• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zihinlerdeki ABD ve İsrail putu yıkıldı

Yeniakit Publisher
2017-12-15 10:55:00 - 2017-12-15 11:04:42
Zihinlerdeki ABD ve İsrail putu yıkıldı

İslam ülkeleri, Kudüs konusunda Türkye’nin çağrısıyla hem 1 hafta gibi kısa sürede bir araya geldi hem de ABD ve İsrail'i karşısına alarak tarihi bir adım attı.

Osmanlı’nın tarih sahnesinden çekliş ve hilafetin ilgasının ardından en ufak bir meselede dahi ortak paydada buluşamayan İslam ülkeleri, Kudüs konusunda Türkiye’nin çağrısıyla hem 1 hafta gibi kısa sürede bir araya geldi hem de İsrail ve ABD gibi küresel şeytanları karşısına alarak tarihi bir karara imza attı.

Akit’e konuşan siyasiler ve uzmanlar, hilafetin ilgasının ardından en ufak bir meselede dahi ortak paydada buluşamayan İslam ülkelerinin 1 hafta gibi kısa sürede bir araya gelerek İsrail ve ABD gibi küresel şeytanları karşısında Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu ilan etmesinin zincirleri kırma anlamı taşıdığını beyan ettiler.

ASIRLIK UYKU SONA ERDİ

ABD ve siyonist İsrail’le ilgili zihinlerdeki ‘yenilmez, karşı çıkılamaz’ algısı yıkılmış ve zihinlerdeki İsrail ABD putu yıkılmıştır” diyen Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, şu değerlendirmede bulundu: “Tam 100 yıldır uyutulmaya, sömürülmeye, sesini kısık şekilde bile çıkarmasına müsaade edilmeyen İslam dünyası, İİT toplantısıyla kendisini deklare etti ve ‘buradayız’ dedi. Bunu Cumhurbaşkanımıza borçluyuz. Bu, İslam dünyasının ilk defa net ve açık bir duruşu olarak tarihe yazılmış oldu. Ortaya konan metnin yanı sıra süreklilik açısından da adımlar atılmalıdır. İİT’de dosta güven, düşmana korku aşılayan İslam devletlerinin işbirliği alanını daha da genişleterek Kudüs ve işgal altındaki tüm İslam beldelerinin kurtuluşunda öncü rol oynamaları gerekiyor.

ZALİMLERİN DEVRİ BİTTİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, da şunları dile getirdi: “Küresel zulüm düzeninin aktörlerinin etrafında saf tutan, onların dediklerini yapan idareciler devrini kapatan, zalimlerin kararlarına karşı dik duruş gösteren, yok sayan, tam zıttı kararlar alan bir dönemi başlatan zirve olmuştur. İslam ümmetinin ana meselesi olan Kudüs’le ilgili sahip çıkma duyarlılığı gösterildiği için tarihi öneme sahiptir. Kudüs’ün kırmızı çizgimiz olduğu tüm dünyaya ilan edildi. Küresel egemenler, güçleri ne olursa olsun reddedilmişlerdir, yok sayılmışlardır. Bu karar geniş yankı uyandıracaktır. Bu karar çerçevesinde hareket etmeyen liderler, halklarının tokadını yer.

ÖZGÜRLEŞENE KADAR...

Turan, şöyle devam etti: “Başka bir ülkenin böyle bir zirveye ev sahipliği yaparak bu kararları alması çok zordu. Türkiye’nin İslam beldelerindeki etkinliği siyasi ve coğrafi hakimiyet şeklinde olmasa da oradaki halklar üzerinde müthiş bir gönül hakimiyeti bulunuyor. Toparlayıcı, bir araya getirebilici bir unsur olarak Türkiye’nin yüklendiği bu tarihi misyon inşallah İslam alemi için hayırlara vesile olacaktır. Gayemiz ümmetin ve mukaddes beldelerin özgürlüğüne kavuşmasıdır.” 

CESARET VE UMUT OLDU

İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Uysal, ise oluşan vahdet tablosunun cesaret verici olduğunu söyledi. Uysal, şöyle devam etti: “Henüz fi ilen İsrail üzerinde baskı aracı olmasa da İslam dünyası ve Müslümanlar için cesaret ve umut aşılama noktasında dönüm noktası olan bir zirve oldu. Biz Kudüs’ü yeni değil, 100 yıl önce kaybettik ama şu anda ilk kez İslam dünyası bu gerçeğe uyanıyor. Türkiye de eski yönetimlerin hassasiyet zayıfl ığından dolayı bu gerçeğe mesafeliydi. Türkiye uyanıyor ve bu konuda ciddi bir tavır da geliştiriyor. Mavi Marmara hadisesinden bu yana doğrudan Türkiye’nin güçlenmesiyle ilgili bir rol ortaya çıkıyor. Burada sevindirici olan İslam ülkelerinin bu konuya üst düzeyde ilgi gösteriyor olmasıdır. Türkiye’nin de öncü olmasının da tarihi bir önemi var."

 

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23