• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

YÖK'ten 1128 akademisyene ultimatom

Yeniakit Publisher
2016-01-13 16:47:00 -
YÖK'ten 1128 akademisyene ultimatom

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, bir grup sözde akademisyenin teröre destek veren bildirisi için açıklama yayınlandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, dün bir grup akademisyenin teröre destek veren bildirisinin, akademik özgürlük ile bağdaştırılamayacağı vurgulanarak, "Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız" açıklaması yapıldı.

TERÖRLE MÜCADELEYE ZARAR VEREN BİR AÇIKLAMA

YÖK yetkililerinden alınan bilgiye göre, Yükseköğretim Kurulu bir grup sözde akademisyenin yaptıkları bildiriyi görüşmek üzere acilen toplandı. Toplantının ardından şu açıklama yapıldı:

"Bir grup akademisyen tarafından yayımlanan devletimizin, Güneydoğu'da sürmekte olan teröre karşı mücadelesini 'katliam ve kıyım' olarak niteleyen bildiri, tüm akademi camiasını zan altında bırakmaktadır. 

"TERÖRE DESTEKÇİLİK AFFEDİLEMEZ"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Teröre destek veren kişinin mesleği ve statüsü hiçbir demokratik ülkede kişiye imtiyaz sağlamaz, teröre destekçiliği hiçbir şekilde hafife alınamaz. Teröre destek veren bu bildiri, akademik özgürlük ile bağdaştırılamaz. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir. Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23