• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zaman'dan büyük itiraf

Yeniakit Publisher
2015-04-17 18:10:00 - 2015-04-17 18:28:55
Zaman'dan büyük itiraf

Pensilvanya bülteni Zaman gazetesinin İnternet sitesinde gazetecilerin dinlemesiyle ilgili açılan soruşturma hakkında "Kara propaganda sitelerini şikayet etmek ne zaman suç oldu?" ifadeleri kullanıldı.

17 Aralık öncesi birçok gazetecinin, Ekrem Dumanlı ile Emre Uslu'nun isteğiyle dinlendiği ortaya çıktı. 17-25 Aralık kumpasının önemli aktörlerinden biri olan dönemin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç gazetecilere kumpas soruşturmasında da baş rolde.

Paralel yapıya yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlıların sorgusu, 17 Aralık öncesi birçok gazetecinin, Ekrem Dumanlı ile Emre Uslu'nun isteğiyle dinlendiğini ortaya koydu.

Kumpasın Paralel Yapı'nın yayın organı Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, paralel tetikçi Taraf yazarı Emre Uslu, Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in 5 Temmuz 2013'teki ilginç suç duyurusunda bulunmalarıyla kurgulanmaya başlandığı öğrenildi.

Söz konusu gazeteciler, bazı internet sitelerinin ve yazarlarının aleyhlerinde yayın yaptığını belirttiler ve haklarında işlem yapılmasını istediler.

Savcı, basın suçundan işlem yapmak dururken jet hızıyla "örgüt suçlaması"yla soruşturma başlattı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Emniyette müşteki sıfatıyla ifade veren Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş işi o kadar abarttı ki sonunun Hrant Dink gibi olmasından korktuğunu hatta ailesine vasiyetini bile bıraktığını iddia etti. Soruşturma kapsamında hakkında suç duyurusunda bulunulan isimlerle ilgili savcı, mahkemeden telefon dinleme ve teknik takip talebinde bulundu.

Ancak Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Uyanık talebi reddetti. Savcı, bu kez başka bir Sulh Ceza'ya talepte bulundu. Mahkeme bu kez 4 gazetecinin telefonlarının dinlenmesi ve maillerinin 3 ay süreyle takip edilmesi kararı aldı. Gazetecilerin telefonları, örgüt kurdukları gerekçesiyle dinlendi, mailleri takibe alındı.

ZAMAN'DAN BÜYÜK İTİRAF

Emniyette Paralel Yapı operasyonu ile aylarca teknik fiziki takibe maruz kalıp maillerinin izlendiğini öğrenen gazeteciler şok oldu... Gazetecilerin şikayeti üzerine aralarında 17-25 aralık kumpasının baş aktörlerinden biri olan dönemin organize suçlarla mücadele şube müdürü Nazmi Ardıç'ın da bulunduğu polis müdürleri hakkında soruşturma başlatıldı. Bu korkunç olaylar yumağının ardından bugün Zaman gazetesinin internet sitesinde görenlerin gözlerine inanamadığı bir itiraf haber yayınlandı. Cemaatin gazetesi Zaman'ın internet sitesi kendini savunmak için yayınladığı habere suçunu itiraf edercesine "Kara propaganda sitelerini şikayet etmek ne zaman suç oldu?" başlığını attı. 17 Aralık sürecinden önce sinsice hazırladıkları planların açığa çıkmasıyla paralel medyanın dışındaki gazetecilere düşmanlığını da gizlemeyi bırakan paralel örgütün haberinin görselinde Sabah, Star ve Yeni Şafak gibi ulusal gazetelerin logosunu kullanması da dikkat çekti. Zaman soruşturmayla hiçbir alakası olmayan bu basın kuruluşlarının logolarını kullanarak bir kez daha kara propaganda çalışması yaptı.

a haber

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23