• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yıllarca ağlattılar, şimdi onlar ağlıyor!

Yeniakit Publisher
2014-11-28 18:20:00 - 2014-11-28 19:07:53
Yıllarca ağlattılar, şimdi onlar ağlıyor!

Ege Üniversitesi'nde başörtülü öğrencileri derse almayarak eğitim haklarını engellediği için 2 yıl 1 ay hapis cezası alan Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü, cezaevine girmeden önce ağladı. Bu manzara; 28 Şubat sürecinde başörtülü öğrencilerin yaşadığı mağduriyetleri ve akan gözyaşlarını akıllara getirdi.

YENİAKİT.COM.TR - Bir öğrencinin, hukuka aykırı olarak eğitim ve öğretim hakkını engellediği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezası alan Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi Bölümü Eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü ettiğini buldu.

Başörtüsü nedeniyle ilk kez hapis cezası alan kişi olan Pekünlü, Foça Açık Cezaevi'ne girmeden önce, Perşembe günü saat 10.00'da İzmir Bornova Büyük Park içinde yer alan Evlendirme Dairesi'nde 'Evren ve Evrim' konulu son dersini verip salya sümük ağladı ve öğleden sonra da teslim oldu.

ETME BULMA DÜNYASI..

Rennan Pekünlü isimli İslam düşmanı bir ahlaksızın cezaevine girmesi ve vedalaşırken ağlaması, akıllara yıllardır örtü yasağı sebebiyle mağdur edilen Müslüman kadınları getirdi. Başörtüsü taktıkları için okullarından atılan, polisler tarafından joplanan ve birçok zulme maruz bırakılan ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen inançlarından asla taviz vermeyen onurlu Müslümanlar, Pekünlü'ye verilen cezayı yerinde buldular.

Sosyal medyada konuyu değerlendirenler, "Etme bulma dünyası diye boşuna dememişler", "Başka meslekdaşlarına da ibret olsun... kimse bu yasağa bir daha yeltenmesin", "Keşke pişmanlığından ağlasaydı, kibrinden ağlamasaydı.. En azından insanlıktan bir şeyler kazanırdı.. "Duygular karşılıklıdır. Yaşattığın o duyguyu yaşama sırası sende be hoca...", "Ne olacak biraz da o ağlasın. Gözyaşlarını tatsın, acıyı hissetsin..."
Bugünleri bize gösteren yüce Mevlammıza sükürler olsun" şeklinde yorumlarda bulundular.









www.yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23