• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yine CHP, yine pis kokular

Yeniakit Publisher
2017-12-14 03:55:40 - 2017-12-14 03:55:40
Yine CHP, yine pis kokular

Battal İlgezdi’nin yolsuzluk soruşturması sebebi ile görevden uzaklaştırılmasının ardından yeni bir skandal gelişme CHP’li Edirne Belediyesi’nden geldi.

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yolsuzluk soruşturması sebebi ile görevden uzaklaştırılmasının ardından yeni bir skandal gelişme CHP’li Edirne Belediyesi’nden geldi. Akit’in ulaştığı bilgilere göre Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf tesislerinin 29 yıl süreyle kiraya verildiği ihalede, Edirne Belediyesi birçok usulsüzlüğe imza attı.

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması nedeni ile görevden uzaklaştırılmasının ardından yeni bir skandal gelişme CHP’li Edirne Belediyesi’nden geldi. Akit’in ulaştığı bilgilere göre belediyeye bağlı Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf tesislerinin 29 yıl süreyle kiraya verildiği ihalede Edirne Belediyesi birçok usulsüzlüğe imza attı.

9 AY BEKLEYEN İHALE 10 GÜNLÜK TATİLE DENK GELMİŞ!

Yolsuzluklarla gündemden düşmeyen CHP’li belediyelere bir yenisi daha eklendi. Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf tesislerinin 29 yıl süreyle kiraya verildiği ihalede birçok usulsüzlüğe imza atan Edirne Belediyesi’ne bağlı, Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf’ın (EDİKAB), inşaatını önceden tamamlamasına rağmen ihaleyi 10 günlük bayram tatiline denk getirmek için 9 ay boyunca ihaleyi beklettiği iddia edildi. Kurban Bayramı tatilinde kapısı kilitli olan Katı Atık Birliği binasının panosunda ve gizli bir el tarafından tüm baskıları toplanan yerel bir gazetede ilan edilen ihale, 15 resmi iş günü ilan süresi olmasına rağmen bayram tatilinin bitiminden bir gün sonra gerçekleştirildi. Katılımcı firma sayısını artırarak kamu adına uygun fiyat almakla yükümlü olan Edirne Belediyesi’nin düzenlediği ihaleden, ihaleye katılan ve aralarında akrabalık ilişkisi bulunduğu iddia edilen 3 firma haricinde başka kimsenin haberi olmamış.

10 GÜNLÜK İTİRAZ SÜRESİ BEKLENMEDEN TESLİM EDİLMİŞ!

Kurban Bayramı tatilinin sona ermesinden bir gün sonra ihaleyi gerçekleştiren Edirne Belediyesine bağlı EDİKAB, Edirne’nin çöpünü toplayan şirketin sahipleriyle akrabalık ilişkisi olduğu iddia edilen ve İstanbul’da birçok CHP’li belediye ile iş yaptığı belirtilen A.A.Ş.’nin ihaleyi kazandığını duyurdu. 29 yıllığına ihaleyi kazanan firmaya kiraya verilen tesisin yıllık geliri ise dudak uçuklatıyor. Edirne’nin çöpünden üretilen elektriği 10 yıl boyunca 13,3 cent’ten devlete satmayı garanti altına alan firmanın sadece bu tesisten elde edeceği yıllık gelir ise en az 2 milyon dolar. Gerçekleştirilen ihaleye itiraz süresi olan 10 günü dahi beklemeden, ihalenin gerçekleştirildiği tarihten 7 gün sonra ihaleyi kazanan firma ile imza töreni düzenleyen Edirne Belediyesi Başkanı ve EDİKAB Başkanı Recep Gürkan, 9 ay önce tamamlandığı halde işletilmeyen tesisi apar topar ihaleyi kazanan firmaya teslim etti. İhaleyi kazanmasının ardından EPDK’ya başvuru yapan firma ise 1.6 megawatt’lık üretim lisansı talebinde bulundu.

İNCELEME BAŞLATILDI!

Öte yandan gerçekleştirilen ihaleye ilişkin Kamu İhale Kurumuna yapılan itirazların ardından, İçişleri Bakanlığı’na iletilen dosya, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından Edirne Valiliği’ne konunun araştırılması talimatı ile gönderildi.

ÖMER FARUK ŞAHİN / ANKARA 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23