• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zaman’da yurt paniği

Yeniakit Publisher
2014-09-14 08:34:00 - 2014-09-13 23:33:23
Zaman’da yurt paniği

Paralel örgütün yayın organı Zaman’ın devlet yurtlarını karalamaya yönelik, iftira dolu haberi bölge milletvekillerince yalanlandı. Akit’e konuşan AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, “Tamamen bir çırpınış içinde olduklarını, okul ve yurtlarında öğrenci kaybederek büyük zorluklar yaşadıklarını, bunları kendi taraftarlarına, kendilerini tatmin etme düşüncesiyle, öğrencileri, velileri de kandırarak yurtlarına alma noktasında yalan haber uydurduklarını bizzat Burdur’da görmüş olduk” dedi.

 

H

alkın seçtiği AK Parti hükümetine karşı 17-25 Aralık tarihlerinde darbe girişiminde bulunan Paralel Yapı’nın yayın organı Zaman’ın iftira dolu haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Zaman gazetesinin dün manşetten verdiği “TOKİ’nin yaptığı yurtlarda dayanıksız beton şoku” haberinin yalan olduğu ortaya çıktı. Haberde ‘Sayıştay’ın 2012 yılı denetim raporunda pes dedirten eksiklere yer verildi’ iddiasında bulunan Zaman’a Konya, Burdur ve Bursa milletvekillerinden yalanlama geldi.

BURDUR’DA TOKİ’NİN 

YAPTIĞI YURT YOK!
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Burdur’daki 500 kişilik öğrenci yurdu inşaatında ‘C25 olarak dökülen beton dayanım değerlerinin düşük çıktığı’ iddiasıyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, “Yüksek Öğrenimde TOKİ’nin yaptığı Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Kampüsü’nde 536 kişilik Yüksek Öğrenim Yurdunun haricinde bir yer yok. Bu yurdumuz daha yeni hizmete açılacak. Doğalgaz ana bağlantıları yapıldı. Eksik kısımları bittikten sonra Ekim ayının sonuna doğru 536 kişilik yurdu hizmete açmış olacağız. Yeni yapılan, eşyası bile yeni döşenecek bir yurt ile ilgili olarak böyle yalan bir karalama kampanyasıyla bir iftirada bulunduklarını görüyoruz. İddia edildiği gibi Burdur ilimizdeki yurtlar hakkında Sayıştay’ın böyle bir denetimi yok” dedi.

YALAN HABERLER MAKSATLI

Yalan ve iftirada sınır tanımayan Paralel medyanın haberlerini saçma ve yalan olarak niteleyen AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, “Ne adresi belli, ne nerede olduğu belli. “Burdur’da 500 kişilik yurt” diyerek yalan haberin altına sığınmış oldular. Ne yapmak istedikleri bariz bir şekilde ortada. Yalan haberin amacı son günlerdeki öğrenci velilerini kandırma yöntemiyle kendi yurtlarında kalmalarını sağlamaktır. Bunun başka bir izah tarzı yok” açıklamasında bulundu. 

BU SADECE İFTİRALARDAN BİRİ

17-25 Aralık kirli darbe operasyonu sonrasında Paralel medyanın yayınlarını adil bulmadığını ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul da “Haberlerini yanlı buluyorum. Malum yapının bugüne kadar yapmış olduğu iftiralardan birisidir” dedi. 

“ÇOK ASILSIZ BİR HABER”

 Bu işlerin mevzuata göre yapıldığını ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise, “Türkiye’de yapı denetim firmalarının çalışma profillerinin nasıl olacağı bellidir. Dolayısıyla bu manada böyle bir haberi ben gerçekçi bulmuyorum. Çünkü işin mevzuatı Türkiye’de belli. Yani ister özel olsun, ister kamu olsun, özellikle kamuya ait binaların yapımı aşamasında neyin ne olacağı ortaya konulmuştur. Çok asılsız bir haber olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.

SONLARINI HAZIRLIYORLAR

Malum medyanın yalan ve iftira içerikli haberlerini takip eden vatandaşın Türkiye’nin battığını düşünüyor olması gerektiğini, ancak Türkiye’nin ne durumda olduğunu bütün istatistik rakamlarının ortaya koyduğunu ifade eden Önder Matlı, “İstedikleri kadar yalan haberlerle  kafa bulandırmaya çalışsınlar, istedikleri kadar haberleri çarpıtsınlar milletimiz neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Bunlar kasıtlı bir şekilde aslında kendi sonlarını her gün bu haberlerle hazırlıyorlar. Bu haberlere milletimiz de hiçbir şekilde itibar etmiyor” şeklinde konuştu. 

