• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
TÜM YAZILARI

Garp cephesinde yeni bir şey yok!

21 Eylül 2014
A


Abdurrahman Dilipak İletişim: [email protected]

Irak sözkonusu olunca, batının malum tavrı yine ortaya çıktı.

Biz bu tavrı Gezi olaylarında da görmüştük..

Derecelendirme kuruluşları, Batı Mediası sanki kurşun asker gibi. İşaret aldıklarında belli merkezlerden, eklemlenmiş gazetecileri, bilim adamları, sözde STK aktörleri hemen anında ortaya çıkıveriyor..

Bunların insan hakları ve çevre örgütlerinin de kurşun asker olduklarını biliyoruz artık. Demokrasi ve özgürlük talepleri de, ağunun içine katılan bir bal ya da zehrin sunulduğu altın bir tasa benziyor..

Demokrasi garp cephesinde, halkları aldatmak için oltaya takılan bir yem sanki!

IŞİD konusundaki yaklaşımları da sahte.. Esed’e karşı aynı tepki ve öfkeyi göstermiyorlar. Ya da Sisi’ye.. Sormak gerek, neden?

IŞİD buraya gelene kadar seslerini çıkartmadılar.. Bağdat yönetimi de öyle..

Hani her işin paradigmasını / öncüllerini sorgular ya batı! Peki Ebu Gureyb hapishanesinden salıverilen “suçlular” nereye gittiler, hiç merak etmediniz mi? Ya da bir anda IŞİD konuşunca neden susuverdi El Kaide.. IŞİD niye Esed’e vurmadı ya da silahlarını İsrail’e, Ürdün’e yöneltmedi?.

Yakında Ürdün’e geldiklerinde İsrail, IŞİD bahanesi ile Ürdün’e girecek ve ardından Filistinlileri Ürdün’e sürecek diye bir söylenti dolaşıyor ortalıkta..

IŞİD, Saddam’ın gizli Cumhuriyet ordusu ve yeraltındaki silah depolarına doğru giderken Amerikan, İngiliz, İsrail istihbaratı neredeydi.. O Arap aşiretlerinin IŞİD ile birlikte hareket edeceği bilinmiyor mu idi! Yarın hepsini kuş gibi avlayacaklar. Toplu imha girişimleri olacak.. Birileri tutuklanacak, birilerinin mal varlıklarına el konulacak, birileri tehdit ve şantajla sistemin usage haline getirilecek.. Bölgede kirli ve karanlık bir oyun oynanıyor. İstenen etnik, dini, mezhebi bir çatışma çıkartmak, mehdi, mesih, Deccal tartışmaları ile Şii, Selefi, Sufi kavgası örgütlemek. Sonrada kendileri gelip sulhu sağlayacaklar. Pax Amerikano, Pax Londra, Pax Paris, Pax Vatikan, Pax Roma yani!

ABD ve İngiltere, Fransa ve İsrail, Suudiler, Mısır ve onların peşinden gidenler, şartların olgunlaşması için beklediler değil mi? Tıpkı Sırpların ve Hırvatların Bosnalıları katletmesini ve dünyadan tepkilerin yükselmesini bekledikleri gibi. Tavşana kaç, tazıya tut yani! Kontrollü bunalım stratejisi.. Kapitalizmin çarkı bu kanla çalışan değirmenle döner.. Onun için aynı ülkenin çocuklarının kanları, gözyaşları ve alınterlerine ihtiyaç var..

ABD, İngiltere, Fransa orada ne geziyor diyor bizim saf kardeşlerimiz? Tarihe bakmak lazım. Belfaur, Sycos-Picot, Tahran, Yalta, Postdam, Kasımpaşa ve Ankara Konferansları, Kahire buluşması, RCD, Bağdat Paktı, CENTO.. Bu ülkelerin sınırlarını kim çizdi, rejimlerini kim tayin etti, iktidarlarını bu halkın başına kim bela etti.. Bunlar kamil devlet değil, vesayet altındaki rejimler bunlar. Bunların orduları, kendi halkına karşı konuşlandırılmıştır, savaşmak için değil, darbe yapmak, halkı kontrol altında tutmak için. Sisi türü ihanet çetelerinden oluşmaktadır bu ordular.. Ve halkın çocuklarını askere aldıkları için de bu rejimler tarafından ordu kutsanmaktadır. Oysa bu ordular sadece kendi halkını kontrol etmek için vardırlar.. Ellerindeki silahlar düşmana karşı kullanılamaz..

İslam Konferans, Arap ve Afrika Birliği’nden söz edecekseniz, bunların kendi aralarında gerçek birlik yok. Bunlar dışa karşı bir güç birliği değil, içeriyi kontrol etmek için kurulan örgütlerdir..

Bu kadar olay oluyor, neden kimse çıkıp İslam barış gücünden söz etmiyor. Daha ortak savunma paktından söz etmiyorum.. 

Bakın Mısır’da, Yemen’de, Libya’da, Suriye, Irak, Bangladeş’te, Gezi’de yaşananlar aynı şeyler aslında.. Derin devlet, paralel yapı da farklı değil..

Alavere-dalavere, nasıl batı Bosna’yı kuşa çevirdi ve işgal etti ise bu bölgede de olan farklı bir şey değil.. 

Kürtler oynanan oyunu görmeli.. Birlikten ayrılan herkesi Emperyalizmin aç kurtları kapacak..

Hedefleri çok açık ve net. İsrail’in varlığı ve güvenliği, Batı değerler sistemi ve Hristiyanlığın medeniyet algısında temel referans olarak kabul edilmesi ve ABD’nin temsil ettiği uluslararası düzen, global ekonomi ve NATO gibi askeri ve stratejik temel tercihlere karşı çıkmamamız..

İslam Siyonizm için bir tehdit. İslam batı uygarlığına/barbarlığına karşı yeni bir medeniyet, dünya görüşü ve ahlaktan söz ediyor ve İslam coğrafyası, batı güvenlik ve çıkarları için tehdit oluşturuyor.. Onun için de İslam’ı ve Müslümanları tehdit olarak görüyorlar.. Bu tehdit, soğuk savaştaki komünizm tehdidinden daha can yakıcı onlar için. Bunu görelim.

Bunların Alevisi-Sünnisi, Kürdü-Türkü, sağı-solu yok.. Irak’ta selefi radikal, Yemen’de Şiici olurlar, yeri gelir Sufi olurlar.. Türkiye’de ılımlı İslamcı postuna bürünürler.. Döner İslamifobianın sponsorluğunu yaparlar.. Laikçi olurlar. Farketmez! 

Onlar bu bölgeye “Bir damla kan, bir damla petrol” diye geldiler..

Aman dikkat: Şeytan sizi Allah’la aldatmasın.. Aman dikkat kafanızı kiraya vermeyin.. Lawrancelerin peşine düşmeyin sakın! Unutmayın ki, cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir..

Anlayacağınız garp cephesinde değişen bir şey yok..

Selam ve dua ile..

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23