• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

YSK'dan AK Parti'ye 'Dombra' yasağı

Yeniakit Publisher
2015-05-25 21:45:00 - 2015-05-26 03:14:02
YSK'dan AK Parti'ye 'Dombra' yasağı

YSK, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına yeniden uyarlanan "Dombra" şarkısının AK Parti tarafından kullanılmasını yasakladı.

AK Parti YSK Temsilcisi Şeref Malkoç, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Uğur Işılak tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına yeniden uyarlanan "Dombra" şarkısının AK Parti tarafından propaganda şarkısı olarak kullanılmasını yasakladığını açıkladı.

Malkoç, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın programlarında çalınan 'Dombra' müziğini AK Parti seçim otobüslerinde çalıyordu. Arkadaşlarımız Uşak'ta bu müziği seçim arabalarda çalmış, MHP'nin itirazı üzerine bu konu seçim kurulunda gündeme gelmişti. YSK bugün konuyu görüştü. Cumhurbaşkanının devletin birliğini ve beraberliğini temsil ettiği için ona ait olan bir müziğin herhangi bir siyasi parti, AK Parti tarafından kullanılamayacağına karar verdi" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ADANA MİTİNGİ

YSK'nın değerlendirme aşamasında olduğu bir başka konuyu da paylaşan Malkoç, "29 Mayıs'ta Adana'da Cumhurbaşkanımızın programı var. Cumhurbaşkanımızın programıyla ilgili olarak Adana Seyhan 1. İlçe Seçim Kurulu, İstasyon Meydanı'nı Cumhurbaşkanımıza tahsis etmedi. İl Seçim Kurulu, ilçe seçim kurulunun bu kararını bozmuştu. Bunun üzerine olay YSK'ya taşındı. YSK hem ilçe seçim kurulunun vermeme kararını hem de ilin verme kararını usül açısından kaldırdı" açıklamasında bulundu.

Malkoç, YSK'nın hem Vatan Partisi'nin hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adana programına ilişkin talepleri değerlendirdiğini bildirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23