• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
TÜM YAZILARI

Sürpriz yok

20 Mayıs 2016
A


Abdurrahman Dilipak İletişim: [email protected]

Yeni Genel Başkan ve yeni Başbakan belli oldu.. Binali Yıldırım’la yola devam.

Yıldırım, Erdoğan’ın İstanbul’dan tanıdığı bir kişi.. İDO’dan Ulaştırma Bakanlığı’na, oradan İzmir Belediye Başkanlığı adaylığına derken, bugün de Genel Başkanlık koltuğuna ve tabi oradan Başbakanlığa uzanan ince uzun bir yol.

Hayırlı olsun..

Başbakanlık konusunda adı en önde geçen isimlerden biri idi. Sürpriz yok. Beklenen oldu..

Paralel yapı, yeni başbakanı oğlu üzerinden vurmaya çalışacak.. Yıldırım için zorlu bir süreç başlıyor..

Yıldırım, soyadı gibi hareket etmek zorunda. Herhalde hükümet programı, kabinesi hazırdır. Çünkü bu konuda geçmişte bir hazırlığı vardı.. Gündem belli, hemen önünde dokunulmazlıklar, ardından referandum, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi.

Terör ve Suriye. Bürokrasinin Paralel yapıdan arındırılması..

Hayırlı olsun. Allah utandırmasın. Allah sabır versin..

Başbakan belli oldu. Şimdi kabinenin nasıl olacağı ile ilgili spekülasyonlar başlayacak ve tabi partinin üst yönetiminin nasıl olacağı tartışılmaya başlayacak.

Hafta sonu kongre var, ardından Ramazan öncesi durum netleşir..

Eğer Anayasa değişikliği hızla gündeme alınır ve sonuçlandırılırsa bu hükümetin ömrü de fazla olmaz.. Başkanlık sistemi hayata geçirilecek olursa, yeni bir hükümet kurulur.

Yıldırım’ın yıldırım gibi hareket etmesi gerekir. Belki 2 referandum ve bir seçim yapacak. En azından ara seçime gidilebilir.. Cumhuriyet tarihinin en hareketli başbakanlığını yapacak belki de Yıldırım.. Ve sonra görevi Cumhurbaşkanına devredecek, bu dönemdeki performans ve direncine göre Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı olarak siyasi kariyerini sürdürebilir..

Yıldırım “yol açmak”la bilinen biri. Deniz yolu ile başladı, ardından karayolları ile adını duyurdu, hava yollarını dünya liderliğine taşıyan siyasi iradenin başında yer aldı. Hava, kara, deniz yetmedi, hızı trenle DDY’de de ülkesini zirveye taşıdı. O da yetmedi, bilgi teknolojileri açısından Türkiye’yi belli bir noktaya taşıdı. Saniyede 300.000 km hızla siber dünyaya taşıdı.. 

Uzun süredir bakanlık yapıyor. Cumhurbaşkanı ile yol arkadaşlığı bakanlığından da önce.. Siyasi tecrübe açısından “en kıdemli”lerden biri..

İnşallah siyasi hayatındaki başarı grafiği Başbakanlığında da devam eder..

Bildiğim kadarı ile siyasi hayatında mütevazılığı ile bilinen biri. Erişilmez biri değil. Anadolu’dan gelen biri. Sessiz, sakin.. Şimdi partisinin ve icranın, parlamentonun en önündeki iktidar partisinin grubunun başkanı bir isim..

Yasamada Kılıçdaroğlu’na karşı, icrada muhalefete karşı ve parti lideri olarak halka karşı çelikten bir irade ile en önce yer alacak.. Daha çok konuşacak, eleştirilere cevap verecek, sağlıktan savunmaya, kültürden, dış politikadan ekonomiye her alanda icranın başı olarak 7 cephede birden mücadele edecek.

Sürpriz olmadığını söyledim. Yeni üslup ve tarzını da göreceğiz.. 

Burada şunu açıkça söyleyeyim: Beştepe ile bir sorun olmayacak. Yakın ve sıcak, sürekli temas içinde olacaklar.. Beştepe ile Çankaya arasında telefonlar hep açık olacak.. Yani Hasan Doğan’ın mesaisi artacak..

Sanırım danışmanlar arasında da bir çatışma değil, uyum olacak. Zaten Binali Yıldırım aynı zamanda Beştepe’de mesaisi olan bir isimdi son zamanlarda. Üslup ve tarz bakımından sorun olmayacak. Yıldırım’ın gelmesi ile Bakanlar Kurulu’nda, parti üst yönetiminde, ardından bürokraside ciddi değişiklikler olabilir.. Ardından da parti il örgütlerine kadar genişleyen bir değişim gündeme gelebilir.

Mahalli seçimlerde aday olacak belediye başkanlıkları da Yıldırım’ın genel başkanlığı zamanındaki performans ve disiplin notuna göre şekilleneceğini belirtelim..

Davutoğlu, başbakanlıktan ayrılırken de, ayrıldıktan sonra da birilerinin beklediği gibi bir sorun yaşanmadı. Her şey kendi tabii mecrasında ilerliyor. Bugünden sonra, kongre sürecinde ve sonrasında bir kriz beklenmiyor.. Yani böyle bir zor zamanda Davutoğlu üzerinden AK Parti’de kriz doğurmak isteyen çevrelerin hevesleri kursaklarında kalacak..

Sonuçta her şey yasal çerçevede, partinin kendi teamülleri çerçevesinde, partililerin iradeleri istikametinde biçimleniyor..

AK Parti için gelecek günlerin, geçen günleri aratacağına dair bir emare yok. MHP’nin kongre sürecinde yaşadıkları ortada. MHP bölünmeye gidiyor. Kongreler partisi CHP siyasi kabızlık içinde.. AK Parti ise kendi yolunda, doğru yönde, ileriye doğru yolculuğunu sürdürüyor..

Hayırlı olsun. Allah utandırmasın.. Selam ve dua ile. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23