• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

YÖK'ün 'uzaktan eğitim' kararı tepkiye yol açtı

Yeniakit Publisher
2017-05-01 19:09:00 -
YÖK'ün 'uzaktan eğitim' kararı tepkiye yol açtı

Yüksek Öğretim Kurumu'nun uzaktan eğitim programı ile mezun olanların diplomalarında "Uzaktan Öğretim" ifadesi yer alması yönündeki kararı tepkilere neden oldu.

Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK)'ün uzaktan eğitim programı ile mezun olanların diplomarıyla ilgili aldığı karar tepkilere neden oldu.

30.03.2017 tarihli Yükseköğretim Kurul toplantısında alınan "Uzaktan eğitim programlarında düzenlenecek diplomalarda uzaktan eğitim ibaresinin yer almaması" kararı iptal edilmişti. Yeni düzenlemeye göre, Yüksek Öğretim Kurumu uzaktan eğitim programı ile mezun olanların diplomalarında "Uzaktan Öğretim" ifadesinin yer alması gerektiği yönünde karar verdi.

Uzaktan eğitim öğrencileri, Yüksek Öğretim Kurulu’nun almış olduğu bu karar neticesinde, müktesep hakları ihlal edildiğini savunarak karara tepki gösterdi.

Uzaktan eğitim öğrencileri, konuyla ilgili bir itiraz dilekçesi hazırlayarak şu ifadeleri kullandı:

  • "28 Şubat darbe döneminde başörtüsü yasağı ve katsayı engeli gibi dayatmalar sebebiyle okuyamamış, bu dayatmalar sebebiyle farklı işlere yönelmek durumunda kalmış, on binlerce kişi şimdi zamanından, bütçesinden fedakarlık göstererek vaktinde alamadıkları eğitimi uzaktan eğitim ile alarak vatanına faydalı bir birey olmak istemektedir.
  • Uzaktan Eğitimin hitap ettiği kitle genel itibariyle örgün eğitime zamanı olmayan, ulaşım sorunu bulunan, hali hazırda tam zamanlı olarak bir işte çalışan ya da lisansüstü eğitimine devam ederken 2 yıllık ön lisans programını bitirerek eğitimini 4 yılık lisans programına tamamlamak isteyen ve bu eğitimlerine harç ödeyen bireylerdir.
  • Uzaktan Eğitim öğrencileri, okullarına kayıt yaptırırken diplomalarında “Uzaktan Eğitim” ibaresinin yer alacağına dair bir karar bulunmaz iken yeni alınan bu kararla diplomalara bu ibare eklenmek istenmektedir. Birçok öğrenci bu okullara DGS puanları örgün eğitime yettiği halde yukarıda sözü edilen kişiye özel zaruri sebeplerinden dolayı gitmeyerek, uzaktan eğitimi tercih etmişlerdir.
  • Okula başlangıç esnasında böyle bir karar bulunmadığı için öğrencilere yarı yolda mağduriyet yaşatması sebebiyle yukarıda açıklanan nedenler ve re’sen mahkemece tespit edilecek sair iptal nedenleri ile 30.03.2017 tarihli 75850160-104.01.01.04-2430 sayılı Uzaktan Öğretim Programları Diplomaları konulu Yüksek Öğretim Kurulu’nun almış olduğu bu kararın iptaline ve yürütülmenin durdurulmasına karar verilmesini saygılarımla arz ederim"

ÖNE ÇIKAN VİDEO
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23