• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
TÜM YAZILARI

İslami usulde nikah ve..

27 Ekim 2021
A


Abdurrahman Dilipak İletişim: [email protected]

Bill Gates’in kızı imam nikahıyla evlendi! Kız açık, (tesettürlü olacak değildi herhalde) oğlan batı tarzı giyimiyle mutlular. İşadamı Bill Gates’in kızı Jennifer Gates, Mısırlı Müslüman Nayel Nassar ile dünya evine girdi. İki isim önce imam nikahı, ardından resmi nikah kıydı.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in kızı Jennifer Gates (25), Westchester’daki malikanesinde Mısırlı Nayel Nassar (30) ile evlendi. Gates’in 25 yaşındaki kızı Jennifer, Müslüman eşinin dini hassasiyeti nedeniyle resmi nikah öncesi imam nikahı kıydırdı. 

Çiftin “mukaddes Cuma” günü, ailenin New York’ta North Salem bölgesindeki evinin bahçesinde gizli bir tören (!) tertip ettikleri ve nikahı İslami usullere göre yaptıkları öğrenildi. Çift ilk danslarını da (Tabii, muhtemelen, “Yeni İslam” usullerine göre) Elton John’un ‘Can you feel the love tonight?’ şarkısı eşliğinde yaparken, Jennifer Gates, Vera Wang tasarımı bir gelinlik giymişti. Ama tasarımcılar bu nikahın “İslami” olduğunu unutup tesettüre dikkat etmemişler ve dekolte bir gelinlik diktikleri için de yapacak bir şey yoktu!

Tabii bilmiyorum, İslami usulde nikahı bir imam mı, papaz mı kıydı. El Ezher’den mi geldi yoksa. Sisi kutlama mesajı gönderdi mi aceba! Hani Bill Gates ve vakfı Mısır’a yatırım konusunu bu arada gündemine alır mı bilmiyorum!?. Bu arada Mısırlı bir jokey ile evlenen Bill Gates’in kızı Jennifer, düğünde önce imam/dini nikah, sonra resmi nikah yaptırmış. Tabii onlar yapınca gericilik olmaz. Mesela bizde önce dini nikah resmen YASAK! Ha bir de bu haberde bir yanlışlık var, Amerika’da akredite bir dini yetkili dini nikah kıydığında resmi beyanları ilgili kuruma bildirir ve ayrıca 2. bir resmi nikaha gerek yoktur. 2. bir nikah kız Hristiyansa, belki sonrasında 2. bir dini nikah daha kılınmıştır. Burada önceliğin Müslüman tarafa verilmesi de ilginç bir durum, tabii haber doğruysa.

Tabii bu arada “Ne yani, papaz İslami usulde nikah kıyabilir mi?” diye sorabilirsiniz. Yeni dünya düzeninde, yani GreatReset sonrası yeni normal dönemde her şey mümkün. 2. nikah resmi değilse, hangi dine göre aceba! Bir de nikah şahidleri kim oldu aceba!? “Allahın emri, peygamberin gavli” üzerine kıyılan bir nikahın şahidi Lady Gaga ile Kamala Harris olmasın da. Zina için kendine bahane uyduran Müslüman(!)ların varolduğu bir dünyada bunlar artık fazla bir dikkat çekmiyor. Bir magazin haberi olarak hafızalarda yerini alınıyor. Farkında mısınız, hassasiyetlerimiz törpüleniyor. Yarın biri çıkar Humanoid imama nikah kıydırabilir, bu gidişle. Erkan şeklen yerini bulmuş olur, o birilerine göre.

Birçok tanınmış kriptonun da dün olduğu gibi, bugün de evliliği ve cenazesi İslami usulde idi. 

Lut Gölü’nün her yıl bir metre çekilmesine dikkat çekmek için yüzlerce kişi çıplak poz vermiş. Yani Lut kavminin helak olduğu yerde yapılmış bu iş. İklim değişikliğine dikkat çekmek isteyen bir grub insan faaliyetlerinden kaynaklanan küresel ısınmanın etkileri dünyaya duyurmak için, doğuda Ürdün, batıda İsrail ve Batı Yaka ile sınırlanan bir tuz gölü olan Lut Gölü’nde artan sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle su seviyesi her yıl bir metre geri çekilmesi örneğinden yola çıkarak dünya kamuoyunun dikkatini çekmek için bu eylemi yapıyorlar.  İsrail Turizm Bakanlığı ve ABD’li sanatçı Spencer Tunick, bu duruma farkındalık oluşturmak için beyaz bir boyayla boyanmış yüzlerce çıplak model “Ölü deniz/ölüm denizi” olarak bilinen “İlahi çağrıya uymayarak helak olan bir kavmin hikayesinin gerçekleştiği yer” olan Lut Gölü’nün etrafında yürüyüş yapıyorlar.

