• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Yılın Otomobili’ seçilen 3008 Suv ile Suv atağının meyvelerini toplayan Peugeot, otonom sürüş alanında da iddialı

Yeniakit Publisher
2017-03-10 14:52:00 -
‘Yılın Otomobili’ seçilen 3008 Suv ile Suv atağının meyvelerini toplayan Peugeot, otonom sürüş alanında da iddialı

Global pazarlardaki SUV atağına hız kesmeden devam eden Peugeot’nun kompakt SUV modeli Peugeot 3008 SUV ‘2017 Yılın Otomobili’ seçilerek markanın ve marka çalışanlarının yüzünü bir kez daha güldürdü. Peugeot, mükemmel bir zafere imza atan 3008 SUV modelinin ardından Yeni Peugeot 5008 modeliyle global pazarlardaki SUV atağını sürdürüyor. Elektrikli araç çözümleriyle sürdürülebilir mobilite alanında da iddialı olan Peugeot ayrıca otonom sürüş alanında da öncü bir rol üstleniyor. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen Peugeot Instinct konsept markanın otonom sürüş özelliğine sahip araçlara bakış açısını ve iddiasını gözler önüne seriyor.

2017 Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarında Peugeot 3008 SUV modelinin başarısını ve ‘2017 Yılın Otomobili’ödülünü değerlendiren Peugeot’nun Başkanı Jean-Philippe Imparato: “Yaklaşık bir yıl önce tanıttığımız 3008 SUV modelimiz 5 aydan biraz daha uzun bir süre içinde bütün dünyada yaklaşık 125.000 adet satarak büyük bir ticari başarıyla yüzümüzü güldürdü. Büyük bir beğeni toplayan 3008 SUV modelimiz 20’nin üzerinde ödül alarak başarısını perçinlerken Dakar versiyonu olan 3008 DKR ise Dakar Rallisinin en son serisinde ilk üç sırayı alarak tarihi bir başarıya imza attı. 3008 SUV bir ödül daha alarak yüzümüzü bir kez daha güldürdü. ‘2017 Yılın Otomobili’ödülü markanın üretim ekiplerinin ve tüm grubun 5 yıl boyunca gerçekleştirmiş olduğu hassas ve özverili çalışmanın da ödülü aynı zamanda. Herkese teşekkür ederim.” dedi.

Peugeot, bir yıl kadar önce Cenevre'de global pazarlarda satışa sunmak ve uluslararası alanda yaygınlaşmayı hızlandırmak üzere beş yeni SUV modeli lanse edeceğini duyurmuştu. Marka aradan geçen bir yıllık süre içerisinde Peugeot 2008, Peugeot 3008 SUV, Çin pazarına özel Peugeot 3008 ve 4008 olmak üzere dört yeni modeli global pazarlarda satışa sundu.

Satışa sundukları yeni SUV modellerinin markaya uluslararası pazarlarda kazandırmak istedikleri gücü ve markanın yenilenme ve sınıf atlama stratejisini desteklediğini ifade eden Peugeot’nun Başkanı Jean-Philippe Imparato sözlerine: “2016 yılında dünya genelindeki satışlarımız %12,3 oranında arttı. Söz konusu satışların %43’ü Avrupa dışında gerçekleşirken bu 2015 yılı ile kıyaslandığında %5’lik bir artış anlamına geliyor.” ifadeleriyle devam etti. Her bir SUV modelinin başarısını da değerlendiren Jean-Philippe Imparato: “Peugeot 2008, 2016 yılındaki %10’luk artışla markanın en çok büyüyen modeli konumunda. Satışlar, özellikle Avrupa, Brezilya ve Japonya'da muhteşem bir şekilde artmaya devam ediyor. Yeni Peugeot 3008 SUV sadece Fransa’da değil, ki bu beklenen bir şeydi, satışa sunulduğu tüm pazarlarda son derece başarılı bir performans sergiledi. Yeni Peugeot 4008 ve 3008 modelleri de Çin'de yüksek satış adetlerine ulaştı. Yeni Peugeot 3008 ve 4008 modelleri ile marka Çinli müşterilerine C-SUV segmentinde çok özel bir ürün sunuyoruz. Bugün SUV ürün gamımız, Peugeot 5008 ile yeni bir üye daha kazandı.” dedi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Peugeot 5008 modülerliği, işlevselliği ve esnek kullanım özelliği ile rakipsiz bir kullanım sunuyor. Üçüncü koltuk sırasındaki sökülebilen koltukları ve ikinci koltuk sırasındaki üç adet bağımsız koltuğuyla yeni Peugeot 5008 yedi kişilik büyük hacimli bir SUV olarak tamamen yeni bir yaklaşım ortaya koyuyor.

Peugeot uluslararası büyüme stratejisinin merkezinde yer alan benzeri görülmemiş bir SUV atağı gerçekleştiriyor. Söz konusu model atağı Peugeot’nun müşterilerine vermiş olduğu benzersiz bir sürüş deneyimi sunma sözünü de yerine getiriyor: Global pazarlardaki büyüme ve markanın sınıf atlama stratejisi ile birlikte Peugeot aynı zamanda sürdürülebilir mobilite alanında da önemli bir oyuncu konumunda bulunuyor. Peugeot dünyanın geniş kapsamlı sürdürülebilir mobilite ürün gamını sunan tek markası olarak öne çıkıyor. Ürün gamında binek ve ticari elektrikli otomobiller ve minibüslere ek olarak bir düzine veya daha fazla elektrikli bisiklet, elektrikli destekli scooter veya elektromotorlu-scooter da bulunuyor.

