• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Şanlıdağ
Abdullah Şanlıdağ
TÜM YAZILARI

Anadolu teyakkuzda

19 Şubat 2018
A


Abdullah Şanlıdağ İletişim: [email protected]

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekâtı ismiyle sürdürdüğü mücadelenin adının savaş değil, terör örgütleriyle mücadele olduğunun altını bir kez daha çizdi. Diplomasi dili bunu gerektirir, elbette Suriye’nin Türkiye ile olan sınırlarında terör temizliği yapılmaktadır. Lakin; PKK, YPG, PYD, DAİŞ gibi örgütlerin uluslararası bağlantısı olmasa bunun adının öyle konulması doğru olurdu. Suriye’nin kentlerinde YPG, PYD ve diğer terör örgütlerinin yapılanmasına, Afrin’de, İdlib’de, Münbiç’te katliam yapmasına zemin hazırlayan kimlerdir? ABD, PYD’ye destek verdiğine göre ve PYD’yi sırf PKK’nın siyasi kolu olduğu için terör örgütü saymayıp her fırsatta kollamasını nasıl yorumlayacağız?

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, üst düzey Türk Hükümeti yetkilileri ile bir dizi ikili ve bölgesel meseleleri ele almak üzere Ankara’ya geldi, nabız yokladı ve gitti. Ankara, PYD/YPG’yi PKK’nın Suriye kolu olarak tanımlıyor ve ABD’nin IŞİD’le mücadelede önderlik ettiği ve YPG’nin de yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri’ne verdiği silahları geri toplamasını talep ediyor. Türkiye’nin Suriye’de PYD-YPG yapılanmasına yönelik yaklaşımında değişiklik olmayacağı ABD tarafına yeniden iletildi. Mattis - Canikli görüşmesinde de ABD tarafına sunulduğu üzere Suriye’de sahada PYD-YPG kaynaklı Türkiye’nin ele geçirdiği silahların menşei de, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre vurgulandı. Tillerson, Ankara ziyareti öncesinde Lübnan’da düzenlediği basın toplantısında, Washington’un Suriye’deki Kürt güçleri YPG’ye ağır silah hiçbir zaman sağlamadığını söyledi. Tillerson, “YPG’ye asla ağır silah vermedik, o nedenle geri alınacak bir şey yok” diyor. 

MÜNBİÇ OPERASYONU, TERÖRÜN NEFES BORUSUDUR

ABD, Türkiye-Suriye sınırı boyunca bir terör devleti kurmaya çalışıyor. Bölgeye katalizör güç olarak soktuğu IŞİD›in terk ettiği topraklara YPG’yi konuşlandırdı. Bunları yaparken bizi Doğu’daki Hendek operasyonları ile meşgul etti. Akabinde 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirdi. Milletimizin desteğiyle FETÖ darbesini engelledik. Şimdi ise sınırlarımızın güneyinde Kuzey Suriye’de KCK, PKK, PYD, YPG ve DEAŞ terör örgütlerini temizlemeye çalışıyoruz. 

Basına yansıyan kirli bilgilere itimat etmek istemiyorum. O kirli bilgi, Zeytin Dalı Harekatı’na gölge düşürücü şeyleri ihtiva ediyor. Güya Türkiye, ABD’den, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesini istediği iddia ediliyor. Umarız bu sadece iddiadan ibarettir. Zira bu durumda Türkiye, Fırat’ın doğusundaki PKK devletini meşru kabul etmiş olur ki bu akla ziyandır. Sormazlar mı adama “Afrin’de niye savaşıyorsunuz? Oradaki teröristlerin de Fırat’ın doğusuna geçmelerine izin verin.”

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Kuzey Suriye adım adım teröristlerden temizleniyor. Münbiç de bu temizlenecek olan yerler arasında yer alıyor. Afrin’den sonra hedef Münbiç olacak, zira Münbiç terörden temizlenmedikçe harekâtı taçlandırmış olmayız. Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde, Hatay ve Kilis kentlerine yaslanan Afrin’de PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin varlığını tehdit olarak görüyor. Bu tehdidi bertaraf etmeden sınır güvenliğimiz sağlanmış olmaz. Uluslararası hukuka da uygun olarak yürütülen harekâta karşı, başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerden de çatlak sesler çıkmaya devam ediyor. Görünen o ki Türkiye masaya çekilmek isteniyor. Böyle bir ortamda hangi düşünceden, hangi ideolojiden veya siyasi taraftan olursa olsun herkesin sorumlu davranması, davranışlarına ve sarf ettikleri sözlere dikkat etmesi gerekmektedir. Bu sorumluluk; başta iktidar ve muhalefet olmak üzere herkesin birlikte hareket etmesini gerektirir. Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyarak PKK’nın bölgeye yerleşmesini engellemek için çözümler üretmek herkesin şiarı olmalıdır. Mehmetçik’imizin moralini yüksek tutmak için de herkes elinden gelen her şeyi yapmalıdır. Bunun için de iktidara, muhalefete, basına, üniversitelere, sivil toplum kuruluşlarına, hatta sokaktaki her vatandaşa önemli görevler düşmektedir. Allah’a hamd olsun Anadolu halkı teyakkuzdadır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23