Erkan Kolçak Köstendil

Ödüllü oyuncu, yönetmen, senarist Erkan Kolçak Köstendil kimdir?

Erkan Kolçak Köstendil, 16 Ocak 1983 tarihinde Bursa'da dünyaya geldi. 

Bursa Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde eğitim almaya başlayan Köstendil, profesyonel televizyon projelerine 2005 senesinde Kurtlar Vadisi'nde oynayarak başladı. 

Çeşitli tiyatro oyunları, sinema filmleri ve televizyon dizilerinde rol alan Köstendil, 2010 senesinde kendi çektiği kısa film "Vakit" ile Galatasaray Üniv. 4. Sinepark Kısa Film Yarışması / En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Ödülü, Kral Midas Kısa Film Yarışması / En İyi Film, En İyi Yönetmen Ödülü ve 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali Özel Gösterim / En İyi Senaryo, En İyi Görüntü, En İyi Yönetmen, En İyi Film Ödüllerini kazandı. 

Birçok ödülü olan Köstendil, gündeme son olarak Onur Ünlü'nün yönettiği Youtube dizisi olan 'Görünen Adam' ile geldi.  

 

Filmografi:

Kurtlar Vadisi – 2005
Güz Sancısı Nümayişçi – 2008
M.A.T – Emre 2009
Mukadderat – 2009
Sakarya Fırat – Jandarma Komando Er Mahmut Karakum 2009
Babalar ve Evlatlar – Ayhan 2012
Merhamet – Mehmet 2013
İtirazım Var – Süperman 2014
Yağmur: Kıyamet Çiçeği – Şenol 2014
Ulan İstanbul – Karlos Nevizade 2014-2015
Yok Artık! – Taksici Fikret (2015)
Kara Bela – Güven (2015)
Muhteşem Yüzyıl: Kösem – Şahin Giray Han (2015-2016)
Familya (2016) Toprak
Bir Deli Sevda (2017) Mehmet
Görünen Adam (2017) Kurtulus
Babam (2017) Deniz

 

Tiyatro: 

Kalp Düğümü

Aut

4+4

GözKapYap

Aşkın Gözüne Gözlü

 

Senaryoları:

Karşı Cins ile Tanışma Sanatı / Tiyatro Oyunu

Mukadderat / Türkiye’deki İlk Facebook Dizisi

Vakit / Kısa Film

Torbacının Esrarı / Orta Metraj Film

Tırnık / DVD Dizisi

 

Yönetmenlikleri:

Karşı Cins ile Tanışma Sanatı / Tiyatro Oyunu

Mukadderat / Türkiye’deki İlk Facebook Dizisi

Vakit / Kısa Film

Torbacının Esrarı / Orta Metraj Film

Tırnık / DVD Dizisi

 

Ödülleri:

GQ Men of the Year / Yılın Yükselen Yıldızı / 2015

Magazin Gazetecileri Derneği / Jüri Özel Ödülü / “Ulan İstanbul” / 2015

17. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri / Genç Oyuncu Özel Ödülü / “Aut”

Galatasaray Üniv. 4. Sinepark Kısa Film Yarışması / En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Ödülü / “Vakit” /

2010

Kral Midas Kısa Film Yarışması / En İyi Film, En İyi Yönetmen Ödülü / “Vakit”

47. Antalya Altın Portakal Film Festivali Özel Gösterim / En İyi Senaryo, En İyi Görüntü, En İyi

Yönetmen, En İyi Film

Ödülü / “Vakit” / 2010

Tobav Tiyatro Çırakları Tiyatro Ödülleri / En İyi Genç Erkek Oyuncu

Tiyatro Dergisi Tiyatro Ödülleri / En İyi Erkek Oyuncu