• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yolda kalınca girişimci oldu

Yeniakit Publisher
2017-03-28 09:37:00 -
Yolda kalınca girişimci oldu

Motosikletiyle yolda kaldığında birçok sorunla karşılaşan Barış Çağlayan, tıpkı hastaları taşıyan ambulanslar gibi 'motobulans' hizmeti vermeye başladı. 'Motobulans'ın dizaynını görenlerin ambulansla karıştırdığını belirten Çağlayan, "Ben motosikletlerin ambulans şoförüyüm" dedi.

Motosiklet kullanıcılığına 1998 yılında başlayan 39 yaşındaki Barış Çağlayan’ın motosikleti arıza yapıp yolda kaldığı dönemler pek çok mağduriyetle karşılaşması, ona yeni bir iş kapısı açtı. Tıpkı hasta taşıyan ambulanslar gibi dizayn ettiği motobulans aracı ile İstanbul, İzmir ve Bursa’da 7/24 hizmet veren Çağlayan, yolda kalan motosiklet ve sürücülerini güvenli bir şekilde istedikleri yere taşıyor. Dışarıdan bakıldığında ambulansla karıştırılan motobulans, görenleri şaşırtıyor.

Mağduriyetten iş kapısı doğdu

Kendisinin de birçok mağduriyet yaşadığını belirten Çağlayan, “Ben de mağduriyetler yaşadım. Lastiğim patladı, motosikletim bozuldu. Bu mağduriyeti çözmek için çeşitli araçlar aradım ama ‘arkadaşımın aracı, dostumun panelvanı’ derken mağduriyet devam etti. Bu sistemi Amerika’da birçok firma yapıyor. Ben de ‘neden Türkiye’de olmasın?’ diye düşündüm. Başarılı olacağına inanıyordum çünkü ben de birçok kez mağdur olmuştum. 2012 yılının kasım ayında internet üzerinden çalışmaya başladık. Talep üzerine 2013 yılında İstanbul, İzmir ve Bursa’da 7/24 hizmet vermeye başladık” diye konuştu.

“Güvenli şekilde taşıyoruz”

Tek bir telefon üzerinden hizmet verdiklerini belirten Çağlayan, “İnsanlar akıllı telefonlarına ‘motosiklet yol yardım’ ya da ‘motosiklet taşıma’ yazdıklarında bizi görüyorlar. İzmir, İstanbul ve Bursa’da 7/24 müdahalede bulunabiliyoruz. Yolda kalanları motosikletleriyle birlikte güvenli bir şekilde istedikleri yere taşıyoruz. Antalya ile ilgili çalışmamız da bu ay sonu başlayacak. Diğer illerde sadece satın alınan bir motosikleti taşıma hizmeti veriyoruz” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hasta almaya geldi sanıyorlar

Motobulans aracını yolda görenlerin çok şaşırdığını ifade eden Çağlayan, karşılaştığı tepkileri ise şöyle anlattı: 

“İnsanlar bizi görünce ‘bu ne?’ diye soruyorlar. Bir müşterimizi eve bıraktığımızda apartman sakinleri ambulans geldi diye bakıyorlar. İçeriden motosiklet çıktığında ya da olay yerine motosikleti almaya gittiğimizde farklı tepkiler alabiliyoruz. Örneğin İstanbul’da bir kaza olmuştu. Ben de bölgeye çok yakındım. Kaza yapan kişinin amcası beni aradı. Ben de çok yakın olduğum için ambulanstan önce gittim. Gittiğimde iki ekip otomobili, kazaya karışan taksi, bir motosiklet vardı. Kazaya karışan kişinin kız arkadaşı ise yerde yatıyordu. Ben yanaştığımda polis ekipleri ambulans zannetti. Ben arka kapıları açtım, rampaları indirdim. Bu sefer ‘bu nasıl ambulans?’ demeye başladılar. O sırada yerde yatan kadın da beni görünce incittiği ayağını göstermeye başladı. Oysa ki ben oraya sadece motosiklet için gelmiştim.”

"Arabayla yolda kalma ile motosikletle yolda kalma arasında fark var"

Motobulans hizmetinden yararlanan Özlem Sülüden isimli motosiklet kullanıcı ise şöyle konuştu: 

“Arabayla yolda kalma ile motosikletle yolda kalma arasında çok büyük fark var. Çünkü arabanın içinde oturup yardım bekleyebilirsiniz ama motosiklette öyle değil. Her şeye maruz kalabilirsiniz. Bu hizmet bizim güvence kalitemizi de artırıyor. Böyle bir hizmet olmasa, motorunuzun ne şekilde gittiğini bilmeyeceksiniz ama burada içeriye güvenli bir şekilde yerleştirilip güvenle götürüyorlar.” (İHA)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23