• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
TÜM YAZILARI

Esoterik çağ

24 Ağustos 2017
A


Abdurrahman Dilipak İletişim: [email protected]

21 Ağustos’ta, tam güneş tutulması gerçekleşti.. Her tutulma öncesi yaşanan kıyamet senaryoları yine gündemdeydi. İngiliz Nümerolojist David Meade, “Niburu” ya da “Marduk” isimli bir gezegenin dünyaya çarpacağını iddia ediyordu. NASA bu iddiaları reddetti. Kâhinlerin kehanetleri bir kez daha boşa çıktı.

Marduk efsanesi 1980’lere gelirken de çok konuşuldu. Şimdi yeniden gündemde. Kehanetlerin bini bir para. Bu süreçte yeni Mesihler, yeni Mehdi’ler, yeni Deccallerin ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır. Birileri ya bu kehanetlere inanıp, ona göre hareket edecek, ya da kehanetlerin gerçekleşmesi için kendisini bu işe adayacaktır.. Ya da inanmayacaktır tabi ki!

Batıda kehanet, nübüvvetin devamı gibi algılanır. İslam’da ise bu şirke benzer bir günahtır.

Kıyamet teolojisi, vahiy çerçevesinin dışında tamamen esoterizmden beslenir.

Kur’an-ı Kerim’de kıyamete ilişkin Dabbe, Sekine ve Yecüc Mecüc’den söz edilir.. Hristiyanlıkta Mesih’in dönüşü, Şia’da Mehdiyed dinden sayılır. Hristiyanlıkta Armageddon, Müslümanların geleneklerinde Melhame-i Kübra’dan söz edilir..

Hz. Muhammed (AS) ahir zaman peygamberidir ve bugünkü kitaplardan Kur’an-ı Kerim’de kıyametten, ahiretten çok açık ve net bir şekilde söz edilir.. Bugünkü İncil, Tevrat ve Zebur’da bu konuda çok fazla açıklık ve netlik yoktur.

Şunu görelim, bundan sonra insanların hayatında esoterizmin belli bir yeri olacaktır. Laik çevreler bile bundan yakalarını kurtaramazlar. Bunun tarihi kökleri, gelecek kökleri, yaşanan sürece ilişkin birçok iddia atılacaktır ortaya. Bu iddiaları isbat için bilimsel veriler ileri sürülecektir. Kutsal metinlerden cifir ve ebced yolu ile çıkarımlar yapılacak, rüyalar anlatılacak, kanaat önderlerinden gelen haberler üzerine yorumlar yapılacaktır.

Şimdiden 2017’nin bitmesine 4 ay kaldı, birçok iddia atılıyor ortaya. 2018 için kehanetler servis edilmeye başladı bile.

Tabi Türkiye’de bu konuda FETÖ’cülerin bu işte büyük bir payı var. FETÖ benzeri yapılar da bu işi körüklüyor. Şimdi 21 Ağustos’a kilitlenmiş durumdalar. Kaliforniya ve New York’ta deprem olacakmış. 1555’de Nostradamus işaret etmiş bu konuya..

Nostradamus’un 2017 yılı için tahminleri ürkütücü. Peki, o bu bilgileri kimden almış? Ya da bu bilgilere nasıl sahip olmuş? Endülüs’te Muhiddin-i Arabi’nin el yazması bir kitabından kopyalamış. O bu kitabı Meymonedes’e vermiş. Hani şu Kabbalistik Yahudiliğin kurucusu Yahudi bilgin. Peki, Muhiddin-i Arabi nereden almış bu bilgileri. Söyleyeyim: Hz. Ali’den.. Bu işin nereye gittiğini anlamışsınızdır sanırım.

Nostradamus’un kehanetlerinin bir çoğunun gerçekleştiği iddia edilir hep.. Nostradamus’un kehanetleri şiir şeklinde 4’lüklerden oluşuyor ve ifadelerinde açıklık-netlik yok. Hep yorumlarla o sonuçlara ulaşılıyor.

Önümüzdeki dört ayda, bu işin uzmanları, kehanetlerden çıkarttıkları yorumlara göre, İtalya’da ekonomik kriz kapıda ve bu kriz Euro’yu vuracak. Bu kriz Almanya ve Fransa’yı derinden sarsacak.

