Sübutay Kesgin

Sübutay Kesgin veya sahne ismiyle Azer Bülbül kimdir?

Sübutay Kesgin, 01 Şubat 1967  tarihinde Arpaçay, Kars'ta dünyaya geldi. 

Ailesiyle Almanya'ya yerleşen Sübutay Kesgin çocukluğunu orada geçirdi. 

İlk albümü Garip Yolcu'yu 1984 senesinde piyasaya süren Kesgin, arabesk dünyasında kısa sürede en sevilen isimlerden biri haline geldi. 

Kendine has tarzı ve yorumuyla tanınan Kesgin, bazı sinema filmlerinde de rol aldı. 

6 Ocak 2012 tarihinde, Antalya'da kaldığı otel odasında kalp krizi geçiren Sübutay Kesgin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

İstanbul'daki Esenyurt Mezarlığı'nda medfundur. 

 

Diskografi:

1984: Garip Yolcu

1986: Esmerin Adı Oya

1987: Yalan Olur

1987: Yoruldum

1988: Güzel Kız

1989: Fırat

1989: Yürüyorum

1990: Ben Sana Vurgunum

1992: Bir Yudum Su

1993: Dağlara Yolculuk

1994 Ben Babayım & Yaralandın mı Ey Can

1995: Ağıt

1996: Doğudan Esintiler (düet)Seyfi Doğanay

1996: Eline Düştüm (düet). Müslüm Gürses

1996: Yine Düştün Aklıma (düet) Müslüm Gürses & Mustafa Keser

1997: Hayatımın Şarkıları

1998: Zordayım & Canım Yanıyor

1999: Kör Kurşun & Sana Yalan Gelebilir

2000: Dünden Bugüne

2001: Bana Düştü & Neden Dedo

2001: Yalan Sevgiler

2002: Başımda Bela Var

2004: Ateş Düştüğü Yeri Yakar

2005: Seçmeler

2006: Üzülmedim ki

2007: Kalemin Kırıldı

2011: Duygularım

 

Filmografi:

2012: Seninki Kaç Para 

2008: Vefa Borcu

2008: Arkadaş 

2002: Rus Gelin

1998: Bedel 

1985: Mavi Mavi Masmavi