• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zenginleşmenin anahtarı MIPIM İstanbul için kilit çözülüyor

Yeniakit Publisher
2017-11-11 12:13:24 - 2017-11-11 12:13:23
Zenginleşmenin anahtarı MIPIM İstanbul için kilit çözülüyor

İstanbul’un markalaşmasında İTO gibi büyük STK’ların rolüne de değinen Avi Alkaş, ‘Türkiye’nin kazanması için hep birlikte çalışmalıyız’ mesajı verdi.

Dünyanın en popüler gayrimenkul fuarı MIPIM’i Türkiye’ye kazandırmak isteyen Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, ‘Bu alanda birinci ligin oyuncusu olmak istiyorsak, MIPIM gibi önemli bir organizasyonu İstanbul’a getirmeliyiz’ dedi.

Ülkemizdeki gayrimenkul potansiyelinin önemine değinen Alkaş, "bu değeri tüm dünyaya anlatmanın anahtarı elimizde, kapıyı hep birlikte açmak için 5-6 Aralık’ta İstanbul’da büyük bir buluşma hazırlıyoruz. İştahsız görünen ve ‘Bekle gör’ durumundaki yabancı yatırımcıları yeniden ülkemize çekmek için ürkek bakışı kıracağız” mesajı verdi. 

İki gün sürecek olan buluşmayla ilgili gazetemize konuşan Alkaş şu mesajları verdi:

-Türkiye’ye olan ürkek bakışları el birliği ile kırmalıyız. Bunun içinde yatırımcıdan mimara, sektör tedarikçisinden fon şirketlerine kadar toplam 1000 üst düzey ismi İstanbul’da ağırlayacağız.

-‘RE360’ adını verdiğimiz etkinlikte, geçen yıl niyetlendiğimiz ancak 15 Temmuz hain darbe girişimi yüzünden bu eylülde gerçekleştiremediğimiz uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM’in ruhunu canlandırmak istiyoruz, yabancı yatırımcılara Türkiye’nin potansiyelini anlatmak istiyoruz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

-Türkiye’nin şu anda bir algı sorunu var. Yabancı bekle-gör durumunda, iştahsız. Bu algıyı kırmak için daha çok etkinliğe ihtiyaç var. Türkiye’ye karşı ürkek bakışları kırmalıyız. Önce MIPIM’i İstanbul’da yapmayı, sonra perakende fuarı Mapic’i de Antalya’ya getirmeyi hedefliyoruz.
-Urban Land Institute (ULI) tarafından yapılan yatırım yapılabilir ülkeler sıralamasında İstanbul’un 2012’de birinci sıradayken bu yıl 27’inci sıraya geldi. Moralleri bozmamak gerek çünkü Londra da 28’inci sırada. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Milano’da 18 uluslararası yatırımcı ile görüştüm. 17’si Türkiye’den vazgeçmediğini söyledi. Bu önemli bir gerçektir.

-'RE360’ ile oluşturulacak Ortak Yarar Platformu’nun oluşturacağı ortak akıl ile ve buradan doğacak sinerjiyle Türk gayrimenkul sektörünün hem ulusal hem de uluslararası arenadaki katma değerinin daha da artacağına inanıyoruz.

-Sorunları halının altına süpürmek değil konuşmak gerek. Biz de bunu yapacağız.
Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer de, ‘RE360’ın temellerinin, sektörde herkesi ve her şeyi kapsayacak bir buluşmanın beklentisi ile atıldığını belirterek, büyük bir ilgi ve heyecan dalgası oluşturan organizasyonun sektöre yön verici bir rehber olacağını vurguladı.

Kimler destek veriyor?
Gayrimenkulün En Büyük Buluşması – RE360”a destek verenler arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Emlak Konut ve TOKİ’nin yanı sıra Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi, AYD, ÇEDBİK, GYODER, GISP, İSTANBULSMD, İMİB, İNDER, KONUTDER, TDUB, TürkSMD, TYD, ULI, YASAD gibi kuruluşlar yer alıyor.

Neler konuşulacak?
‘RE360’ta gayrimenkulde yeni finansman araçları gibi güncel ve can alıcı konular, güçlü bir marka oluşturmak içiniçin ufuk açacak pazarlama stratejileri, dünyadaki hızlı değişimi anlamak ve bunu Türkiye’ye uyarlamak, şehirlemizdeki yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmek, teknolojinin sektöre etkisi ve oluşan değişimleri anlamak ve uygulamak, tüketicinin aslında ne istediğini tam anlamıyla çözümlemek gibi önemli konu başlıkları ele alınacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23