• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
TÜM YAZILARI

Ve şimdi veda zamanıdır..

25 Haziran 2017
A


Abdurrahman Dilipak İletişim: [email protected]

Ve Ramazan da artık geride kaldı. Bayram sonrası kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Ramazan öncesi gündem neyse, bugün aynı yerden devam ediyoruz. FETÖ, PKK, Suriye, Katar.. Buna şimdi Irak Kürdistan’ı da ekleniyor. ABD, AB..

Yaz tatili başladı. Ama öyle anlaşılıyor ki, siyaset tatil yapmayacak.

Kılıçdaroğlu’nun cezaevine doğru giden yoldaki yürüyüşü devam ediyor.

Bu arada Suudi Arabistan’da sınırlı bir iktidar değişikliği oldu.

Musul ve Rakka’da DAEŞ’in sonuna yaklaşıldı ama DAEŞ Filipinler’den ses verdi.

Bölgedeki gelişmeleri yakından izleyen çevreler, DAEŞ’in savaşçılarının en az %50’sini kaybettiğini, bunların geldikleri ülkelere döndüklerini belirtiyorlar.. Geldikleri ülkeler arasında ABD, Kanada, AB ülkeleri de var. Bunların Ramazan sonrası kendi aralarında buluşarak kontrol dışı ses getiren eylemler yapabilecekleri uyarıları yapılıyor.. Bu ülke istihbaratlarının bunları kullanarak düşman hedeflere yöneltmeleri de bir başka senaryo.. Bu ülkelerde önümüzdeki günlerde kapsamlı bir DAEŞ operasyonu hiç de sürpriz olmayacak..

Türkiye Suriye’de Rusya ile birlikte hareket ediyor. ABD ise PYD ile beraber.. Bu kamplaşmanın sonuçları ile ilgili endişe verici yorumlar yapılıyor..

Kahinler de boş durmuyor, FETÖ’nün kahinleri Türkiye için felaket senaryoları yazarken, batılı kahinler ABD ve AB için felaket uyarıları yapıyorlar.. FETÖ’cülerin yaptıkları kehanetten çok talimat.. Erdoğan’dan ve AK Parti’den kurtulmak istiyorlar. ANAP’vari yeni bir siyasi oluşum için AK Parti‘deki gayrimemnunları ve Gezi bileşenlerinden yanlarına birilerini almak için zemin yokluyorlar. Talimatlarını kehanetler ve rüyalarla destekliyorlar.

Dolara 3.56’dan başlamıştık ramazan başında. Bugün dolar 3.50 seviyesinde. FETÖ’cülerin hayali, referandumda 3.7, yıl sonunda 4 TL olması idi. Hatırlayın dolar 6 ay önce de 3.51 seviyesinde idi. Bir yıl önce ise 2.92 idi. Bakarsınız yıl sonunda dolar 2.90’a gerilemiş. Bu arada dolar 3.5 TL’nin altına gitti, geldi. Bir ara 3.80’e kadar çıkmıştı daha 2017 Ocak’ının başında.

Borsa desen, Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi 100.000’i aştı. Sıra geldi, TL’den olduğu gibi Borsa’dan da “sıfır” atmaya.

Bayram sonrası AK Parti hükümeti ilk yüz gün için eylem planını açıklayacak. Muhtemelen bakanlar kurulunda değişiklikler olacak.

Sanırım yargılama ve yeni davaların açılmasında 2 aylık bir yavaşlama olacak. Temmuz, ağustos kamuda tatil dönemi. Aynı zamanda adli tatil de araya girince eylül ayında yeni bir başlangıç sözkonusu.

Bu arada askeri şûra yapılacak. Parti içinde ve yerel yönetimlerde bazı yenilenmeler olabilir..

Kamu tatil yapsa da, siyaset tatil yapmayacak. 

Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü bu gidişle 15 Temmuz’a kadar sürecek. 15 Temmuz’a kadar, darbenin sene-i devriyesi ile ilgili hazırlıklar yapılacak. Yani hemen bayram sonrası en çok konuşulacak konuların başında 15 Temmuz geliyor. Bayram haftasını ve 15 Temmuz haftasını çıkarsanız, arada sadece bir hafta kalıyor. 15 Temmuz Cumartesi’ye denk geliyor ve o hafta başından itibaren ülke genelinde gündem 15 Temmuz olacak.

Temmuz ayı FETÖ davası için kritik bir dönem olacağa benziyor. Öyle anlaşılıyor ki, kamuda ve yargıda FETÖ ile ilgili çok önemli çalışmalar yapılacak ve yapılanlar gözden geçirilecek. 

Bütün bunlar olurken, Türkiye bir yandan Irak’ı, bir yandan da Suriye’deki gelişmeleri izleyecek ve Türkiye’nin güvenliğine yönelik bir tehdit karşısında anında askeri olarak cevap verecek.

Erdoğan Güneydoğu’da, Ramazan’ın son gününde çıktığı teşekkür gezisinde tekrar tekrar ve çok açık ve net bir şekilde ifade etti.

Sanırım önümüzdeki günlerde uyuşturucu tacirlerinin üzerine de ciddi bir şekilde gidilecek. Fuhuş, uyuşturucu ve kumar terör kadar ciddi bir tehlike. Bonzai haberleri de kamuoyunu bu anlamda ciddi bir beklenti içine soktu. LBGT gösterileri de toplumda ciddi bir gerginliğe sebeb olmaya devam ediyor..

Uyuşturucu operasyonları çerçevesinde Nargile Cafeler, Tattoo ve Piercing uygulamaları yapılan mekanlar da takibe alınacak.. Asayiş için çeteleşme eğilimi olan grublaşmalar da zaten takibe alınmış durumda.

Gevşemek, yorulmak yok. Sabırlı olalım. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bugünden yarına bir çözüm de yok. Çok dikkatli olmamız gerek.. Tefrikaya düşmeyelim. Fasık’lar, Kafirler bir haber getirdiklerinde hemen inanmayalım.

Ramazan’da İsrail’den Gazze’ye yönelik kapsamlı bir saldırı bekleniyordu. İsrail saldırılarına ara vermedi ama, büyük bir saldırı da gerçekleşmedi. Önümüzdeki günlerde neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Hayat da devam ediyor, imtihan da. Dünya, bölgemiz ve ülkemiz global çalkantıların en merkezindeki ülke olmakla birlikte ekonomi, siyaset ve toplum olarak en istikrarlı ülkelerin başında yer alması da Allah’ın bir lütfu. Birileri ve onların Türkiye’deki sesi Kılıçdaroğlugiller istemeseler de, gelişmeler doğru yönde ve ileri doğru.

Dilerim gelecek günler, geçen günlerimizi aratmaz. Selâm ve dua ile..

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23