• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yılbaşını kutlayanlar vebalden kurtulamaz!

Yeniakit Publisher
2014-12-28 08:45:00 - 2014-12-22 18:40:31
Yılbaşını kutlayanlar vebalden kurtulamaz!

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar yılbaşının İslam kültüründe yeri olmadığını belirterek, “Bir Hıristiyan adeti olarak yılın başı yalanıyla halkımızın gündemine sokulan ve bu gece münasebetiyle Rabbimizin haram kıldığı içki, kumar, zina ve İslam dışı eğlencelerin halkımıza empoze edildiği bu geceyi kutlamayın” dedi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, yılbaşı adı altında sergilenen türlü rezilliklere sert tepki gösterdi.

Yılbaşı hazırlıklarının ve kutlamalarının gün geçtikçe hızlandığı ve topluma reklamlarla, görsel şölenlerle adeta bu Hristiyan adetinin dayatıldığı şu günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapan Bayraktutar, "Yılbaşı yada noel olarak ifade edilen günün İslam kültüründe hiçbir yeri yoktur. Bir Hristiyan adeti olarak yılın başı yalanıyla halkımızın gündemine sokulan ve bu gece münasebetiyle Rabbimizin haram kıldığı içki, kumar, zina ve İslam dışı eğlencelerin halkımıza empoze edildiği bu geceyi kutlamayın. Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadisi şeriflerinde “Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o onlardandır’ buyurmuştur. Bugün toplumu kendi kültüründen uzaklaştıran, türlü etkileşimlerle toplumumuzun bir ihtiyacıymış gibi gösterilen noel bizden olmayan ahlaki yapının süslenerek toplumumuza sunulması ve kendi kültürümüzün bu yolla dejenere edilmesidir" dedi.

DİNİMİZ ASLA İZİN VERMEZ!

Bayraktutar, yılbaşı kutlamalarının doğaya da zarar verdiğine dikkat çekerek, "İnsanlar Gezi Parkı olaylarında 7 ağacın bir yerden bir yere taşınmasına tahammül etmezken noel dolayısıyla çam ağaçlarının marketlerde dahi satılmasına neden sessiz kalıyorlar?" diye sordu. "Çünkü gezi parkında yaşanılmış olayın asıl sebebi bir doğa katliamı tepkisi değil, tamamen bir bahane arama çabasıdır" diyen Bayraktutar, açıklamasına şöyle devam etti:

"Yılbaşı bahanesiyle doğayı katleden, ışıklandırmalarla israfın her çeşidini yapan bu insanların kendi kültürlerinden uzaklaştığını bilmelerini istiyorum. İslam dünyasını kan gölüne çevirmek isteyen Hristiyan dünyasının kanlı noelini kutlayanlara Hz. Ömer (ra) şu ifadelerle cevap vermektedir; ‘Allah’ın düşmanlarının bayramlarını kutlamaktan sakının.’ İsrafın her çeşidine karşı duran dinimiz, Müslümanlar açlık içindeyken Hristiyan zihniyetinin bir gereği olarak yapılan yılbaşı eğlenceleri ve israfına asla izin vermez. Toplumuzun bu süslü tuzaklara karşı daha dikkatli olması gerekmektedir. Yoksa Hristiyan adeti olan bu kutlamalara katılanlar vebalden kurtulamazlar"

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23