54 yaşındaki çıplak grub fotoğrafları ile ünlü ve bugüne kadar 1000’den fazla çıplak modeli fotoğraflamış bir kişi. Fotoğrafçı, İsrail Turizm Bakanlığı’nın konuğu olarak 200 çıplak modelle İsrail’in güneyindeki küresel ısınma nedeniyle suyu azalan Lut Gölü’nde çekim yaptı. Vücud güzelliği hayatı ve aşkı temsil ediyormuş.

Haberde modeller arasında Türk ve İslam dünyasından birinin olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi. Habere göre, Tunick, bir tuz sütununa dönüştüğüne inanılan  Lut’un karısının İncil’deki hikayesine atıfta bulunmak için modelleri beyaz boyayla kaplamayı seçtiğini söyledi.. Öte yandan, kurumun Amerika Kıtası Pazarlama Direktörü Hassan Madah, İsrail Turizm Bakanlığının Tunick’in uçuş ve yer masraflarını ödediğini söyledi. Belediye başkanı Nisan Ben Hamo, Arad şehir idaresinin sponsor olduğunu aktardı.  İsrail’deki bazı muhafazakar liderler Tunick’in projesine karşı çıktı ve Turizm Bakanlığı’nın “kitlesel bir  iğrenç olay”a desteğini geri çekmesini talep etti. Ben Hamo, projeyi Arad’ın “liberal bir şehir” olduğunun bir teyidi olarak gördüğünü ve çekimin daha fazla ziyaretçi getireceğini ve Lut Gölü hakkında yeni bir müze için fon toplanmasına yardımcı olacağını umduğunu söyledi. Bu arada hatırlıyor musunuz, Greenpeace’in kurucusu Patrick Moore göre , “insan merkezli küresel ısınma ve ‘iklim değişikliği’ felaketi; insanların zihinlerini, cüzdanlarını ve diğer her şeyi kontrol altına almak için kullanılan bir korku kampanyasıdır.” Farkında mısınız, bütün dinlere bir saldırı var. “Din” kavramının içi boşaltılıyor. “İnsani bir amaç için(!) gayeye giden her yol meşru” hale getiriliyor. Bunlar insanlığın kurtuluşu için bir araya gelen iyiliksever yardım gönüllüleri!?

Size müjdeli bir haber(!).. Ay’a gidiyoruz Ay’a, hazırlanın! Hedefini bir kez daha Ay’a çeviren NASA, gezegenimizin tek uydusuna Wi-Fi ağı kurmak için çalışmalara başladı. NASA söz konusu proje ile hem astronotlar ile iletişimi kolaylaştırmak hem de ABD’nin bazı bölgelerindeki internet sorununu çözmeyi hedefliyor. Evet 49 yıl sonra ABD Ay’a geri dönüyor. Yine Ay’da bayrak “dalgalandıracak”! NASA, Yunan Ay tanrıçası “Artemis”in adı verilen keşif görevi kapsamında 2024 yılına kadar Ay yüzeyine bir erkek ve bir kadın astronot göndermeyi planlıyor. 2028’e kadar sürmesi planlanan insanlı seferlerin ardından Ay yörüngesinde uzay istasyonu kurulması ve burayı basamak olarak kullanarak Mars’a insanlı seferler düzenlenmesi hedefleniyor. Ardından Güneş’i fethe çıkacaklar!? 

Bu Artemis kim derseniz, yabancı biri değil. Artemis adı Yunancası, Roma’daki adı Diana. Zeus ile Leto’nun kızı, Apollon’un ikiz kız kardeşi, Ares’in dostu, “vahşi doğa, avcılık, okçuluk, saf ışık Ay ve bereket tanrıçası”. Ares’in dostu ve en büyük Yunan tanrıçalarından biridir. Efes Artemis’i, Yunan ve Latin mitolojisinde bakireliğin sembolü olmasına rağmen, doğurganlığın ve bereketin sembolü olan bir ana tanrıçayı simgeler. Dünyanın 7 harikasından biri olan Efes Artemis Tapınağı, bu tanrıça adına yapılmıştır. Mitolojide Ares, savaş tanrısıdır. Zeus ve Hera’nın oğlu ve 12 Olimposlu’dan biridir. Savaş ve cesareti temsil eder. Trakyalıdır. Artemis ise Çanakkalelidir. Selâm ve dua ile.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23