• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
TÜM YAZILARI

Dünyanın kalbini dinle

16 Mayıs 2019
A


Abdurrahman Dilipak İletişim: [email protected]

İstersen sulhu salah, hazır ol cenge. Savaş borusu öttü ötecek sanki! Sirenler sanki çaldı çalacak gibi. Eğer savaş çıkmayacaksa, 1-Dehşet dengesi gözlerini korkutuyor. Savaşın galibi olmayabilir. 2-Savaşı nasıl bitireceklerini bilmiyorlar 3-Savaştan sonra nasıl bir düzen kuracaklar 4-Savaşın tarafları bir türlü netlik kazanmıyor ve her an her şey olabilir. Mısır halkı, Suudi halkı yöneticilerinin verdikleri söze tabi olmayacaklardır. Avrupa kendi içinde bir birlik değil, ABD de öyle.

Bugünlerde Ege ve Doğu Akdeniz’de bir hareketlilik vardı. Özellikle Ege kaya adacıkları etrafında bir Yunan donanma hareketliliğinden söz ediliyordu. Yunanistan; ABD, Mısır, İsrail’den aldığı destekle Ege adalarındaki Türk karasularına yakın bölgelerde bayrak gösteriyordu. 

Nerede ise Çanakkale’den denizyolu ile İzmir’e gitmek için Yunanistan’dan izin almamız gerekecek bir hale” getirilmeye çalışılıyordu Ege denizi. 

Ah şu 12 Adalar meselesi. Bu CHP’nin yatacak yeri yok!

Bir yandan Ramazan, bir yandan seçim tartışmaları derken “Cumhuriyet tarihinin en büyük” “planlı” tatbikatı Denizkurdu-2019, Anadolu’yu çevreleyen 3 denizde 131 gemi, 57 uçak ve 33 helikopterin katılımıyla yapılıyor. Bu aynı zamanda bir kararlılık ve cesaret gösterisi.

Dikkat! Türkiye şu anda dünyada en fazla siber saldırıya uğrayan ülkeler arasında ilk sırada! Bizden sonra Almanya geliyor. Onlar bizim yarımız bile değil. Almanya’yı Fransa izliyor. Onu Azerbaycan, İspanya, ABD, İsrail, İngiltere devam ediyor.

En fazla saldırı Rusya ve ABD’den. 3. Dünya savaşı siber ortamda resmen başladı. Trojanlar mevzilerine yerleşiyor. Savaşın sıcak versiyonu içinde ordular yerlerini alıyor.

Biz 3 denizde aktif hale geldik. Bir süreden beri bizim Akdeniz ve Egedeki sismik araştırmalarımız engellenmeye çalışılıyordu. Şimdi bu engelleme artık ciddi ve fiili bir hal almaya başladı.

Savaşın tarafları belli. Rusya ve Çin devrede. İlk çatışma Suudi Arabistan’la İran arasında örgütlenebilir. Asıl oyun, bu iki Müslüman ülkeyi birbirine kırdırmak. ABD Doğu Akdeniz, Basra körfezi, Aden körfezi ve Somali açıklarındaki askeri varlığını tahkim ediyor.

Yemen’deki Husi’lerin böyle bir zamanda kısmen geri çekilmesi ilginç.. İran, Suudi Arabistan’ı 3 cepheden vurabilir. İran tüm cephelerden saldırıya uğrayabilir. Afganistan, Hint Okyanusu, Körfez, Irak, Akdeniz’deki donanma ve üsler. Ve tabii İsrail, Suudi Arabistan, Mısır’ı da eklemek gerek.

Biz bir yandan ABD ile hem NATO da müttefikiz hem askeri üslerimiz var ve silahlarımız büyük ölçüde NATO standardı. Rusya ile stratejik ortağız. AB ile ortaklık sözleşmemiz var. ABD ile Patriot ve F35’leri konuşurken, Ruslarla S400 pazarlığı yapıyoruz. F35’ler de hiç gündemden düşmüyor bu arada. ABD’de müfettişler geçtiğimiz yıl Güney Carolina eyaletinde düşen bir F-35 savaş uçağının üretim hatasından dolayı düştüğünü açıklamıştı. Ve 2025’de digital devrim sonra hava savunma sisteminin radikal bir şekilde değişeceğini dikkate alacak olursak, aslında bu konunun yeniden düşünülmesi gerekiyor. Hele hele ABD’nin Türkiye’ye karşı tehditkar politikaları hesaba katıldığında.

