• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunanistan kararını verdi!

Yeniakit Publisher
2015-07-06 01:59:00 -
Yunanistan kararını verdi!

Yunanistan referandumunda sandıkların yüzde 94'ten fazlası açıldı. Hayır oranı yüzde 61.32 çıkarken, 'evet' yüzde 38.68'de kaldı. Çipras, "Demokrasiye şantaj yapılamayacağını gösterdik" dedi. Yunanistan muhalefeti, Çipras'tan 'söz verdiği üzere 48 saat içinde kreditörlerle anlaşmasını' istedi. Euro Bölgesi liderleri salı günü olağanüstü toplanacak.

Yunan İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı sonuçlara göre halkın kararı, yüzde 61,35 hayır, yüzde 38,65 evet olarak yansıdı.

Yunanistan, geleceği için çok kritik bir referandumu geride bırakırken, kullanılan oyların yüzde 90'ı sayıldı. Sonuç, referandum öncesi her iki görüşte olanların birbirine yakın oranda oy alacakları tezini doğru çıkarmazken, kullanılan oyun yüzde 5,8'i de geçersiz sayıldı.

Referanduma göre Yunanlar, kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları hükümetin kabul etmemesi yönünde karar vermiş oldu.

"SAYGIYLA KARŞILIYORUZ"

Avrupa Birliği Komisyonu, Yunanistan'da halkın referandumda kreditörlerin şartlarını reddetmesini saygıyla karşıladığını duyurdu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, "Yunanistan'daki referandumun sonucunu not ediyoruz ve saygıyla karşılıyoruz" denildi.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in Avro Bölgesi liderleri ve diğer AB kurumlarının başkanlarıyla istişarelerde bulunduğu ve bugün Avro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Monti ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile telekonferans toplantısı yapacağı belirtildi.

MERKEL VE HOLANDE BİR ARAYA GELİYOR

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, referandum sonucunun netleşmesinin ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefon görüşmesi yaptı.

Referandumdan hayır oyu çıkacağının netleşmesi üzerine Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan gündemiyle yarın akşam bir araya gelecek.

"5 YIL DAHA KEMER SIKMAYA HAYIR"

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, halkın bugünkü referandumda 5 yıl daha kemer sıkmaya 'hayır' dediğini söyledi.

Kreditörlerin bankaları kapatarak kendilerin aşağıladığını ve kendilerini nedamet getirmeye zorladığını ifade eden Varufakis, Yunan halkının artık kemer sıkma önlemlerine 'hayır' dediğini belirtti.

Yunan bakan bundan sonra ortakları tek tek işbirliğine davet edeceklerini ve pozitif tavır sergilemeye çalışacaklarını dile getirdi.

HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Yunanistan'da bugün yapılan referandumda halk, kreditörlerin sunduğu önlem paketine net bir şekilde 'hayır' dedi.

Sonuçların netleşmesinin ardından parlamento binasının bulunduğu Sintagma meydanına çıkan binlerce kişi 'Hayır, Hayır' diye bağırarak zaferi kutluyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23