• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunanistan'da bir tek Türkler kaldı

Yeniakit Publisher
2015-07-08 09:25:00 -
Yunanistan'da bir tek Türkler kaldı

Ekonomik anlamda zor günler geçiren Yunanistan'a tatil için plan yapanlar tek tek rezervasyonlarını iptal ederken ülkede yalnızca Türkler kaldı.

Muğla ilinin Datça kıyılarının karşısındaki meşhur Simi (Sömbeki) Adası'na sadece Türk turistlerin geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Lefteris Papakalodukas, “Türkler tatil için Yunan adalarını tercih ediyor. Bizi seviyorlar. Ülkemde yaşananlardan korkmayıp da gelip tatil yapan tek millet Türkler” dedi.

BAYRAMA HAZIRLANIYOR

Bayramda Simi'ye gelecek Türk turistler için şimdiden hazırlık yaptıklarını da belirten Papakalodukas, şöyle konuştu: “Türk turistler için ATM'lerde para çekmede herhangi bir sınırlama yok. Ayrıca adadaki restoran ve oteller de kredi kartı kabul ediyorlar. Yunanistan'ın Türk vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırması halinde Yunan adalarına her yıl 10 milyon Türk turist geleceğine inanıyorum.” Simi adasının neredeyse sembolü haline gelen Manos Restoran'ı sabihi Manos Magkos, “Eğer Türk turistler olmasaydı ölecektik” dedi. Yunanistan'ın AB'dan çıkması ve Türkiye ile yapılacak ticari işbirliği sayesinde bütün sorunların çözüleceğine inandığını belirten Magkos, “O zaman Merkel'in bizi kurtarmasına gerek kalmaz” diye konuştu.  Magkos, son günlerde restoranına gelen Türk turist sayısındaki yüzde 20 düşüşü Ramazan'a bağlıyor.    

HER GÜN 50 BİN İPTAL

Yunanistan'da referandum ilan edildiği 25 Haziran Cuma gününden bu yana her gün 50 bin yabancı turist rezervasyonlarını iptal ediyor. Uçaklarda normal günde yüzde 1.05 olan rezervasyon iptali 27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yüzde 7.2'ye çıkarken, 30 Haziran'da yüzde 22 ile rekor kırdı. Gemiler için rezervasyon iptali ise yüzde 60'a ulaştı. Yunanistan'ın en turistik adalarından birisi olan Korfu'nun Otelciler Derneği Başkanı Panayotis Bramos, Yunan medyasına, “Tam bir kaos yaşanıyor. Rezervasyonlar donduruldu. Yunan turist günde 60 Euro ile nasıl tatil yapsın? Bankaların kapalı ve elimizdeki nakitin çok sınırlı olması nedeniyle gerekli satın alımları yapamıyoruz ve yabancı turiste gerekli hizmeti sunamıyoruz.     Bu gidişle 25 milyon turist hedefine ulaşmak yerine dibe vuracağız” dedi.  
Gelin ve damat ATM kuyruğunda

GİRİT adasındaki bir kilisede düzenlenen törenle evlenen Kostas ile Eleni, ayin biter bitmez davetlilerinin tebriklerini kabul ettikten sonra 120 Euro çekebilmek için doğru ATM'ye koştular. Eleni'nin gelinliği Kosats'ın damatlık kıyafeti ile ATM önündeki kuyrukta beklemeleri sosyal medyaya konu oldu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23