Fransa’yı zor günler beklese de, Çin denizindeki gerilimden Çin güçlenerek çıkacak. ABD kendi içinde kriz yaşayacak. Trump ve ülkesi zor günler yaşayacak. Siyasi ve ekonomik alanda güven kaybına uğrayacak. Bundan Dolar’ın değer kaybedeceğini düşünebilir miyiz!? Kendi derdi ile başedemeyen ülke, başka ülkelerden dostları, müttefikleri ile de sorunlar yaşayacak. Dağıttıklarını toplamaya çalışacak.

Rusya Ukrayna ile barışacak. Bu ABD’nin bölge siyasetine ağır darbe vuracak, ama ABD kendi iç sorunlarına odaklanacağından mecburen bu sonucu kabullenmek zorunda kalacak. Avrupa ile ilişkileri daha da sorunu hale gelecek.

Terör, savaş, küresel ısınmanın sebeb olacağı tabii afetler ve sorunlar ABD’nin yakasını bırakmayacak ve bu tehdit giderek tüm dünyada daha da can sıkıcı bir hal alacak.

Sıkı durun, kehanet öyle diyor, Papa ölecek ve Vatikan’da kriz. Bu kriz hem teolojik, hem politik, hem ekonomik. Papa’nın ölümü İtalya, İsviçre, Fransa ve İspanya’da birçok olaylara sebeb olacak.

Papa bir helikopter kazasında mı ölüyordu yoksa. Yeni Papa seçimi krize sebeb olacak, seçilemeyecek, gelenek tartışma konusu olacaktı sanırım.

Çin yeni dünyanın lideri olabilir mi? Uzay araştırmaları, genom ve yapay zekâ yeni döneme ilişkin ipuçları verebilir belki. Enerji kaynakları ve enerjinin paketlenmesi, transferi konularında yeni buluşlarla her şey silbaştan olacağa benziyor. Avatar kuşağına ve Hümanoidlere hazır olun.

Yapay zeka ve Bitcoin şimdiden birilerinin korkulu rüyası. Geçen gün bizde bir TV programında, canlı yayında biri konuşmacılara laf attı. Herkes şaşırmıştı. Sonra anlaşıldı ki, bir konuğun telefonu açık kalmış ve Siri paneldeki konuşmalara cevap vermeye kalkmıştı.

Nükleer bir savaş mümkün mü? Kehanetlerde nükleer bir soykırım anlamına gelecek bir olaydan da söz ediliyor. Nostradamus, yeni bir dünya savaşından önce bir nükleer felaketten söz ediyor. Bu bir terör saldırısı da olabilir. Ya da konvansiyonel bir saldırı sonrası nükleer bir felaket. Bazı ipuçları İsrail’e işaret ediyor. Nükleer bir denizaltı ya da uçak gemisi de olabilir. Ya da İran gibi bir ülke. Saldırıda isabet alacak bir nükleer santral.

Yeni dönemin en can alıcı sorunu, yükselen terör. Terör yayılmaya, çeşitlenmeye, derinleşmeye ve yükselmeye devam edecek. Latin Amerika’da önemli olaylar olacak, siyasi arenadaki kutuplaşmalar artacak ciddi rejim ve uluslararası düzen tartışmaları yaşanacak.

2018 için daha da önemli iddialar var. Zavallı çakma Nostradamus Gülen’in kehanetlerinin hiçbiri tutmadı, tutacak gibi de gözükmüyor.

Türkiye’den n’aber derseniz, korkulan olmuyor. F. Gülen yine şifreli mesajlar verdi ama sonuç yok. Öksüz bu arada bizim müttefikimiz olduklarını söyleyen FETÖ’nün dostları tarafından diplomatik kargo paketi ile Almanya’ya kaçırılmış. Aksine “Asyalı bir prens”in namı Batı Roma sokaklarında, kapalı kapılar arkasında daha çok konuşulur olacak. Onun namı oralarda da yükselecek.

Bunları olacak ya da olmayacak demiyorum. Ama Allah’ın bildirdikleri ve resulün açıklamaları dışında bizim için mutlak bir hakikat yok. Aklımızı kullanalım. Bunlar olabilir de, olmayabilir de, ama kimse Allah’ın katındaki Levh-i Mahfuz’un şifrelerine sahip değildir. Biz İlahi rıza istikametinde olması gerekene odaklanalım derim. Ama birilerinin bu yönde bir gayreti varsa onu da bilelim ve dikkatli olalım. Selam ve dua ile.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23