Bu olaylar yaşanırken İran ABD’ye karşı Irak’a balistik füze konuşlandırdı! ABD’nin Ortadoğu ve Körfez’e yaptığı askeri sevkıyat sonrası İran’ın, Irak’ta Haşdi Şabi’nin kontrol ettiği bölgelere balistik füze yerleştirdiği haberleri geliyor.

Bu arada ABD’nin İran tehdidini öne sürerek bölgeye askeri yığınak ve uçak gemileri göndermesine tepki gösteren İran Devrim Muhafızları bölgeye uçak gemisi gönderen ABD’yi uyardı: “Hamle yaparsanız vururuz. Sizin körfezdeki süreniz doldu!” açıklaması yaptı. Yeni bir savaş için bir kıvılcım yeter. Kendimizi bir anda yeni bir dünya savaşının içinde buluruz.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo İran ile savaş istemediklerinin mesajını vermiş ancak, “Tahran’daki rejim, kendileri ya da vekilleri tarafından ABD’nin çıkarlarına ya da vatandaşlarına yapılacak her saldırıya hızlı ve kararlı şekilde karşılık vereceğimizi anlamalı” ifadelerini kullanmıştı. Amerikalı yetkililer İran’ın askeri bir karşılık vermeye hazırlandığını biliyor ve gelişmeleri izliyorlar. Müthiş bir elektronik istihbarat. Herkes digital bir istihbarat ve savaş hazırlığında. Bu gidişle digital devrime digital bir savaşla gireceğiz. 

Tabii ki Türkiye de boş durmuyor bu arada. Üstün özellikleriyle dünyanın en iyisi olan ve seri üretim sözleşmesi imzalanan Türkiye’nin ilk deniz füzesi atmaca, 1-1,5 yıl içinde envantere giriyor.

Bu arada Esed rejimine bağlı güçler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi”nde ateşkes gözlem misyonu için kurduğu noktanın yakınına düzenlediği saldırı sonrası bölgede sivillerin göç etmesi riskine karşı Ankara tedbirli.

AB şaşkın ördek gibi. Bir yandan kendi iç sorunları ile boğuşuyor, bir yandan İngiltere ile boşanma sorununu çözmeye çalışıyor, bir yandan Almanya sorunu var, öte yandan kendi savunma sistemini kurmak ve ABD’ye bağımlılığını azaltmaya çalışıyor. ABD Savunma Bakanlığı, AB’nin tek başına yürüttüğü savunma projelerini sürdürmesi halinde misilleme yapılacağı tehdidinde bulundu.

ABD’den İran’la ilgili ardı ardına askeri hamleler geliyor. Bölgeye Nimitz sınıfı uçak gemisi USS Abraham Lincoln’ü gönderen ABD Ortadoğu’ya Patriot füze sistemleri konuşlandıracak. ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi Patrick Shanahan Ortadoğu’ya yeni Patriot füze sistemlerinin konuşlandırılması için onay verdiklerini açıkladı. Savaş gemileri Süveyş kanalından geçti.. Daha önce de ABD bölgeye B-52 bombardıman uçakları ve F-15 savaş uçakları göndermiş, Patriot füze sistemlerinin konuşlandırılmasına başlanmıştı. Katar’daki ABD üssüne 2 adet B-52 bombardıman uçağı daha geldi.. Ülkedeki B-52 uçaklarının sayısı 4’e yükseldi. 

Bakın bütün bu tartışmaların kalbinde KUDÜS var. Bu savaşın 2. Hedefi, Türkiye başta olmak üzere bölgeyi yeniden dizayn etmek. “Yüzyılın Projesi” aslında Tanrıyı kıyamete zorlamak isteyenlerin savaşı.. Bu savaşta, yeni haçlı ordusunun “Müslüman gönüllüleri” de var. PKK, FETÖ, DAEŞ, Suudiler, BAE, Mısır, Libya gibi. Savaş başlarsa, bölgede hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Onlarca ülkenin sınır, rejim ve iktidarı değişecek. ABD bu kez BOP’u Türkiye olmadan yedeğine Suudileri ve Mısır’ı alarak başarmak istiyor.

Bu savaş ABD’nin ve İsrail’in istediği gibi biterse, sınır, rejim ve iktidar yapıları değişecek olan sadece İslam ülkeleri değil, Çin, Rusya ve AB ülkeleri de olacak.

Bu kanlı senaryoda evdeki hesapların çarşıya uyması mümkün değil. Bugün dünya, düne göre daha güvensiz. Dünya vahim bir güven krizi yaşıyor. Şu var ki, şu süreç bile taşların yerinden oynamasına yetti. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu ramazan zor geçecek. Şimdi dua zamanıdır. Selâm ve dua ile.. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23