• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
TÜM YAZILARI

Dikkat: Süreç devam ediyor!

18 Temmuz 2016
A


Abdurrahman Dilipak İletişim: [email protected]

Gelişmeler doğru yönde ve ileri doğru. DARBECİLERİN BİRİNCİ HAMLELERİ MİLLİ İRADENİN KARŞISINDA TUZLA BUZ OLDU! Askeri kesimde ve yargıda operasyon büyük ölçüde tamamlandı.. Ama süreç devam ediyor.. Bu arada hainler, iktidarın operasyonunu karşı darbe diye dünyaya lanse etmeye çalışıyorlar. Yönetim duruma hakim, ama çete henüz tamamen çökertilmiş değil ve gözaltılar tamamlanmış değil.

Hainler TBMM’ye saldırdılar. Cumhurbaşkanına saldırdılar. MİT’e, Genel Kurmaya saldırdılar.. Emniyet Genel Müdürlüğüne, TÜRKSAT’a saldırdılar.. Darbe bildirisi okuttular TRT’de. Genel Kurmay Başkanının boynuna ip geçirdiler. Hava, Kara, Deniz, Jandarma komutanını rehin aldılar.. Halkın üzerine ateş açtılar. Bunu düşman askeri değil içimizdeki nefsini Şeytana satmış Gülenci manyaklar yaptı..

Darbe olmasa da, özellikle Ağustos Şûrasında orduda ciddi bir tasfiye yapılacaktı. Yine İstinaf mahkemeleri vesilesi ile yargıda bir operasyon sözkonusu idi. Paralel örgüt ve terör örgütleri ile ilgili her alanda arkası arkasına operasyonlar yapılacaktı..

Buna karşı Paralel yapı da darbe ve suikast planları yapıyordu.. Suikast da olsa arkasından darbe gelecekti. O zaman her ikisini birden erkene almak zorunda kaldılar..

Ankara bu planı biliyordu. Bu kadar erken harekete geçmelerini beklemiyorlardı.. Onlar da bunu fırsat olarak görüp, anti Tayyib, anti AK Parti, laikçi unsurların da desteği gibi bu işi başarabileceklerini düşündüler..

Zaten başkahinin kehanetleri de o yöndeydi. Onlar için manevi işaretler ve icazlar da sözkonusu idi. Bunlar, yukarıdan işaret almadan tuvalete bile gitmezler. Ama Gülen zoru görünce hemen sattı. Darbeye karşı çıktı. Bu medyumlar bunu da te’vil edecek bir yol bulurlar. Takiyyecilikte üstlerine yoktur. Gayeye giden her yol meşrudur onlar için.

Henüz Polis teşkilatında operasyon başlamadı. Polis operasyonu da tamamlanmadan operasyon yarılanmış olmaz. Daha Media, Sermaye, Siyaset, STK ve diğer bürokrasi içindeki kriptolarla ilgili henüz operasyonlar tamamlanmadı. Üniversitelerde temizlik başlamadı..

Şu günlerde emniyet müdürleri ve kaymakamlar ile ilgili kapsamlı bir atama paketinin yayınlanması bekleniyordu..

11 Eylül de Kurban Bayramı var. Önümüzdeki 2 aylık süreç çok hareketli geçecek..

MİT ve Emniyet İstihbarata büyük bir sorumluluk düşüyor. Kamu Güvenliği Müsteşarlığı’na da bu anlamda bir sorumluluk yüklenebilir.. Bu konu aynı zamanda kamu güvenliği sorunu. İstihbarat yapılırken aynı zamanda terör ve suç örgütleri ile ilgili istihbarat da yapmak gerek.. Paraleli gönderip yerine başka bir baş belasını getirmemek gerek.

Bu arada Paralel çeteciler, “bu kadar kişiyi biliyordunuz da, niye gereğini yapmadınız, bu kadar kısa sürede bu kadar bilgiye nasıl ulaştınız” diyorlar.. Evet bunların önemli bir kısmı FETÖ davası iddianamesinde vardı ya da MİT, Emniyet İstihbarat raporları ve gelen ihbar mektuplarında vardı. Ama önemli bir bölümü de operasyon sırasında ele geçen belgelerde var. Darbeciler kimi nereye tayin edeceklerini çalışmışlar. Bu da gösteriyor ki, bu darbe planını hazırlamak için aylardır çalışıyorlardı. Onlar pişirdi hükümetin sofrasına düştü..

