• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Yılbaşında ağaç kesmeyin, fidan dikin'

Yeniakit Publisher
2014-12-26 17:31:00 -
'Yılbaşında ağaç kesmeyin, fidan dikin'

İstanbul Orman Bölge Müdürü Mere: "Usulsüz fidan ve ağaç kesmenin cezası ağırdır. Yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girelim. İklim, fidan dikmeye elverişlidir"

İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, bazı vatandaşların yılbaşı için çam ağaçlarını kestiğini ifade ederek, "Yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girelim. İklim, fidan dikmeye elverişlidir" dedi.

Orman Bölge Müdürlüğü, yaklaşan yılbaşı öncesi çam ağacı kesimini önlemek için denetimlerini artırdı. Müdürlüğe bağlı muhafaza memurları, çam ağacı kesenlere yönelik Sarıyer Bahçeköy Orman İşletme Müdürlüğü'nde tatbikat yaptı.

Mere, tatbikatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşları, usulsüz ağaç kesimi konusunda uyardı.

Usulsüz fidan ve ağaç kesmenin cezasının ağır olduğunu belirten Mere, Orman Kanunu'nda, ağaç kesmenin cezasının 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezası olarak yer aldığını hatırlattı.

Zekeriya Mere, "Ayrıca kesilenin fidan olması durumunda verilecek ceza, bir kat artırılır. Bilinçlenme çalışmaları ve önlemler sayesinde usulsüz ağaç kesiminin son yıllarda azaldığını görmek bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Geleceğimiz olan ormanlarımıza yönelebilecek her türlü usulsüzlüğü bertaraf etmek üzere 7/24 esasına göre çalışmaktayız. Bu amaçla oluşturulan 76 koruma birimimiz ve ALO 177 ihbar hattımız sürekli faaliyet vermektedir" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sosyal ormancılık kapsamında birçok etkinlikte ücretsiz fidan dağıtımı yaptıklarını dile getiren Mere, şunları söyledi:

"Yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girelim. İklim, fidan dikmeye elverişlidir. Fidanlıklarımızdan temin edeceğiniz çamları, yeni yılın ilk günü toprakla buluşturmak herkesin fikri olmalı. Kimi insanlar yılbaşına çam ağacı süsleyerek girmek isteyebilir. Bu düşüncedekilerin, alışveriş merkezlerindeki yapay çam ağaçlarını almaktansa fidanlıklarımızdan canlı çam fidanı temin etmeleri ve sonrasında bunu dikmeleridir. Böylelikle bu sayede herkesin bir dikili ağacı olur."

İstanbul'da binlerce ücretsiz fidan dağıttıklarını belirten Mere, vatandaşları fidan dikimine yönlendirmeye çalıştıklarını kaydetti. Mere, fidanlıklarda 31 Aralık'ta mesai saati bitimine kadar satış işlemlerinin devam edeceğini bildirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23