• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Şanlıdağ
Abdullah Şanlıdağ
TÜM YAZILARI

İsrail devleti insanlığın önündeki en büyük tehdittir

15 Mayıs 2017
A


Abdullah Şanlıdağ İletişim: [email protected]

Dünya bir değişim süreci yaşıyor. Bu gelişmeleri iyi okuyamaz isek sağlıklı tespitler yapamayız. Bir Müslüman olarak, nerede ve nasıl durmamız gerektiğini bilmemiz gerektiği kadar, gelişen olaylara da bir duruş sergilememiz o kadar elzemdir. Türkiye’de yaşanan ve gelişen olayları Ortadoğu’dan bağımsız değerlendiremeyiz. Türkiye’de AK Parti Ortadoğu eksenli siyaset yürütüyor. Hem terör örgütleriyle verilen mücadeleden ve hem de Suriye bataklığından alnımızın akıyla çıkmamız gerekiyor.

ABD’de Başkan Trump, ABD dış politikasını; ülkeleri kümeleştirmek, onları küresel zalim sistemin kuvvetleriyle sarsmak, sarsılan ülke üzerinde ABD’nin gücünü hissettirmek, eş zamanlı olarak küresel gücün yeniden oluşturulması için çaba sarf ediyor. Obama yönetim ve siyasetini ılımlı bulan Trump, dikta karışımlı demokratik siyaset izleyecek gibi duruyor. Davos’taki tartışmada İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e söylenenler hâlâ ABD’de Yahudi lobilerini rahatsız ediyor. Tayip Beyin Davos’ta Peres’e karşı söylediği sözler, Ortadoğu’da ve Türkiye’de milyonlarca insan tarafından tutkuyla alkışlanmıştı. Bundan dolayı kuyruk acısıyla yaşayan İsrail, tetikte beklemektedir. Aslında Tayyip Beyin orada İsrail aleyhine söyledikleri antisemitizm bağlamında değerlendirilecek bir açıklama değildir. İsrail’in bütününe değil, devlet yönetimine yönelik açıklamalardı. İsrail’in küresel gücü kendisinden değil Amerika’da bulunan lobilerinden kaynaklanıyor. Dolayısıyla Amerika’yı da bu lobilerin yönettiğini söyleyebiliriz. Büyük şeytan Amerika devletinin NSA, CIA, DIA, Pentagon, FBI gibi esas Anglo Sakson’ların kontrolünde olduklarını belirtmek gerekir. Böylesine şeytanlarca sarmalanmış küresel bir ülkeden nasıl olumlu siyaset beklersiniz? Bunlar Kabala Felsefesi ile Tevrat ve Talmud’tan etkilenmiş ve masonik örgütlenme düzenindedirler. Erbakan merhum, hayatının tümünü, neredeyse Siyonizm’in anlaşılması mücadelesine hasretti. Bakın Amerika’da yaklaşık 16 milyon Yahudi yaşıyor. Bu Yahudilerin kurduğu lobiler Amerika’nın en güçlü kurumlarıdır. Öyle bir güç ki 435 kişilik Temsilciler Meclisinin en az 200 üyesi ya da 100 senatörün en az 45’i bu lobileri her şartta destekler. Bu lobilerin desteklediği meclisten Filistin ve dünya Müslümanları lehine karar çıkar mı?

Amerika’daki lobiler; Amerika’nın derin kalbi olan Kabalacı orijinin en büyük destekleyicisidir. Klasik, konvansiyonel ve nükleer silahlar pazarına bunlar hakimdir. Petrol üretim ve teknolojilerinde, dünya yer altı ve üstü zenginliklerinin işletme ve teknolojilerinin patronu kendileridir. Dünyanın her yerinde ve en stratejik görevlerde masonik örgütlenme içinde kalifiye insan gücüne sahiptirler. Tıpkı FETÖ gibi, tüm kurumlara sızmışlardır. Finans ve Bankacılık Sisteminin de lideri bunlardır. Emlak piyasasından uyuşturucu piyasasına, porno sektöründen kara paranın aklanmasına kadar birçok piyasanın egemenidirler. Bilim, medya, düşünce kuruluşları tekellerindedir.

Şimdi soru şu: Amerika mı Yahudileri yönetiyor, Yahudi lobisi mi Amerika’yı yönetiyor? İngiltere çıbanını unutmuş değilim. Her taşın altından onların çıktığı günümüzde şeytan üçlüsü; Amerika, İsrail ve İngiltere’dir. Amerika Yahudi lobileri, Ortadoğu’da İsrail’in güvenliğinin sağlanabilmesi için Türkiye’nin dostluğuna önem veriyor. Ortadoğu’da sağlanacak bir barış veya savaşın Türkiye’siz olamayacağını çok iyi bilirler.

Böylece, hem ABD’nin dış politikası hem İsrail askeri stratejisi doğrultusunda İsrail çevresinde güvenli bölgeler oluşturuluyor. 

İRAN-RUSYA DENKLEMİ

İran’ın Amerika karşısında potansiyel düşman listesinden çıkabilmesi için siyasi ve diplomatik ilişkilerini güçlendirmesi lazım. Bunu da ancak Rusya ile çözebilir. Zaten bölgede İran’ın Rusya’ya, Rusya’nın da İran’a ihtiyacı vardır. Bölgede herkesin bir hesabı var. Moskova’nın Arap ülkelerine nükleer reaktörler ve silah satma gibi planlarını göz ardı etmemelidir. Yani herkes çıkarı için birbiriyle dans ediyor. Sünni dünyası Rusya ile çalıştığı gibi İsrail’le de diyalog içerisindedir.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23