Önümüzdeki günlerde bu Paralelcilerin emniyet sorguları, savcılık ifadeleri, operasyonlarda ele geçen belge ve bilgiler konusu hep gündemde olacak..

Bir yandan 28 Şubat davası var.. Terör davası var. Dokunulmazlıkların kaldırılması ile başlayan bir hukuki süreç var..

Sanıyorum bu toplumsal ilgi ve dayanışma havası daha bir süre devam edecek.. En azından operasyonların bir ölçüde tamamlanması gerek..

Bu arada dikkat edilmesi gereken ayrı bir konu da, bu puslu havayı kendileri için bir fırsat olarak değerlendirmek isteyen yerli ve yabancı ihanet odaklarının komplolarına, kışkırtmalarına, saldırılarına karşı dikkatli olmak gerek.. Muhtemel saldırılar konusunda Türkiye’nin tepkisinin bu şartlarda eskisi kadar kıyaslanmayacak ölçüde seri ve şiddetli olacağının hesaba katılması gerek.

Yine aynı şekilde halkın sosyal media konusunda çok dikkatli olması gerek. Psikolojik Harp uzmanlarının her türlü kışkırtmaya, saptırma, sulandırma operasyonuna karşı dikkatli olmak gerek.

Aslında bu köşenin okurları, benim ağustos öncesi bir girişim için dikkatli olunması gerektiğine dair uyarımı hatırlayacaklar. Ama bunu maalesef Ankara’ya da iletemedim, İHH ile de oturup konuşamadık. Bazı olaylar göz göre göre geliyor. Ankara bu konuda bizleri yeteri kadar bilgilendirmediği gibi, duyumlarımızı iletme imkanı bile bulamıyoruz. Bu kadar çok müşavirleri var, bu müşavirler ne işe yarar merak etmiyor değilim. Bu konu yalnız benimle ilgili bir konu da değil. Sanki bizden olmayanlar bizimle daha ilgili gibi.. Bu sitemimi de bir kenara not edin.

Pazartesi’ni bekleyin. Birçok kişi tatilde. Devlet daireleri kapalı. Asıl gün bugün. Birçok kişinin gözaltısının bugün gerçekleşmesi gerek.

Dilerim bütün bu yaşananlar bizim siyasiler, bürokratlar, belediyeler, işadamları için de iyi bir ders olur. Bir musibet bin nasihatten iyidir..

Bu Paralel yapı elemanlarının İncirlik’le bağlantısı ve İncirlik’teki İsrail’deki eski askeri ataşenin Paralelle ilişkisi ve İncirlik’ten kalkan tanker uçakların Meclisi bombalayan F16’lara havada ikmal yapması konusunun da bir kenara not edilmesi gerek.

Darbe başarılı olsaydı bütün milletvekilleri içeri tıkılacaktı. Basında ciddi el koymalar, gözaltılar yapılacaktı. İş dünyasında da öyle. İş Bankası’na atanacak genel müdürü bile hazırlamışlar.

Şimdi atanacaklar listesinden birileri çıkıp darbe ile alakaları olmadığını söylüyor. Yunanistan’a kaçanların da alakası yok. Gülen’in de haberi yok. Darbecilere lanet bile okuyabilir, yemin de edebilirler. Ama gerçekten ilgisi olmayan isimler de olabilir.. Bu süreçte sapla samanın birbirine karışmamasına dikkat etmek gerek..

Kimilerine göre MHP kongresi ile ilgili süreç darbeye hazırlık olarak düşünüldü. Bahçeli bu iddiayı araştıracaktır.. Bu iddianın sonunda ilginç gerçekler ortaya çıkabilir.

Operasyona katılan F16 pilotlarının Kandil’e yönelik operasyonlarda ne yaptıkları da incelenecektir. Bu konuda yapılan araştırma, bizi Muhsin Yazıcıoğlu’nun katiline ve Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili komplo iddialarının gerçeğinin ortaya çıkmasına götürebilir..

Selâm ve dua ile.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23