• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
TÜM YAZILARI

Geçti Bor’un Pazarı

19 Haziran 2016
A


Abdurrahman Dilipak İletişim: [email protected]

AK Parti’yi eleştirenler, önce kendi oy verdikleri partilere baksalar.  AK Parti’ye değil de CHP’ye mi, MHP’ye mi, HDP’ye mi oy verecekler, ya da vermeliler..

Sandığa gitmeyin isterseniz..

“Hakimiyet milletindir”, “Milli Egemenlik”, demokrasi, “cumhuriyet” filan sizin için ne anlama geliyor.

Yani ne demek istiyorsunuz, nasıl olmalı!? Sandıktan AK Parti çıkacak, ülkeyi CHP mi yönetecek?!..

Ulusalcı Kemalistlere sormak gerek, darbe mi istiyorsunuz?

Tamam, anladım. Tek parti olsun. Hatta adı da TEK PARTİ olsun, tek parti de işi de malı da götürün, olmuyor böyle.

Adayları “Kemalist konsey” belirlesin. Atatürk’ün ruhunu çağırsınlar, o ne diyorsa o.. Aday “merkez” tarafından belirlensin.. Halk namına ADD’ye, ÇYDD’ye sorsunlar yeter. Basın adına Cumhuriyet gazetesine, bir de orduya sorulsun. Adaylar belli olduktan sonra, sıra geldi seçicilere, sadece o tek partinin üyeleri oy kullansın.. Oy kullanmadan önce “Kemalist ilkelere bağlı kalacaklarına” and içsinler..

Tek parti, tek liste var ama olsun yine de oy kullansınlar. Oyu nasıl kullanacaklar derseniz, eskiden olduğu gibi, açık oy gizli tasnif..

Öyle her kafadan bir ses olmaz. Parti propagandası toplumu geriyor.. Onun için seçim kampanyası olmamalı. “Takriri sükun” en iyisi.. Ooh, “Sessuzluk”, kafasını dinlesin millet.

Kanunlar yine ruh çağırma yöntemi ile hazırlansın, sonra da gerektiğinde gerekçesiz meclise sevk edilip, müzakeresiz bir şekilde oy birliğiyle kabulünü sağlayacak bir çözüm bulmak gerek.

Eskiden olduğu gibi eroini de serbest mi bıraksak. Yok canım, pahalı olur. Esrar daha iyi.. Yeşilay üzerinden herkese esrar dağıtalım, AK Parti’ye inat. Millet derin sırlara vakıf olur belki böylece..

Yargı, eskisi gibi olmalı.. Siyasi konularda hakimler yasaya tabi olmamalı, hani şu “İstiklal Mahkemeleri” gibi, verdikleri karar kanun sayılmalı.. Savcıya, savunmaya, temyize de gerek yok icabında.. Bunlar işi uzatıyor..

Mesela Maliye Bakanının soyadı, bakan olduğu gün, “Kesebir” olmalı. Gazi vermişti bu soyadı o adama. Nasıl olsa “Kesebir” ayrı-gayrı mı olur..

Bu kadar cami çok, okul, kütüphane, spor salonu, fabrika filan yapalım canım. Bay O.N. Çerman’ın(Ateşi bol olsun) dediği gibi dinde reforma gidilmeli. Kur’an-ı Kerim’den ahkam ayetleri çıkartılıp, yerine Nutuk’tan parçalar konulmalı.. Mevlid okutacaksa birileri Behçet Kemal Çağlar’ın Gaziye yazdığı mevlidi okumalı.. Amentü “Türkün yeni Amentüsü” tabii ki!

Günde 5 defa namaz çok ya! Haftada bir olmalı, Kuzey Koreli oğlan bak, mis! Stadyumlar ne güne duruyor.. Önce konser, sonra toplu dans ve tek adama, ikinci adama, 3’üncüsüne şükran mesajları. 3’üncüsü kim derseniz, uydurdum işte, bu rejime teslis yakışır da onun için.. CHP’lilere pozitif ayırımcılık yapılsa, 1 oy 2 yazılsa, ama nasıl olacak.. Dağdaki çobanın oyu ile bizim Gezi’deki aydınların oyu nasıl bir sayılır canım..  Böyle demokrasinin içine tükürmek lazım.. “Kanla kurduk biz bu cumhuriyeti”, “bakalım bu işin sonu kanlı mı olacak kansız mı?” Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki ER-AŞ NEGATİF kanda mevcuttur, netekim!

Sahi AK Parti ile ilgili şikayetlerinizin tümünü bir kağıda yazın ve sonra her bir madde için mevcut partilere bir not verin bakalım ne çıkar. Ha! “Hiçbiri” diyorsanız, buyurun bir parti de siz kurun.. Siz de biliyorsunuz değil mi, size kimse oy vermez. Kafayı mı yedi bu millet..

Eee, ne olacak şimdi.. Siz böyle sızlanıp duracaksınız.. AK Parti de yoluna devam edecek.

Siz sızlandıkça, o akıl ve ahlak dışı saldırgan üslubunuzla küpünüze zarar vereceksiniz.

Hatırlatalım: Haddinden fazla şiddet gayedeki hikmeti yok eder..

O büyük iletişim dehası Gezici-Çapulcu Prof. Hanım’ın bilimsel analizi sonucu söylediği gibi, siz ağlamaya, sövmeye devam edin, AK Parti %80’e koşuyor, ötekiler %20’yi aralarında paylaşsınlar, nasıl paylaşıyorlarsa..

Kahrınızdan, öfkenizden, kıskançlığınızdan patlayın e mi!..

Biraz antidepresan alın ya da Hind keneviri tüttürün diyeceğim ama, o siz iktidara gelince olacak bir iş.. “Gat” çiğneyin desem, o da narkotik kataloğa dahil edildi. Şimdilik “rakı” ile idare etmek zorundasınız. Yaz geldi, tatile çıkarsınız. Öfke kriziniz gelirse anason çayı da iyi gelir.. Spor yapın, ayran için, uykunuz gelsin uyuyun..

Ya hu, “halaskar zabitan” da kalmadı memlekette. “Muhtıracılar” emekli oldular.. Paralelciler de sadra şifa olmadı. “Batılı dostlar” da kendi can derdine düştüler. N’olacak bu memleketin hali!!. Sermaye, sendika hepsi suspus. Nerede o 5’li çetenin ahkam kestiği günler.. “Post modern darbe günleri”nde ne de “şen”diniz değil mi? Brifingli aydınlar, gazeteciler, yargıçlar, üst düzey bürokrasi. TÜSİAD bile sustu baksanıza. Baktılar papuç pahalı. Koç’lardan da Kuzulardan da ses yok. 

İş gele gele liseli gençlere kaldı. Onlar da yutmadılar bu zokayı. Akıllarınca “Yeni Berkin”ler bulacaklardı kendilerine.. Başka çareleri yok LBGT ile eğer yardımlarına gelirse ithal malı FEMEN ile idare edeceksiniz. “On yılda 15 milyon genç yaratmıştık”, ne oldu ise bir anda kayboldular..

Yaa, üzülmeyin, biraz bekleyeceksiniz, bakarsınız Trump başkan olur, “bizim iyi çocuklar” yardımınıza gelir.. O sizi dinler, anlar, yardım edebilir.. Gazinin ruhundan yardım isteyin de olsun bu iş, yoksa haliniz yaman. Zaten İngiltere AB’den ayrılırsa, AB dağılmanın eşiğine gelir diyorlar. Kendi can derdine düşen AB bir de sizinle mi uğraşacak.. Selâm ve dua ile.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23