Peugeot’nun 2019 yılından itibaren benzinli ve elektrikli hibrit araçların devreye alınmasına yönelik teknolojik çözümlerin çeşitlendirilmesi noktasında son derece kararlı olduğunu tekrar hatırlatan Imparato: “Bu alandaki gelişmelerin bir yansıması olarak sizlere yeni Peugeot Partner Tepee Electric modelimizi sunmaktan memnuniyet duyuyorum. Partner Tepee başarısını iç mekan konforu, modülerlik ve pratiklik üzerine inşa etti.Elektrikli versiyonu ise bütün bu önemli avantajları sıfır emisyon mobilitesinin avantajı ile birleştiriyor. Sürdürülebilir mobilite geliştirme noktasında uluslararası pazarlarda kilit rol üstlenen Peugeot herkese etkin bir mobilite çözümü sunma misyonuyla hem günümüz hem de gelecekteki gelişmelerin merkezinde yer alıyor.” dedi.

2017 Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarında yapmış olduğu değerlendirmede otonom sürüş teknolojilerine de değinen Jean-Philippe Imparato: “Otonom sürüşözelliğine sahip otomobiller, bir sonraki büyük otomotiv devrimi. Her üretici bu teknolojiyi kullanmak istiyor. Ürünlerini diğerlerinden ayırmanın tek yolu bu teknolojiyi bizzat tasarlamak ve uygulamaya koymak. Peugeot Instinct Concept bizim izleyeceğimiz yolu gözler önüne seriyor.” dedi.

Peugeot Instinct Koncept, yolcuların araç içinde geçirdikleri zamanın tamamından faydalanmasını sağlayan ilk otonom sürüşözelliğine sahip otomobil konsepti. Seyahat eden herkes, seyahat süresinin tamamını dilediği gibi kullanabiliyor. Zamanın son derece kıymetli olduğu bir çağda bunun çok önemli bir avantaj olduğunu ifade eden Başkan Imparato: “Kazanılan zaman her bir yolcuya özgürlük ve seçim hakkı tanıyor.” dedi. Başkan bu özgürlükleri: “Sürme veya başkasının sürmesine izin verme özgürlüğü, yumuşak veya sert olmak üzere sürüş stilini belirleme özgürlüğü, kabin içerisinde sunulan üstün konfor ve ergonomi özellikleri sayesinde çalışma veya rahatlama özgürlüğü ve araç içi eğlence sistemlerini seçme özgürlüğü.”şeklinde sıraladı.

Projenin en önemli aşamasının Peugeot i-Cockpit’i öncelikle otomobilin otonom sürüşözelliğine adapte olan, ama her şeyden önce her bireyin alışkanlıklarına ve kişiliklerine de adapte olmayı sağlayan Peugeot duyarlı i-Cockpit’e dönüştürmek olduğunu ifade eden Jean-Philippe Imparato: “Bağlanabilirlik hizmetleri ve nesneleri kendi bedenlerimizin bir uzantısı haline geldi. Artık bunlar olmadan yaşayamıyoruz. Peugeot Instinct Konsept yolculara dış dünyayla ve kendi yakın çevreleri ile görünmez bir ağ kurarak bu bağlantıyı bütünleştiriyor. Dahası teknolojinin ve bağlanabilirlik kavramlarının da ötesinde, Peugeot, otonom sürüşözelliğine sahip araçları her bir bireyin zamanıçok daha verimli kullanabileceği ve zamanda tasarruf edebileceği bir özgürlük alanı olarak görüyor.” dedi ve ekledi: “Peugeot Instinct Konsept, her bir yolcuya kendi evlerinin mobil bir uzantısını andıran ve onlara sunulan zamandan tam olarak faydalanma imkanı tanıyan tanıdık bir alana sahip olması için eşi benzeri görülmemiş bir fırsat sunuyor.”

Peugeot’nun motorsporlarındaki başarısına da değinen Peugeot’nun Başkanı Jean-Philippe Imparato: “Hanımlar ve beyler. Arkasında iki yüzyıllık köklü bir geçmiş olan Peugeot markasının tüm personeli, tutku ve enerjiyle geleceğin motorlu araçlarının yaratılması için çalışıyor. Peugeot Instinct Konsept onların çabalarının mükemmel bir göstergesi. Hepimiz, Peugeot'yu kazanan bir marka yapmak için motiveyiz, hevesliyiz ve kararlıyız. Geçtiğimiz ocak ayında dünyanın en zorlu, en yorucu ve dayanıklılık gerektiren rallisinde ilk üç sırada yer alarak tarihi bir zafere imza atan 3008 DKR modelimizin bu ruha tanıklık ediyor. Dakar Rallisi'ndeki bu son zafer, Peugeot Total Team tarafından yapılan işin kalitesini ve teknik sistemlerimizin etkileyici performansını ortaya koyuyor. Bu, Peugeot Sport takımının inanılmaz bağlılığının meyvesi. Bu sıkıçalışma ve bağlılık karşılığını verdi. En önemli gücümüz olan takım ruhu günü kazandı. Peugeot’nun her alanda en iyi ve formda olduğunu kanıtlayarak yıla iyi bir başlangıç yaptık. Aynı inanç ve enerji ile devam edelim. Herkese sonsuz teşekkürler.” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23