PARALEL YAPININ 300 KİŞİLİK 

YURDUNA 6 KİŞİ BAŞVURMUŞ

Zaman’ın “TOKİ’nin yaptığı yurtlarda dayanıksız beton şoku” haberine yönelik “Zaman gazetesi halt etmiş” ifadesinde bulunan AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, “TOKİ’nin yaptığı devletin yurtlarını  kötüleyebilmek için her işlemi yapıyorlar. Örnek veriyorum; Konya Hadim’de daha evvel 300 kişilik yurtlarına 6 kişilik müracaat var. Şimdi böyle olunca ne yapacaklar, kamunun yurtlarını kötüleyecekler. İşte betonu kötü diyecekler, falanı şu diyecekler. Devletin yurtlarını karalayarak kendi yurtlarına öğrenci çekmek istiyorlar” dedi. 

 

Tetikçi Taraf’tan İHL düşmanlığı 

 

SİNAN KAYA / ANKARA 

S

on dönemde paralelcilerin tetikçiliğine soyunan Taraf’ın İmam hatip nefreti bitmek bilmiyor. Taraf, “Öğrencileri zorla İmam hatipli yapıyorlar” şeklindeki yalan yanlış haberlerden sonra şimdi de “İmam hatip liselerinde 57 bin 190 kontenjan boş kadı” diye yaygara çıkarmaya başladı. Taraf’ın bu tutumunu sert bir dille eleştiren İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Eğitim Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Torun, “İmam hatip okullarında bu zihniyete aykırı kişiler yetiştiği için, bu ve benzeri zihniyetler her zaman imam hatipleri karalıyor” ifadelerini kullandı. 

“KASITLI OLARAK YAPIYORLAR”

Ekrem Torun, Taraf gazetesinin İmam hatip okullarını karalayan hiçbir haberinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Muhatap bile almak istemediğim Taraf Gazetesi bu tür karalama haberlerini tamamen kasıtlı olarak yapıyor. İmam hatip okulları hakkında yazdıkları haber bilgileri nerden alıyorlarsa hiçbir şekilde doğruluğu ve gerçekliği yansıtmamaktadır. Bunların tek amacı İmam Hatipleri karalamaktır. Çünkü İmam hatip okullarında bu zihniyetin istediği tipte insan yetişmediği için Taraf ve benzeri gerici zihniyetler sürekli olarak İmam Hatipleri karalamaya çalışıyorlar” dedi. 

“MADEM AÇIK VAR, NEDEN DERSLİK 

SIKINTISI YAŞANIYOR”

Türkiye’nin birçok yerinde İmam Hatip okulları için derslik sıkıntısı yaşadıklarını belirten Torun, “Şu anda İstanbul Beyoğlu’nda iki tane İmam Hatip ortaokulu var. Bu iki okulun kontenjanı yaklaşık 500 kişi ama, başvuran öğrenci sayısı bin kişiden fazladır. Türkiye genelinde bu ve buna benzer daha birçok durum söz konusudur. Hatta birçok yerde İmam Hatip okulu evine uzak diye çocuğunu bu durumdan dolayı gönderemeyen binlerce aile var. Ve bu aileler istemeye istemeye çocuğunu ortaokulun düz bölümlerine kaydetmek zorunda kalıyorlar. Hatta Türkiye’nin çoğu yerindeki bazı okullar, 4 yıl içinde alması gereken İmam Hatipli öğrenci sayısını iki yıl içinde aldığı için, şimdiden 4 yıl içinde ulaşacağı kontenjanını doldurmuş vaziyettedir. Ayrıca, Türkiye genelinde çoğu merkezde bina yetersizliğinden dolayı İmam Hatip okullarının yarısından fazlası iki öğün eğitim vermek zorunda kalıyor. Madem İmam Hatip okullarında 57 bin kontenjan boş kalmışsa, İmam Hatiplerin çoğunda neden hâlâ derslik sıkıntısı çekiyoruz? diye bir soruyu da sormak lazım Taraf’a” diye konuştu.

MEB DE TARAF’I YALANLADI 

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aldığımız bilgilere göre sınava giren tüm öğrenciler arasında 359 bin kişi İmam Hatip liselerini tercih etti. 359 bin kişiden sadece 159 bin kişinin İmam Hatiplere yerleştiğini kaydeden yetkililer, geriye kalan 200 bin öğrencinin ise İmam hatipleri tercih etmesine rağmen kontenjan eksikliğinden dolayı, İmam Hatip liselerine kayıt yapamadığını ifade ettiler. Böylece Taraf’ın “57 bin 190 İmam Hatip kontenjanı boş kaldı” yaygarasının ne kadar doğru olduğu da ortaya çıktı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23