• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zeytinburnu Yalı Mahallesi’nde büyük dönüşüm

Yeniakit Publisher
2015-08-26 11:47:00 -
Zeytinburnu Yalı Mahallesi’nde büyük dönüşüm

Zeytinburnu’ndaki markalı konut projelerine 2015’in son çeyreğinde bir yenisi daha eklenecek.

İstanbul’un ilk kentsel dönüşüm alanlarından birisi olan Zeytinburnu artık markalı konut ve ticari alan projeleriyle anılmaya başladı. Son 3 yıldır 16’ya 9 projesinin Tarihi Yarımada’nın siluetini bozduğu gerekçesiyle başlayan tartışmalarla öne çıkan bölgeye her yıl yeni inşaat firmaları giriyor.

 

Tahincioğlu’nun Denizatı projesini müjdelemesinin ardından şimdi de Kazlıçeşme’de geçtiğimiz aylarda 4.2 milyarlık teklifle Emlak Konut GYO’dan arazi alan Özak, Ziylan, Delta, Yenigün konsorsiyumu kolları sıvadı ve teknik hazırlıklara başladı. Ortaklar arasında yer alan Yenigün İnşaat ise rotasını İstanbul’a çevirdi.

 

Gayrimenkul sektöründeki hareketlilik taahhüt firmaları da yakından ilgilendiriyor. Özellikle kentsel dönüşümle artan inşaat faaliyetlerinde artık bölgesel değil uluslararası firmalar rol oynamaya başladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Ankara menşeili Yenigün İnşaat da sektörün önde gelen oyuncularından birisi olarak arazi geliştirme kadar dönüşüm projelerinde de rol oynamaya başladı. Yenigün İnşaat, Afganistan, Özbekistan, Kuveyt, Kuzey Irak, Libya gibi ülkeler ile Türkiye‘de 1973 yılından bu yana hastane, baraj, AVM gibi projelere imza atan büyük bir taahhüt firması.

 

Emlak Konut GYO’nun Kazlıçeşme arazisine katıldığı konsorsiyumla 4,2 milyar dolarlık teklif veren şirketin yeni dönem hedefleri ise şöyle:

 

*Yenigün, Emlak Konut GYO’nun Kazlıçeşme arazisine, Özak, Ziylan, Delta, Yenigün konsorsiyumunun verdiği 4.2 milyar liralık teklif verdi.

 

*Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün’ün Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı olması ile birlikte şirketin başına oğlu Fikret Yenigün geçti.

 

*Yenigün, The House Grubu ile birlikte Bomonti’de ilk üç katı 51 odalı The House Otel‘den oluşan ve üst katlarında 140 rezidans ve spor merkezinin yer alacağı The House Residence Bomonti projesini yürütüyor.

 

Proje geliştirme ve pazarlama çalışmalarını FYP Proje Geliştirme’nin üstlendiği Bomonti projesinin m2’si 4 bin 500 dolardan satılıyor. Projenin Mayıs 2016’da teslim edilmesi planlanıyor.

 

* Babasından bayrağı üç yıl önce devralan Fikret Yenigün. İstanbul’daki ilk projeleri The House Residence Bomonti ile ilgileniyor.

 

*Şirketin yurtiçi ve yurtdışında taahhüt işlerinde devam eden 1.2 milyar dolarlık altı projesi var.

 

*Rusya‘da bu yıl tamamlayacağı 200 milyon dolarlık AVM projesi ve Suudi Arabistan‘da devam eden 300 milyon dolarlık hastane işi öne çıkıyor.

 

*ABD, Suudi Arabistan, Polonya ve Rusya’da temsilcilikleri bulunan Yenigün İnşaat,

 

*Kazlıçeşme‘de inşa edilecek Büyük Yalı projesinin çalışmaları ise 2015 yılının üçüncü çeyreğinde netleşecek.

 

*Projenin bittiği zaman arsa maliyetiyle birlikte 10 milyarlık bir değere ulaşması bekleniyor.

 

Bu arada Osmanlı döneminden kalma Yenikapı Yalı Mahallesi‘ndeki tarihi binalar, Yenileme Alanı Projesi kapsamında aslına uygun restore edilecek.

 

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Yedikule-Yenikapı 3. Etap Yalı Mahallesi Yenileme Alanı Projesi konusunda geçtiğimiz aylarda şu açıklamaları yapmıştı:

 

*Yenikapı Marmaray İstasyonu ile sahildeki dolgunun hemen yanındaki Kennedy Caddesi arasındaki bölge Yalı Mahallesi‘dir. Dönüşümü gerçekleştirilecek 58 bin metrekarelik alanda 105’i tescilli tarihi eser olmak üzere 309 yapı bulunuyor.

 

*Avan projelerini de yaptık. Daha sonra Anıtlar Kurulu’na gittik. Proje oradan onaylandı.

 

*Yalı Mahallesi’nde Kennedy Caddesi‘ne cephesi olan parsellere otel izni verdik. Oteller 3 katlı olacak. 3 kattan fazla olması mümkün değil. Arka taraflarda da yine maksimum 3 katlı binalar olacak. Konut ve ofis olacak. Ön taraflar yeşil alan olacak. Namık Kemal Caddesi ile Kennedy Caddesi’nin bitişiğindeki kesişme noktasındaki lojistik depolar ve büyük ambarlar kaldırılacak. Oraya da ofis bloğu olacak. Yenikapı’da Marmaray’ı kullanacaklar ile bölgede yaşayanların ihtiyacını karşılayacak otopark koyduk.

 

Mehmet Canıtatlı – emlakrehberi / 26 Ağustos 2015

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23