmaya başladığımda ampute futboluyla tanıştım. Takım arkadaşlarımızla, yaklaşık 12 yıldır beraberiz ve birlikte üç takım da oynadık. Bir de kendi takımız vardı. Namağlup şampiyonluk yaşadık. Bu senede işlerimden dolayı gelemeyecektim, fakat arkadaşlarımla bir arada olma içgüsünden dolayı, kendi hayvan çiftliğimizde günde 18 saat çalışmama rağmen, sırf arkadaşlarımla bir araya gelebilmek için buradayım. İşlerden birazda feragat edip dedim ki‘Ticaret her zaman yapılır ama dostlarımızla bir arada olalım, bir arada birşeyler yaşayalım’.  O yüzden Başakşehir Ampute futbol takımına geldik imza attık. Allah nasip ederse Şampiyon olarak ligi tamamlayacağız…”

Şenol Pamuk (Ampute Futbolcusu);“Üç aylıkken geçirdiğimiz ateşli havaleden dolayı ampute oldum. Eskiden bu tür sportif faaliyetlerden haberimiz yoktu. 2003 yılında, 24-25 yaşlarındayken İstanbul’a geldim. İlk Kulüp deneyimimi 2015 yılında Esenyurt takımında yaşadım. Başakşehir Takımına arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine geldim. Mahalle aralarında, köy sahalarında sağlam arkadaşlarla çok oynamışımdır. Bu kadar heyecanlı, bu tür resmi kulüplerde bulunmak daha farklı olmuyor, yani.Başakşehir Ampute Futbol Kulübüyle sözleşme yaptığımızdan beri heyecanlıyım. Çok güzel şeylerin olacağını düşünüyorum…”

            Berkay Demiray (Ampute Futbolcusu), “20 yaşında Üniversite öğrencisiyim. Ampute kolum doğuştan. Kaptanımız Coşkun Bey’in aracılıyla ampute futbol ve Başakşehir Kulübüyle tanıştım.Doktor tavsiyesiyle ben küçük yaştan beri sporun içindeyim,yüzüyordum Futbolun sosyal kısmı daha ağırlıklı. Okuldan arta kalan zamanda gideyim, sahaya çıkıp, stres atayım dedim. Başarılı olmak için Başakişehirdeyim.Spor öyle bir yorgunluk ki, insana tatlı geliyor. Para ile satın alınamayan bir şey gibi. Bu çok mutlu ediyor beni. Burada abilerimle tanıştım. Şimdi deplasmanlara gidecek, yeni yerler göreceğiz. Büyüklerimde bana yol gösterecekler. O konuda çok şanslı ve sevinçliyim…”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hasan Cücük

Çok güzel bir yazı daha olmuş, tebrikler hocam, Ampüte takımımızın destekçileriyiz inşallah...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23