Zafer Algöz

Sanatçı Zafer Algöz kimdir?

Zafer Algöz, 30 Ağustos 1961 tarihinde Kars’da dünyaya geldi. 

1975 sezonunda Bursa Devlet Tiyatrosu’nda açılan “Gençlik Kursları” ile tiyatro eğitimi aldı. Bundan 5 sene sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü kazanan Algöz, 1985 senesinde buradaki eğitimini tamamladı ve aynı sene Bursa Devlet Tiyatrosu’nda çalışmaya başladı.

1989 senesinde ise İstanbul Devlet Tiyatroları'na tayin oldu. 

Amedeus, Çok Yaşa Komedi, Macbeth, Ay Işığında Şamata, Arturo Ui'nin Önlenebilir Yükselişi, Hamlet, Babaanem Yüz Yaşında, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz gibi birçok tiyatro oyununda rol alan Algöz, 2010 senesinde “Vahşet Tanrısı” isimli tiyatro oyunundaki rolü ile 10. Lions Tiyatro Ödüllerinden “En İyi Komedi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı.

Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Zafer Algöz, Lale Algöz ile evlidir.

 

Filmografi:

2016 - Kaçma Birader 

2015 - Ali Baba Ve Yedi Cüceler

2014 - Tut Sözünü 

2014 - Pek Yakında 

2014 - Mihrap Yerinde

2012 - Sultan 

2012 - Uzun Hikaye

2012 - İbreti Ailem

2011 - Mor Menekşeler

2011 - Dedemin İnsanları

2011 - Leyla ile Mecnun

2010 - Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi

2010 - Mükemmel Çift

2010 - Yahşi Batı

2009 - Umut

2008 - A.R.O.G

2007 - Cumhur Cemaat

2007 - Kurtlar Vadisi Pusu

2006 - Hasret

2006 - Umut Adası

2006 - Sınav

2005 - Kapıları Açmak

2005 - O Şimdi Mahkum

2003 - Çınaraltı

2003 - Esir Şehrin İnsanları

2001 - Cesur Kuşku

2000 - Evdeki Hesap

1999 - Duruşma

1999 - Salkım Hanımın Taneleri

1998 - Utanmaz Adam

1997 - Komşu Komşu

1997 - Ağır Roman

1996 - Televizyon Çocuğu 

1995 - Oğlum Adam Olacak

1992 - Saygılar Bizden

 

Rol Aldığı Bazı Tiyatro Oyunları:

2011 - Münasebetsiz : Francis Vebe - Donkişot Tiyatro

2009 - Vahşet Tanrısı : Yasmina Rezzan - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2008 - Amadeus : Peter Shaffer - İstanbul Devlet Tiyatrosu

2005 - Çok Yaşa Komedi : Anton Çehov - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1998 - Arturo Ui'nin Önlenebilir Yükselişi : Bertolt Brecht - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1997 - Ay Işığında Şamata : Haldun Taner - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1996 - Babaanem Yüz Yaşında

1993 - Hamlet : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1995 - IV. Murat: Turan Oflazoğlu - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1994 - Tanrı : Woody Allen - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1994 - Karanlıkta Komedi : Peter Shaffer - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1994 - Bina (oyun) : Behiç Ak - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1992 - Macbeth : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1993 - Hamlet : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1992 - Macbeth : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1991 - Sersem Kocanın Kurnaz Karısı : Haldun Taner- İstanbul Devlet Tiyatrosu

1990 - Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bişey Oldu : Larry GelbertBert Shevelove - İstanbul

Devlet Tiyatrosu

1989 - Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz : Aziz Nesin - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1989 - Ballar Balını Buldum (Yunus Emre) : Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1986 - Kısmet (oyun) : Erhan Gökgücü - Bursa Devlet Tiyatrosu

1986 - Akıllı Tavşan : Nezihe Araz - Bursa Devlet Tiyatrosu