• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yıldırım kabine

Yeniakit Publisher
2016-05-25 06:37:00 - 2016-05-25 06:28:51
Yıldırım kabine

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümet’in Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanına onaylatarak açıkladı. 8 isim yeni kabinede yer almazken, bazı bakanların da yerinin değiştiği görüldü. Binali Yıldırım başbakanlığında kurulan 65. Hükümet’in ilk bakanlar kurulu toplantısı bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak.

MUHAMMET KUTLU / TBMMAK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümet’in Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açıkladı. 8 isim yeni kabinede yer almazken, bazı bakanların da yerinin değiştiği görüldü. Binali Yıldırım başbakanlığında kurulan 65. Hükümet’in ilk bakanlar kurulu toplantısı bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak.

BAZI İSİMLER YERİNİ KORUDU, BAZILARI KABİNE DIŞI KALDI

65. Hükümet’te Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş ve Veysi Kaynak oldu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirildi. Milli Savunma Bakanlığı ise Fikri Işık’a teslim edildi. Berat Albayrak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görevine devam ederken, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhasaki de Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak kabineye girdi. Binali Yıldırım’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koltuğuna ise Ahmet Arslan oturdu. Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeniden bu göreve getirilirken Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini korudu. Ekonomi Bakanlığı görevi ise Nihat Zeybekçi’ye emanet.

8 İSİM YENİ KABİNEDE YER ALMADI

8 Bakan yeni kabinede yer almazken, bazı bakanların da görev yerlerinin değiştirildiği görüldü. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AB Bakanı Volkan Bozkır, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, yeni kabineye giremedi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

YERİ DEĞİŞEN BAKANLAR

Kabinedeki bazı isimler ise farklı bakanlık koltuğuna oturdu. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Kalkınma Bakanı oldu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirildi. İsmet Yılmaz Milli Savunma Bakanlığı’ndan ayrılarak, Milli Eğitim Bakanı oldu. Fikri Işık ise Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Milli Savunma Bakanlığı’na kaydırıldı.

EN GENÇ BAKAN KAYA, EN YAŞLI İSE EROĞLU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 65. Hükümet’in en genç ismi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, en yaşlısı ise Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu oldu. Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni kabinede, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev verilen Kaya, 35 yaş ile Bakanlar Kurulu’nun en genç üyesi oldu. Kaya’yı, 38 yaş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve 39 yaş ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç takip ediyor. 

GÖREVİ DEVRETTİ 

Yeni kabinenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayını almasından sonra devletin tepesinde devir-teslim törenlerine sahne oldu. Yeni Başbakan Binali Yıldırım; Ulaştırma, Deniz ve Haberleşme Bakanlığı görenini Ahmet Aslan’a teslim etti. Törende konuşan Başbakan Yıldırım, yeni bakan Aslan’a “Bu bakan Başbakan oldu, torpilim var deme” şeklindeki esprisi renkli anlara sahne oldu. 

SİVİL PLAKALI ARAÇLA AYRILDI

TBMM’deki AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından, Çankaya Köşkü’ne geçen Binali Yıldırım, burada da başbakanlık görevini Ahmet Davutoğlu’ndan devraldı. Basına kapalı gerçekleşen devir teslim yaklaşık yarım saat sürdü. Görevi Binali Yıldırım’a devreden Ahmet Davutoğlu, sivil plakalı bir araçla Çankaya Köşkü’nden ayrıldı. Yıldırım selefini kapıya kadar uğurladı. 

İLK TOPLANTI KÜLLİYE’DE

Binali Yıldırım başbakanlığında kurulan 65. Hükümet’in ilk bakanlar kurulu toplantısı bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak.

İŞTE 65. HÜKÜMETİN BAKANLAR KURULU

Başbakan: Binali Yıldırım. 

Başbakan Yardımcıları: Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak.

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Sayan Kaya

Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekci

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak

Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik

Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkci

İçişleri Bakanı: Efkan Ala

Kalkınma Bakanı: Lütfi Elvan

Kültür ve Turizm Bakanı: Nabi Avcı

Maliye Bakanı: Naci Ağbal

Milli Eğitim Bakanı: İsmet Yılmaz

Milli Savunma Bakanı: Fikri Işık

Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu

Sağlık Bakanı: Recep Akdağ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Arslan

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23